Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Ezt a nicket másik kettővel kimondottan a fórum felforgatására hozta létre annó.  
Néhány, hasonszőrű társával sikerült is komoly károkat okozni közösségünknek.  
Szerencsére, már kezdjük kinőni ezeket.  

remrendes

Igy viszont nem teljesen ertheto, hogy miert is van itt a forumon moderacio!? Vagy ennek mar ugy is mindegy?

Csuhás

No igen akadnak olyanok akik fütyülnek a köz véleményére, troll nickeket hoznak létre, vagy kitiltás után másik nickel újra visszasündörögnek. Danibá, a helyedben én az ilyen vitákban nem foglalnék állást.

Csuhás

Van, de független modik vannak akik a saját értékrendjük szerint döntenek. Sajnos nem született egységes megállapodás az ilyen fórumozók kezeléséről. Tiltani nem tudunk, így hagyjuk az ilyen beírásokat amíg valaki el nem éri azt a szintet ami miatt egyébként is moderálnánk.
Végül is erre a pár napra mindegy, az új fórumon, lehet hogy nem is lesz moderátor státusz, hanem a közösség moderál majd.

Dakota25

Instrukciós segítséget keresek fa marásához.
Kb. tégla méretű és formájú előgyártmányról kéne lerabolni a felesleget gyorsan, de jó felületet produkálva. Több százas sorozatnagyság.
Milyen szerszám, milyen marómotor, vágási, előtolási sebesség a célszerű?
(Fához tök süket vagyok, gyorsan bele kéne tanulni kicsit.)

Csuhás

Nem értek a témához, de szerintem nem mindegy hogy téglatesteket akarsz telibe marni ( gyalulni ) vagy reliefet marnál a lapjába. Az utóbbinál sem mindegy hogy mennyire részletgazdag a marni való. Szóval azért nem kapsz választ mert túl általános a kérdésed.

Dakota25

A nyers darab kb.40%-át kéne hatékonyan eltávolítani (rabolni). Nem relief, alakos test, több cm itt-ott az eltávolítandó anyag. Jellemzően bükk. A kialakítandó felszínen konvex és konkáv részek váltják egymást. Az íves felületek rádiusza 10-500 mm közt szór.
A leválasztandó anyagmennyiség kb. 0,2-0,4 kg/perc.

Csuhás

Ez esetben a szalagfűrészt javasolnám. :-)

LittleSV

Esetleg keresd meg forgácsolót itt a fórumon, ő fával szépen dolgozik. Hátha tud adni tanácsot.

000000000

Csak sajnálni tudlak a homályos látásodért [#rinya]

vcm726m7

Szia, Egy pár nappal régebbi téma. Kicseréltem a gépet, továbbra is csíkoz, Bekötöttem direktbe a motorvezérlőket az LPT- kábelre. Semmi változás. Tengely cserék után megfigyelhető hogy a csíkok mindig párhuzamosak az X-tengelyre, Y- X-re cserélése után is. Kábelt kicseréltem, semmi változás. Csíkok maradtak. Mach 3 maradt mint lehetséges hibaforrás. Lehetséges, hogy a Mach-ben van a hiba? vagy beállítás gondom lesz?

LittleSV

Szia, Múltkor azt írtad viszi magával a hibát ha tengelyt cserélsz, de ezek szerint mégsem viszi. Szóval mindig az X tengellyel párhuzamosan csíkoz, tehát az Y tengelyeden van a hiba. (Vagy a Z-n, mert a képből számomra nem derült ki milyen a csíkozás, kihagyja azokat a sorokat, vagy csak nem megy olyan mélyre a maró?)
Cseréltél PC-t, kiszedted a leválasztókártyát, felcserélted a vezérlőket, és állításod szerint a mechanika sem szorul, mert a csíkozás mindig vándorol. Azt nem írtad hogy LPT kábelt is cseréltél?
Ha mach3-ban ugyanaz az X-Y motorbeállításod, és portokat is változtattál (tehát más kimeneten jött az Y vezérlésed), akkor csak mechanikai hibád lehet vagy a Z tengellyel van gond.

000000000

Ez teljesen így van. Az utóbbi beírása szerint egyértelműen mechanikai hiba.

A mach3 nem tud ilyen hibát előállítani. Csak a perifériák.

vcm726m7

De viszi magával a hibát, Mindig az adott X tengellyel párhuzamos, tehát alap esetben a képpel párhuzamos a csíkozás, ha az X tengelyt át teszem az Y tengelyre, akkor merőleges lesz a csíkozás. LPT kábelt is cseréltem. A tengelyeket  szépen egyenletesen csúsznak, nem kottyannak vagy szorulnak.

LittleSV

Mi az az adott X tengely? Fizikailag van X meg Y tengely nem? Nem vándorol el.
Írd már le akkor sorba mit hova cserélsz? Hogy/hol "teszed át" az X és Y tengelyt? Mivel kezdted? Motorvezérlőt ha cserélsz viszi a hibát vagy marad? Ha viszi akkor motorvezérlő hiba. Ha nem viszi akkor visszafelé lépésenként nézd meg minek a cseréjére/állítására szűnik meg a hiba.
Olyan nincs hogy minden vezérlő, kártya, kábel, pc jó de az egész mégsem jó.
Másik képpel is csíkoz amúgy?
Az nem lehet hogy csak minket túráztatsz itt? :)