Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

hostya

Javítás:

"(próbáltam úgy megállítani a motorokat hogy féllépésben legyenek)"

helyett:
(próbáltam úgy megállítani a motorokat hogy féllépésben álljanak meg)

svejk

Nagyon kicsi az induktivitása. Egy soros tekerccsel lehet ugyan kompenzálni, de ez meg valamilyen szinten veszteség.

svejk

Bánja fene hogy irkáltok, már elmúlt a mérgem.
De ne csodálkozzatok ha holnaputánra hupipiros meg csupa nagy, meg még nagyobb, meg még vastagabb betűk lesznek.

Anno megbeszéltük a 800x600-as képméretet meg hogy a hirdetésekhez max. 3 db kép kerüljön, mert a rengeteg kép is kezdett elharapózni.

Ez úgy ahogy még szerencsére működik.

Biztos konzervatív vagyok vagy akár maradi, de én nem a csicsa miatt olvasom a fórumot, hanem a tartalma miatt.
Azt is tudom a nevekről, hogy ki írta, nem szükséges még egyéb tüntető kinézet az írásokhoz.
No de végül is mint írtam az elején bánom is én, legfeljebb majd fekete pontot kap az illető a képzeletbeli osztálynaplómban.
Mert azért valljuk be a fórum olvasásakor mindenki ítélkezik a maga módján.  
No és persze ha ír akkor pedig ítéltetik. :)

svejk

Szuper!

Ha jól emlékszem Aradi Ferenc fórumtársunknak a sugárfúrógépjére kísérletezte ki a saját hajtását.

PSoft

http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1400217192&order=reverse&index=13&azonosito=hobbycnc#45598" TARGET=_fnew>A betűnagyság, meg a vastagság, szerintem sem ad nyomatékot a mondanivalónak.
De tudod mit, nekem is elmúlt a mérgem...ugorgyunk!:)

Mikor én kezdtem, volt a górénak a cégnél..."feketepontosfüzete".
Egyszer véletlenül, a kezembe került.
Tényleg fekete pontos füzet volt, sehol egy piros pont a neveknél.
Volt viszont benne, átlósan áthúzott fekete pont.
Nah...Őnála, az volt a piros!:)

PSoft

http://cnctar.hobbycnc.hu/Tibor45/1100WRobsy-Servo/CNC-2.jpg" TARGET=_fnew>A "barátom" negyedik képként hozza a Mavilor tárcsaszervora.

VViktor

Sziasztok. Olyan kérdéssel fordulok hozzátok,hogy lenne-e itt Bp. környékén valaki,aki egy Perske motor tengelyét össze tudná párosítani egy ER11 patron befogóval?  
Természetesen nem kérem ingyen.

vcm726m7

Sziasztok! Lenne egy tisztelet teljes kérdésem. Lito marása közben ezt tapasztaltam. A kép csíkos lett (mellékelt kép). A gép nem kottyan, megnéztük. Egy érdekes jelenségre lettünk figyelmesek. A generált G kód és a tényleges koordináták között néha 15 százados különbség is előfordul (2,300-t kellene marni, de a mach 3 koordinátái 2,436 volt, de több helyen is. A marás elején még jó, aztán szépen elmászik. Kódot legeneráltattam több programmal (aspire 2, 4 és PhotoVCarve) és mindegyiknél előjön. Illetve ha a kép bal alsó sarkát megnézitek, ott már a végéig sem ment ki, holott nem csúszott, nem akadt el a gép. Mi lehet a gond? Mach3-t letöröltem, újra feltettem, semmi változás. Porthiba lehet vagy illesztőkártya hiba? Ha valaki tudna segíteni megköszönném! üdv. Sanyi
http://kepfeltoltes.hu/view/160804/IMG_20160804_124011_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/160804/IMG_20160804_124011_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

LittleSV

Szia,
Cseréld fel az X-Y tengelyek vezérlését és nézd meg hogy viszi e magával a hibát.

vcm726m7

Szia,  
Sajnos viszi, csíkos lesz úgy is. Az érdekesség, hogy nem mindig ugyan úgy, van amikor 1 képben összesen 3 csík van, vékonyabb vastagabb. Mikor mi, de van amikor így tele van mint a lenti képen.  

LittleSV

Azt jól látom hogy itt most Y irányú a csíkozásod?
Hol cserélted meg a vezérlést? Motorvezérlőt cseréltél, vagy a illesztőkártya bemenetét vagy a mach3 beállításokban az X/Y tengelyhez tartozó pineket?

000000000

A leírásod és a kép alapján azt látom. Mechanikai és beállítási hibáid együttese okozza a problémát.  
Nem a kóddal van a gond.

LittleSV

Amennyiben mechanikai gond (is) lenne, úgy a problémát nem hordozná át magával másik tengelyre, mert a leírása szerint vezérlés cserével átvitte az Y hibát az X tengelyre. Szerintem. De majd megmondja a kolléga pontosan mit csinált amikor :)

vcm726m7

Ez most X irányú csíkozás, ha felcserélem akkor is meglesznek a csíkok. Tengely váltással a csíkok iránya is változik. Csak a pineket cseréltem fel a mach-ben.
Ha beállítás, akkor mire gondolsz? Volt egy másik gépem, egy kisebb. ugyan ezt csinálta, és arról raktuk át a nagyra az illesztőkártyát és a számítógépet. Én innen gondolom, hogy talán ez a gond. De ti jobban értetek hozzá. :)

LittleSV

"Tengely váltással a csíkok iránya is változik. Csak a pineket cseréltem fel a mach-ben. "
Tehát az adott pin-en jön a hibás jel (pl. eddig a pin2 volt az x-step, pin4 az y-step. Felcserélted, pin2 lett az y-step, pin4 az x-step. A hiba a x-tengelyről az y-ra vándorolt, tehát a példában lévő pin2-n hibás jeled jön.) Próbálj másik szabad pin-t bekötni (ha van rá lehetőség), és arra rákonfigolni a machot.
Ha jól emlékszem valakinek volt már ilyen és valami gagyi lpt kábel volt a hiba okozója.