Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Nincs semmi bajom veled. Különben nem próbáltam volna segíteni. Ahogy a nagypofájúak se próbáltak segíteni. Ők csak a balhé lehetőségét keresik mindenbe. Mert itt tehetik.

Amit idéztél tőlem, az nem rólad szól hanem a hibalehetőségéről. Lehetett volna akár értelmesen is kitárgyalni a hozzáértőkkel. Ha nem lett volna elvíve mocskolódás irányába.
Amit meg nem tőlem idéztél nekem tulajdonítva. Azt ne nekem ródd fel. Persze, a hibaleírásaid ellentmondásai teljesen indokolták. Akkor is, ha nem így gondolod.  

Ha a későbbiekben is szeretnél valódi segítséget kapni. Akkor ne menj neki a segítőknek.  
Én napi szinten csak ezzel foglalkozom, már sok év óta. Találkoztam a buktatók nagy részével. Tudom mit miért mondok.  

000000000

Még azt hozzátenném az előző írásomhoz. © LittleSV kollégát becsüld meg. Nála együtt van a tudás és a segítőkészség is. Még többször hasznodra lehet.  

MoparMan

szerintem elég lesz az adok-kapokból.
ne gyártsuk feleslegesen a fosht
szerencsére az új motorban lesz "ignore" funkció, így akinek a bejegyzéseire nem vagy kíváncsi azt roppant egyszerűen nem fogod látni.
addig bírjátok ki, kár lenne ha nem látnátok az új fórumot [#vigyor1]

9hpa53xy

Segítség!

Kedves melegszívű fórumtársaim!
Van itt valaki aki professzionálisan ismeri a Delphit, és az NMFTP modult? Dobjon már meg egy levéllel legyen szíves, kellene egy kis segítség. Természetesen nem ingyen...

Szalai György

Főleg az elektronika fanatikusoknak címzem a kérdést.
Befele hűtőbordát látott már valaki valamilyen készülékben, amiből jó kiépíthetném?
Vagyis olyan alutömböt, ami kívül négyszög, (oda rászerelem a meleget) és van benne egy üregalagútjáratluk, ami befele bordás. (Ott pedig átventilálom rajta a levegőt.)

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szalai_Gyorgy/hutoblokk1.jpg" TARGET=_fnew>Ilyenjeim vannak, de ezek túl nagyok a kellő alkalmazáshoz.

Kb. 50x50x100mm pici külméretű kéne.
Esetleg nincs valakinek eladó?

Csuhás

Az ignore gomb csak arra jó hogy ne értsd mire válaszolnak a többiek...

designr

Ha nem találsz gyárit..Két ,bordáikkal szembefordított összecsavarozott,tökéletesen megfelel..

keri

-A polikarbonát és a lexán az ugyan az?
-0,7-0,8-as lemezt tudok én vákumformázni porszívós technikával?  
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__75675__Clear_Body_BZ_444_Pro_1_10_4WD_Racing_Buggy.html" TARGET=_fnew>Ez lenne a cél. Van eredetim, arról tudok gipsz sablont levenni.

zozo

Már a kínai is hamisítva lesz? [#nyes]
Gondolom, ezt egy bogár is behorpasztaná, azért akarsz erősebbet.

Dakota25

A LEXAN a General Electric védett márkaneve a polikarbonátra.
Ezzel együtt nyilván sokféle minőség lehet a piacon, de alapvetően igen, ugyanaz.

keri

Igen. Bár ez eredetibb lesz, mert Made in EU [#hehe]
Nem olyan vészesen gagyi, de 10$-t festés nélkül nem ér.
Na meg a kutyám rákattant az RC autózásra, így gyanítom fogyó anyag lesz. 3000forint egy 2nm tábla polikarbonát, a vákuum formázást úgy is ki akartam próbálni, legyártok egy tucatot, és darabig nem lesz gondom a burkolatra.
Plusz a mostaninak nem tetszik a festése [#vigyor]

000000000

Szia, van itt egy vákuumformázó gép (eszköz), ha érdekel... egyszer már felraktam

000000000

https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=10&sqi=2&ved=0ahUKEwjjm8z0y8jOAhXM1hQKHSZSCa4QFghZMAk&url=http%3A%2F%2Fastrup.no%2Fcontent%2Fdownload%2F5001%2F18152%2Fversion%2F1%2Ffile%2FPC%2BLEXAN%2BBearbeidingstips.pdf&usg=AFQjCNFX6IT87TLzVRewi0xkXVje0SIOVg&bvm=bv.129759880,d.bGg&cad=rja" TARGET=_fnew>Itt találsz hivatalos gyári paramétereket a Lexán vákuum formázására, beleértve a hűtési időket, formázási módokat, stb.

A befogókeret előmelegítése 120°C-130°C-on
ajánlott. Mivel Lexan polikarbonát lemez lehűl
gyorsan, alapvető fontosságú, hogy a végső ellenőrzést és a melegítést maga a gép végezze ipari körülmények között.
Normál lemez formázási hőmérséklet 170°C-225°C tartományban van, mechanikai (prés) és vákuumformázás esetén.
A kész lemez 125°C-ra történő lehűlése után kivehető. Direkt hideg levegős vagy hideg vizes hűtés nem ajánlott.
-A lemez saját súlya alatt történő alakítása ±155°C hőmérsékleten.
-A saját súlya alatt, enyhe
mechanikai nyomással 155°C-on.
-Hidegen ívelve egy formasablonra és behelyezve kemencébe 150°C-165°C közötti hőmérsékleten.
-Hideg ívelt egy vákuumforma fölé, ± 150°C hőmérsékletnek kitenni, majd vákuum alkalmazásával elérni 3D alakzatot.
Mindig tegye lehetővé a lassú és nem-kényszerített hűtést.
Amikor saját súly alatti alakítást végzünk, használjunk túlméretezett lapokat anyag-zsugorodási problémák elkerülése érdekében.
Alternatív módon a lapokat be lehet helyezni a kemencébe a formán nélkül is. Amint a lemez elérte a kívánt hőmérsékletet, akkor kell gyorsan kivenni, és hagyni, hogy ráfeszüljön a formára.
Az átmenetet a sütő és a forma nagyon gyorsan kell kezelni, mivel a Lexan lapok nagyon gyorsan merevednek miután kivettük a kemencéből.

Annak elkerülése érdekében látszódjanak a jelei a vákkum furatoknak, 0,5-0,75 mm átmérőjű lyuk ajánlott.
Annak érdekében, hogy kompenzáljuk alakitás utáni zsugorodást, 0,6% -0,7% -os értéket kell hozzáadni minden dimenzióban (3D) a a 120°C-ra fűtött forma méretéhez.  

Ha kell, lefordítom a többi részét is.

keri

[#eljen]
Köszi!
Jó kis doksi.
Tudok angolul, meg a lényeget ami érdekelhet azt leírtad.
https://www.youtube.com/watch?v=4NrJNo3Td8Q" TARGET=_fnew>Én csak ennyit tervezek csinálni.

000000000

Szívesen, gondoltam, hogy tudsz, csak biztos, ami biztos alapon ajánlottam a fordítást.
Csak azokat fordítottam le, amikre nekem is szükségem lenne, ha formázni akarnék.
De vannak benne pöpec vágási, fúrási, rögzítési ajánlások is, ipari minőségben.