Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Na igen,egy ilyen Biax pl biztos hogy számomra megfizethetetlen kategória.
Igen tudom hogy egy jó hántolóval kézzel is lehet haldni e mondom ha eg ilyen hántoló/véső is jó lenne akkor vennék egyet,20 ér már láttal Skill-be,de akkor ez nem frankó.
Nem talállom az albumodat,légyszi.....

Csuhás

Minden oldal alján ott a link "Fórumtagok ftp könyvtára". azon belül csuhás/hántolás, vagy röviden  
http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/hantolas/" TARGET=_fnew>http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/hantolas/

6rk75uezn

6rk75uezn

Ez a håntoló marha jó,én is gondoltam valami ilyesmire hogy csinálni kellene.
Akkor azt mondod frankón dolgozik?
Légyszi irj már pár adatot róla,csinálok én is egyet.
24V os a moci?Hány W-os?fordulata?
Mennyi az excentritás?

Csuhás

Valami méhtelepi motor, döglött akkus fúrógépbe találhatsz magadnak. Saccra 3mm körüli az excentricitás. A excenteren egy kopott golyós csapágy van, az lökdösi a tolókát. A közdarab egy kicsit le van lapolva hogy kiegyensúlyozottabb legyen. Egy labortápról szoktam használni. Igazából nagyobb mennyiséget előbb csiszolni szoktam, és csak azután kézi hántolóval, végül a hordpontok számát lehet ezzel a kis masinával növelni. Illetve a keskeny felületek hántolására jó, ahol nagyobb hántolóval oda se férsz.  Ha még nem csináltál ilyen munkát akkor pl egy ék alakú tusírléc elkészítésével gyakorolj, amit azután használhatsz is a fecskefarkak belső felületein. Azt gondolom tudod hogy ez a makacs és türelmes emberek sportja :-)

6rk75uezn

Igen tudom,hogy.....
Nem az egész gép áthántolását akarom elvégezni,isten ments.
Csak a kereszt szánt akarom helyre hozni mint ahogy a képen látod.

svager

Szia  
Egy kicsit előreszaladtál,először a szán felső részét kell síkba hántolnod, amihez tusírlapra lesz szükséged.
Ezután tudod az alsó felével összehántolni.

Ja és mivel lentebb kerül a szán felső része,az orsó anyája szorulni fog,ezért ha nincs állítási lehetőség az anyán azt is módosítani kell.  

Itt elég részletesen bemutatja:
https://youtu.be/esAqz6bCVyQ" TARGET=_fnew>MuellerNick

6rk75uezn

Köszi,ezt a vidit én is néztem,és igen igy gondoltam én is csak tusirlapot nem tudom honnan fogok szerezni,persze vagy 2 hétre is elég lenne,de hogy honan,kb 300x500 as kellene.

svager

Az a helyzet,hogy asszonyt,tusírlapot nem adunk kölcsön.
[#vigyor5]

Hol laksz ?

6rk75uezn

svager

Ha nem találsz tudok adni egy 400*400-ast kölcsön,de el kellene érte jönnöd Budaörsre vagy a hétvégi találkozón találkozhatnánk.Még tudok adni egy 450 körüli 55° saját készítésű prizmát, meg egy a videón látható saját készítésű mérőóra tartót.Ezzel a készlettel már elindulhatnál.

Ja, ha még nem hántoltál, a két hét szerintem kevés lesz,a Csuhás kolléga finoman fogalmazott mikor azt írta:a hántolás a makacs és türelmes emberek sportja  [#wink]

niu7vyvp0

Sziasztok
Tanácsot szeretnék kerni vegallas kapcsolo ugyben. A gepem alapvetoen alubol van es erre szeretnek feltenni kapcsolokat mivel jobb a bekesseg es a biztonság. Nezelodtem es lattam hagyományos "gorgos mikrokapcsolo" felet es ha jol remlik akkor induktiv szenzorokat (menetes a külseje)  
Szerintetek élettartam es funkcionalitasban  melyik típust érdemes beszereznem?
Elore is köszönöm!

svejk

Az induktívak elvileg örök életűek, de ha fémet is munkálsz akkor a forgács miatt nem túl előnyös.
Ha mellette döntesz akkor legalább N.C.-set építs be, ha már biztonsági kör...

Az egyszerű mechanikus mikro kapcsolók is nagyon hosszú életűek, főként, hogy elvileg sosem lesznek működtetve. :)
Viszont ezek meg a hűtőfolyadékot nem tolerálják.

A gyári gépeken az ilyesmi http://www.ceeindustrial.com/public/data/companyProduct1196932163.jpg" TARGET=_fnew>Euchner ezekben is egyszerű mikrokapcsolók vannak, de a ház tömített és precíz a mozgatómechanika.

niu7vyvp0

Hűtőfolyadek tuti nem lesz, elso sorban fát munkalok meg vele meg max puha fem de az meg a jovo zenéje :)

6rk75uezn

Szia.
Na köszönöm szépen előre is,úgy tudnánk majd megoldani hogy futárt küldök érte,ha belefér a 25kg ba,de gondolom bele.
Hát hogy őszinte legyek 2-3 hétnél nem szeretném tovább kapirgállni,tudom hogy időigényes meló és kell hozzá türelem és érzék is de úgy gondolom hogy mivel csak a kereszt szánt szeretném egybe hántolni igy kb ennyi időbe beleférne.
A mérőóra tartónál arra gondolsz amivel a két kis köszörült köracél darabkával a fecskefarkas rész párhuzamosságát ellenőrzi/méri?
Hagyomáyos indi óra is jó lesz vagy szögtapintós kell majd.