Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

996dwuf96

Nem A gép bekötésén nem változtattam. Ugyanugy csatlakozóval lett rádugva ahogy volt.

PSoft

A "Z" lépték/lépés beállításod, megfelel a valóságnak?
A...10mm a valóságban is 10mm?

PSoft

Nem feltétlen kell ahhoz a gép bekötésén változtatni.

Mint írod, új Mach telepítés, új,(emlékezetből írt?)gép config?
A Port/pin kiosztásnál, esetleg nem fordult meg a "Z" lépés,és irányjele a régi config-hez viszonyítva?(pin-ek pld. 4-5 helyett, 5-4)
De nem, mert akkor csak egy irányba menne a "Z" tengelyed.

996dwuf96

Az első volt amit megprobáltam. Ugy sem jó

996dwuf96

Megoldódott.A tartalék számító gép portja csinálta.Így aztán az eredeti gépet helyre raktam hardveresen .Most muzsikál szépen még kb 1,5 óra míg végez . Mindenkinek köszönöm a segítséget , de a Danibá60 hozzászólása volt ami miatt elkezdtem gyanakodni a portra.Még egyszer köszönöm.

PSoft

Örülök, hogy sikerült megoldanod a problémát!
Akkor, had menjen az a relief!:)
(ha gondolod, megmutathatnád majd a kész munkát a másik topikban)
 [#wave]

996dwuf96

Megpróbálom majd feltenni ha az égiek közbe nem szólnak(ügyelete vagyok). Amúgy nem nagyon szeretek feltenni ide a nagyok közé semmit mert azért ismerem a saját korlátaimat.

PSoft

Ne szerénykedj!

http://cnctar.hobbycnc.hu/Levin/" TARGET=_fnew>Láthattuk itt már a gyönyörű munkáidat!
[#worship]

6rk75uezn

Egy kérdés ismét.
8.8-as csavar szerintetek le edződhet a hegesztétől?
Vajon van benne annyi szén,szerintem nincs.
Gyártásnál hogy alakulhat a 8.8 as és a keményebb csavarok?
Mángorlás után esetleg edzik vagy a keményebb csavarokat eleve egy keményebb szivósabb anyagból mángorolják?

remrendes

Mas anyagbol csinaljak oket.
8.8-bol van alacsony es kozepes szentartalmu is.

sasi

0,4 % körüli C-tartalommal rendelkező anyag, hegesztéskor az átmeneti övezet hajlamos a felkeményedésre, és a hidegrepedésre. Hasonlóan viselkedhet, mint a C45-ös anyag. Előmelegítve elkerülhető a repedés.
Különböző anyagból készülnek az eltérő szikárságú csavarok, és hőkezeléssel érik el a megfelelő szilárdságot.

6rk75uezn

Köszönöm mindkettőtöknek.

6rk75uezn

Szerintetek egy ilyen masinával lehetne öntvényt hántolni?
Persze a vésőszár elejére keményfémet forrasztani,pl vidiát.

http://ezermester.hu/cikk-1610/Bosch_hantolo" TARGET=_fnew>Hántoló

Szalai György

Csuhás

Ez alkalmatlan hántolásra. Túl könnyű, túl rövid a lökete, gyenge, túl gyors, és túlmelegszik, rugót kell ráépíteni mert csak tolja a pengét. Valóban fához készült, és olyan is, legalább is az általam kipróbált hasonló darab. A biax jó lehet de az ára gyakran több mint a hántolandó gépé. Öntvényt viszont jó lapkával kézzel is remekül lehet hántolni. A rövid felületekhez ( pl késszán ) én készítettem egy kis dc motorból, és egy golyós fióksínből hántológépet, ami remekül bevált. Van róla pár kép az albumomban.