Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vcm726m7

Sziasztok! Lenne egy kis problémám. Encoderes léptető motorjaim vannak, Ezeket szeretném használni, de mióta fenn vannak a gépen azonnal encoder hibára kiállnak. Árnyékolt minden kábel. Az árnyékok fix földre kötve. Motorok jók, vezérlők jók. Gép, szekrény és az asztal szintén földelve. De mégsem megy. Mi lehet a probléma? Valaki tudna segíteni?

Révész Richárd

Ez így édeskevés a segítséghez.
Mindenki bele van b....va az árnyékolásba, meg a földelésbe és annyi földhúrkot csinál mindenki, hogy öröm nézni.
Na mindenegy, de ez már kikívánkozott belőlem.

Vezérlő típusa, doksi?
Biztos, hogy jól van beállítva?
Mit értesz encoder hiba alatt?

PSoft

" ...annyi földhúrkot csinál mindenki, hogy öröm nézni."  

Ebbe a hibába, 'anno én is beleestem!:(

Aztán, érdekes módon, mikor az utolsó árnyékolást is megszüntettem...megjavult a léptecses rendszer.:))
 [#wave]

Révész Richárd

000000000

Gondolom, azóta megtanultad azt is, hogy kell bekötni az árnyékolást?

vcm726m7

PSoft

Igen, de azt addig is tudtam, míg nem jött ez a léptecses mizéria.
Kiderült, nem mindig, és nem minden úgy van, ahogy a "nagykönyvben" meg vagyon írva.:)

996dwuf96

Sziasztok '
Az alábbi hibába futottam bele:
Számító gépem elhalt , elővettem a régit amivel megelőzően használtam a CNC-met. Mach 3 feltelepít , konfigurál minden rendben , öröm.
A pofont akkor kaptam mikor G kód betölt , gép indul , egy darabig rendben megy (látszólag) mikor feltünik , hogy a relief marási mélysége szépen megy lefelé , fokozatosan ahogy halad előre az Y tengely.Maga a dombormü is halad lefelé a mélységgel együtt . PSOFT  tanácsára visszavettem a Z gyorsulásából nem változott semmi.A képernyő szerint pl 2mm mélyen van a Z , a valóságban pedig már 5 mm és ez növekszik.
G kód rendben van igy visszaállási problémára gondolok.
Tudna e valaki segíten
Előre is köszönöm : Levente  

Révész Richárd

000000000

Ezt okozhatja több dolog is. Például, vezérlőhiba, port hiba, laza kötés, rövid impulzus jel. Túl melegedő motor. Gyenge táp. Gyenge motor. Rosszul választott mikrostep. Stb.  

ANTAL GÁBOR

Értem én, hogy az amatőrök mindíg annak örülnek hogyha egy vezérlő step dir es.  Én nyomatékszabályzónál még nem láttam step dir est . Tételezzük föl hogy kitalálunk egyet ... És akkor a nyomatékot step dir rel tudjuk szabályozni .  De minek egy  CNC ző hobbystának egy  nyomatékszabályozó ?  Egyébként elvártam volna egy köszönő mondatot mert mint jeleztem elküldtem a doksit . Amiben természetesen minden kristály tisztán le van írva  (igaz angolul     [#rinya] )

f7pbhicb

Ne haragudj küldtem emailt de ezekszerint nem kaptad meg .step dir-est keresek a készülő 3 tengelyes marógépemhez

f7pbhicb

Köszönöm nekedis a ségitséget

kaqkk007

Nem lehet hogy a Z tengelynél felcserélted a step-dir bemeneteket ??

vcm726m7

Szia, Neked mi volt a hibajelenség? Mi is eltávolítottuk a földeket, nincs változás hiba ugyan úgy fenn áll. Csatlakozók, kötések, beállítások rendben.
Köszi a segítséget Révész Richárd :).