Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

w0hgtwf3w

Így már inkább az előttem szólaknak lehet igaza, mechanikai hiba lehet.

Kisamotors

Köszönöm a sok segítséget, de nem túrázatnálak Titeket ezzel, főleg azért mert nem nagyon vagyok képben, fejben eléggé el vagyok fáradva.
Persze nem a gépépítésben, hanem a meló miatt.

Climb az egyenirányú, ezt is benéztem..
Nem tudok megbízható teszt eredményekkel szolgálni, hülye vagyok most ehhez is.
Abban sem vagyok biztos, amit eddig írtam, hiszen egy mérés...
Kösz a szakértést mindenkinek, később utána fogok járni ennek, rendes tesztekkel, mérésekkel.

A marómotor egy olcsó, 500W-os Makita élmaró.
Nagyon nem erre van kitalálva, de mikor vettem akkor a nyákmaró volt az elképzelés. :)
Szépen megy, nem érzem, hogy lógna, van előtte fordulatszám szabályzó.

Szóval hagyjuk ezt, túl sok a változó, összerakom rendesen, mérek pontosan és utána mehet :)

niu7vyvp0

Sziasztok,

PhotoVcarve segítségével csináltam egy képhez szerszám pályát viszont az aspire nem ismeri fel a pvc formátumot. Az oktatóvideók alapján simán felkéne de nálam vmiért nem látja. Ez beállítási hiba lehet? Neten sajnos elég kevés verzió fenn az aspirhez, v esetleg vhonnan le lehet szedni az újabb verziót? Nekem a 4.012 van meg

guliver83

Ha már megvan a szerszámpálya PhotoVcarve ben akkor mire az aspir?

niu7vyvp0

Egy kép keretet szeretnék köré csinálni és aspireba könnyebb lenne megoldani mint külön külön

juhasz

Importálni kell bele nem csak megnyitni. Egyébként az Aspire4 simán megcsinálja amit a PhotoVcarve. Azt hiszem [#vigyor3]. Lithopant legalábbis nagyon jót csinál.

niu7vyvp0

Szia  

Pont ez a videó adta az ötletet, de mikor ő importálja a képet neki a választási lehetőségeknél ott van a .pvc kiterjesztés, nálam ez hiányzik és itt a baj :(

@juhász
videót láttam a lithopanetról nagyon frankó majd szeretnék én is olyat, de az aspireon belül még nem találtam mg azt a funkciót ami úgy generálja a toolpath t mint  photovcarve ( ez nem azt jelenti hogy nincs is :) )

juhasz

Szia
"Modeling fülön" a "Create to component from selected bitmap"-al kell megnyitni a képet.  
Aztán lehet finomítgatni ha szükséges. Lithopánnál pl negativ kell.
A szerszámpálya pedig a "3Droughing" a durva a "3Dfinishing" a finom.

niu7vyvp0

Ez tiszta sor, csak amit a photovcarve tud olyan pályát nem tudok csak aspire rel csinálni, ilyesmi technikát szokott használni a képekhez forgácsoló is ha jól emlékszem.

juhasz

Ilyesmire gondolsz?

http://www.imgserv.com/images/2016/08/21/havLTudwb.jpg" border=0>

niu7vyvp0

juhasz

Ez Finisingtoolpath 3mm-es 0,1-es gravirtű, steppover 2mm clearancepass 5mm.  

niu7vyvp0

Eddig ha ott importáltam be akkor ugye 3D-be tette be és mindig normál 3d be csinálta a pályát hozzá, eddig nem tudtam rá venni hogy így csinálja mint ahogy neked.  
De még próbálkozom :)