Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok! szükségem lenne egy tanácsra. hogyan tudnék rögzíteni egy mintadarabot és egy nyersanyagot /külön rögzítve/úgy,hogy mindkettőt egy motor forgatja és egy vonalban van. /Item profil/
gondolkodtam fúrótokmányon,de lehet van jobb megoldás.

Csuhás

Atya isten, erre a kérdésre értelmes választ vársz? Milyen súlyú a darab 1 gramm vagy fél tonna? Hogy forog percenként egyet vagy 30000-et? stb, még vagy húsz ilyen kérdést tudok, és csak azután lehet valami értelmeset írni neked.

Ezek nélkül csak az orvosi megoldást tudom javasolni: ragtapasszal. :-)

000000000

:) az "ismeretlen" "ismeretlen" férfi talán elvégezhetne idevágó pl. gépi forgácsoló szakmunkásképzőt vagy valami... ahhoz, hogy kérdezni (integrálódni) tudjon...
bár lehet, hogy akadémikus "ismeretlen" állnéven...

Csuhás

Közben támadt egy sejtésem: Talán valami másoló fa esztergáról van szó. Ez esetben a faesztergályosok által használt menesztő csúcsok és egyéb befogók volnának jók neked is.

000000000

@Csuhás, köszönöm szépen! ez lehet egy megoldás...  

000000000

Látod, így már egy kicsit más...
Csuhás, Te egy lélekpásztor vagy...

Csuhás

Még előfelvételisként a seregben találta ki rám az egyik szakács hogy papnak készülök, akkor ragadt rám ez a név. ( Egyébként igazhitű ateista vagyok, és villamosmérnök :-)

mg0x9gbj

Üdv mindenki!

Segítséget szeretnék kérni abban, hogy van egy ilyen UIM2901-es csatolókártyám és szeretnék vele outputként reléket kapcsolni. 3 darabot. Tud valaki segíteni nekem abban, hogy hogyan tudom bekötni és működésre bírni? Esetleg valaki le tudná rajzolni a lehetséges bekötését?

A kártya adatlapját linkelem. Tudom, hogy elvileg le van írva, de kicsit zavaros nekem.
http://www.t2cnc.hu/downloads/UIM2901-%20Mach3.pdf

Köszi előre is.

Kisamotors

Helló!

Ez az illesztő teljesen másra jó, reléket vezérelni nem nagyon.
Inkább írd le mi a terv, mit szeretnél csinálni, lesz rá sok ötlet, megoldás.

mg0x9gbj

Egy marógépnek a főorsóhoz tartozó mágneskapcsolóját szeretném működtetni elsősorban, valamint hűtővíz szivattyút.

gaben

ArtCam-ból sikerült a .dxf alkatrészrajzot picit megdolgozni és betölteni az UCCNC-be.
Így legalább látom a teljes gépi folyamatot szimulálva és nem kell a 250 G-sor kóddal küzdenem.
Persze az út még nagyon hosszú lesz, de kezdek ráérezni az ízére.

http://www.imgserv.com/images/2016/07/23/QuLn.jpg" border=0>

y580keijn

Üdv.

Emu 200-amba van ahol elmúlik a fordulatszám. Gondolom a váltóba a homorú tárcsák vannak oda. Találtam tárcsák ha minden igaz. Mennyi az az összeg amit érdemes adni érte? Du megyek megnézni. Elvileg új mindeggyik.

Csuhás

Szvsz legalább 10eft/db. A saját váltóm alapján a meghibásodás elsődleges oka inkább a beállítás, majd a két golyós feszítő, és csak azután maguk az íves tárcsák. Persze ha szemmel láthatóan csíkosra, kagylósra vannak kopva akkor nem kérdés a csere. Úgy tudom az emu200 és 250 csak egy kicsit eltérő méretű tárcsát használ, figyelj nehogy összekeverd őket.

hostya

Nézd meg http://www.cncpart.hu/elektronika/picorelay4x" TARGET=_fnew>EZT ez arra való amire Te szeretnéd.

y580keijn

Még nem kaptam szét. De egy helyen pl teljesen megáll a tokmány ha odatekerem...