Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vcm726m7

Ezt kipróbálom, van még 1 szabad hely a kártyán, átkötöm oda és cserélek kábelt is a biztonság kedvéért. Hátha. Köszönöm a segítséget. Remélem jó lesz :)

000000000

Igen. Így kellene sorba kizárni a dolgokat.  
Több esetbe okozott hasonló hibát a Pc LPT portjának hibája. Ha át tudod kötni másik pinre az is jó. Vagy kipróbálod másik PC vel. Ugyanazt a kódot használva próbáld ki.
Sajnos, most kevés az időm írogatni.
De, © LittleSV is jó irányba visz.

vcm726m7

Köszönöm! Leírtak alapján kipróbálom. Remélem megoldódik :)  

vcm726m7

Üdv. Átkötöttük, ahogy javasoltátok, annyi változás lett, hogy kevesebb lett benne a csík. Úgyhogy most szerzünk egy másik PC-t, hátha. Gondolom ha átállnánk USB-s mozgásvezérlőre, akkor is megoldódna a problémánk.

LittleSV

Nézzél egy jitter tesztet a párhuzamos portodon, abból egyből kiderül hogy milyen a kimenő jeled.
Ez asztali pc vagy notebook? Milyen oprendszer? Energiatakarékos mód kikapcsolva? Illesztőkártya nélkül mit mutat? Nekem csak direktbe vannak kötve a vezérlők a portra...

vcm726m7

Szia. Asztali gép és XP fut rajta. Néztük a tesztet mi is. Sajnos  jön egy egy nagyobb tüske és sok kicsi. 60 KHz-en futtatjuk a rendszert. Megnéztük a többi frekvencián is a tesztet. egyedül 25 KHz-en mondanám hogy stabilabb jelet ad, de ott is van kisebb nagyobb tüske, de sokkal kevesebb. USB-s kártyát ez befolyásolná?

niu7vyvp0

Sziasztok,

Beépítettem az új vezérlőt, de sajnos a Z-tengely probléma még mindig fenn áll. 1mm helyett 2 mm a vége 2 nél 4. 1/8 os lépés van beállítva mint a többin, 320 step értéke a motor tuningba mint a többinél, de itt mégis duplázódik az érték, pedig kottyanás nincs.
Főképernyőn a scale értékét le veszem 0.5 re akkor jó, de mikor neki állok gravírozni ahol kell a z tengely is egy idő után elveszti a lépést. Tanácstalan vagyok, mert így nem tudok 3D ben megmunkálni :(

guliver83

Küldj egy telefonszámot és felhívlak lehet tudok segíteni .

fpd0kbd4

Kérdésem a következő lenne: alu profilt ill. táblát, milyen élkiképzésű tárcsával,milyen kerületi sebességgel,milyen folyadékhűtéssel lehet, minőségi vágásfelületet produkálva, vágni?

sufnituning

Én fához való vidiás körfűrésszel vágom az AlmgSi alut 5,000 ford. hűtés nélkül, tökéletes, pontossággal , felületi minőséggel, van alutárcsa is az élszögei kissé mások mint a fához valóé, de avval még nem próbáltam, viszont drágábbak azok a tárcsák.

fpd0kbd4

Köszi!

Megnyugtató, hogy nem kell csillagászati árú speciálisra beruházni. Az 5000-es fordulatot milyen átmérőjű tárcsánál használod?

sufnituning

Motoros

A gyári darabológépeken amilyet pl a Tech-con is használ...ködölnek valami foltmentesen száradó anyagot is (spiritusz) szebb a felület.
De ott plexi védőburkolat alatt van az egész és a fűrészlapot pneumatika emeli ki az asztalsíkbol + 2db pneumatikus tappancs lefogja az anyagot.

Használtam régen 300-as mezei sikítót erre a célra ami 6000-t forgott. ITEM profilokat daraboltam.
A tárcsa  Pilana gyártmány  ( 300x3.2x30) 72TFZN tipus ami direkt a kézi előtoláshoz való.
Rákérdeztem és ezt a lapkásat ajánlották.
Nem rántja be az anyagot- olyan a köszörülése-- hanem eltolja tehát elvileg elég egy hátsó ütköző is.
Az eredeti gépsatut leszedtem, rátettem egy vastag alu lapot, meg egy hátsó ütközőt.
Szárazon is szépen vágott, de az egész ketyerét nem tartottam egy életbiztosításnak.
Szörnyű kerületi sebesség, sivított mint egy Mig turbina.
Szétszedtem az egészet.

Motoros

Ezen a fordulaton jó a tengely sima futása, hogy a lap ne remegjen be.

fpd0kbd4

Hát utánanéztem 20000Ft körül van az ajánlott tárcsád,nem azaz ár amibe beleszerelmesedtem.A kerületi sebességed 30%-kal nagyobb mint a sufnituningé. A Mig turbina effektus sem szimpatikus.Nem tudom jól gondolom-e, de a több fogszámot és a nem brutális fogárkot tartom ideálisnak,valami szerényebb kerületi sebességgel.