Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Eladót kérdezd.
Mi nem tudjuk hogy épül fel a géped, hogy működik.

A hibakeresési stratégiád jól indult, így folytasd, a csatlakozó utáni komponensek cserélgetésével vagy mérésével, amíg egy alkatrészre nem szűkítetted a hibát.

GaryLaci

Üdv!
Egy kérdés, hogyan tudom módosítani (módosíttatni) az e-mail címem amivel regisztráltam ide? Az a gondom, hogy az már nem létezik.

Szirtimorc

Sziasztok!

Kaptam egy ilyen motort, és nem tudom, hogy kéne bekötni a vezetékeit, hogy forogjon. Irányváltás nem fontos, de az igen, hogy merre fog forogni. 7 vezeték jön ki belőle, az előző gazdája 2-(2-3)-at kötött össze.

http://www.imgserv.com/u8D" TARGET=_fnew>http://www.imgserv.com/images/2016/07/05/2ayKPLp.th.jpg" border=0>

Köszönöm!

b4nm7gjvr

Te sehogy sem tudod módosítani, de írjál a fórumgazdának Varsányi Péternek, csak Ő tudja módosítani!

b4nm7gjvr

PSoft

Amíg a fórumgazda nem teszi meg...

Írd be te magad az új mail címed az adatlapod "egyéb infó" rovatába.

GaryLaci

Írtam neki.
Köszönöm a segítséget.

Rabb Ferenc

Megpusztulhat csak úgy saját magától egy FI relé?

GFI 025 4 030 a nyomorult lánykori neve. Eddig semmi, de egy hete időnként kikapcs. Van hogy visszakapcsolható, de néha csak a sokadikra vagy csak fél óra múlva.  

Ja, és ha megbolondul, akkor sem kapcsolható vissza, ha az utána lévő összes kismegszakítót lekapcsolom...

Szalai György

Megpusztulhat és meg is pusztul.
Ha nem pusztulhat meg, akkor is megpusztul.
Mégsem biztos, hogy megpusztult, mert lehet, hogy valami az utána következő kismegszakítók elé van kötve.
Vagy az előtte és az utána van valahol összekeveredve, beázás, szigeteléshiba, égés miatt.
Mindenre van példa meg ellenpélda is.

Ha minden vezetéket kikötsz belőle, akkor tesztelheted, hogy tisztán mechanikailag stabil működésű-e.
Ha stabilan működik, nem labilis, nem kapcsol le magától, nincs megégve, megolvadva, akkor továbbléphetsz az elektromos próbára.
Bejövő oldali vezetékek beköt, feszültség alá helyez és működéspróba.
Ha így is megbízható, akkor nem ő a hibás.
Olyannal még nem találkoztam, hogy egy hibaáram relé érzékenyebbre hibásodott volna.
De olyannal igen, hogy egy műanyag szekrény bepárásodása okozta a hibát, ami a fedél lebontásával és szellőztetéssel meg is szűnt.
Óvatosan, mert a kikötött hibaáram relé nem védi az életedet.

Szalai György

Olyannal is találkoztam, hogy ha az ember a pincéjében elkezdett fát fűrészelni a fűrészgépével, akkor a mellette lévő házban leoldott a Fi relé.
Megismételhetően akárhányszor, kertesházas környezetben, ahol mindkét háznak külön légvezeték bekötése van az utcai elosztóhálózatról.
Vannak csodák.

Rabb Ferenc

Köszi a részletes elemzést és a hibakeresési  útmutatást a hogyan továbbra!

Most éppen örül a család minden tagja, mert műxik a TV és hűl a sör :)

A fázis és a védőérintkező közé kötött kis  (5W) próbalámpára rendesen leold, de csak kb a tizedik próbálkozásra kapcsolható vissza. Néha bekapcs-kikapcs, néha viszont teljesen "üresen" mozog a kapcsolókar. A "T" teszt gombra viszont nem old le, akárhányszor nyomom akármekkora erővel.

Szóval szerintem kuka, de mivel több mint 10e HUF egy új, ezért előbb kérdezek és reménykedek... de most megyek megnézem elég hideg-e már a söröm

Sz.József

PC guruk segítségét (javaslatát) szívesen fogadnám...
A jelenlegi asztali gépemmel két apró "nyűgöm" van.
-1-  nagyobb méretű STL fájlok megjelenítése (betöltése) hosszadalmas / darabos  
-2- Videó fájlok konvertálása nagyon lassú(nak tűnik). Pl. egy 1 perces klipp 10-15 percig tart.
      Egy 5 perces részlet átkonvertálása (átszerkesztése) már örökkévalóságnak tűnik...
A kérdésem az lenne, mit kellene "combosítani" a gépemen? (vagy ez normális?)
A jelenlegi (6-8 éves) gépem:
alaplap: ZOTAC GeForce 8200-mini-ITX (170x170mm)
CPU: 4850e AMD Athlon X2, 2,5 GHZ True Dual-Core (1MB)
integrált video:  NVIDIA GeForce 8200
RAM: DDR2 4GB
A 32 bites  Win7 csak 2,8 GB-ot lát belőle.

Zajos, hőtermelő, otromba nagy, csúcstechnológiás  gamer PC kizárva...(!!)
Vagy továbbra is mini -ITX, vagy egy kicsi ZOTAC ZBOX, vagy valami hasonló mini PC... DE MELYIKET???
Egy integrált CPU-s mini-ITX-es is megtenné, akár AMD-s, akár Inteles...(ha ez előrelépést eredményezne (?)  )
Újabb 6-8 évre szeretném letudni a PC fejlesztést.

A segítséget / javaslatokat előre is köszönöm.

dezsoe

Szia!

Erőforrás-figyelővel nézd meg, hogy miért lassú. Betöltöd az erőforrás-figyelőt, a felső (CPU) listát CPU szerint, az alatta levő lemez listát "összesen B/s" szerint rendezd. Indítsd el a konvertálást, és nézd meg, hogy mi a szűk keresztmetszet. Ha a CPU megy világgá, akkor proci lassú. Ha a lemez megy ezerrel, de közben a proci nem megy túl magasra (mondjuk 90% alatt van), akkor két lehetőség van. Ha a lista élén a pagefile.sys van, akkor nagyon kevés a memória, ha az éppen feldolgozott file, vagy hozzá köthető átmeneti munkafile, akkor csak lassú a vinyó. Ha a pagefile-lal dolgozik sokat, akkor bővíts memóriát, telepíts 64 bites rendszert. Ha jól láttam, akkor 8GB-ig bővíthető az alaplapod. Ha lassú a vinyó, akkor tegyél bele SSD-t. Így látatlanban ennyit tudok javasolni.

Sz.József

Valami ilyesmire gondoltál...?

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/PC/CPU.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/PC/lemez.jpg" border=0>

dezsoe

Igen! Az első képről látszik, hogy a lemez nincs agyonhajtva, viszont az enkóder megeszi a processzort, magyarul teljesítmény hiánya van a gépnek. Ez a problémásabb, mert ezt erősebb procival tudod megoldani, ami viszont jellemzően hozza magával az alaplap és memória cseréjét is. Hacsak nem tudsz ebbe az alaplapba erősebb procit találni. Érdemes esetleg egy másik enkóder programot keresni, hátha csak a program nem elég hatékony, de ehhez nem sok reményt fűznék. (Egy próbát azért megérhet.)