Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Motoros

A   " https://hu.pinterest.com " oldalon a fotók nagyon átdolgozott minőségi melónak látszanak. Ha valakinek van egy ötlete és fel akarja ide rakni akkor van valami előfeltétel a kidolgozást illetőleg?, vagy ők a beküldött képet átdolgozzák?

kaqkk007

Használj szilárdtestrelét az már 5v al kapcsolható ,és galvanikus elválasztást biztosít .

Kisamotors

Ok, de néhány fontos részlet hiányzik.
Gkódból, programból paranccsal szeretnéd kapcsolgatni LPT porton keresztül, vagy egyáltalán számítógéppel vezérelve?
Írd le részletesen mi az elvárás, hiszen egyszerű
főorsót és szivattyút kapcsolni egyszerű kapcsolóval is lehet.

mg0x9gbj

Bocsánat, nem voltam egyértelmű. Vannak reléim, amit szeretnék kapcsoltatni. CNC-ről van szó, Mach3-ból M-kóddal kívánom kapcsolni. Összesen 3db kimenetet szeretnék használni, főorsóhoz tartozót és még kettőt. A kérdésem arra vonatkozott, hogy mit kapcsol ez a kártya a kimenetekre (5V-ot vagy pedig a 12V-os tápfeszültségét küldi ki a kimenetekre) valamint az, hogy hogyan, melyik lábakra kellene a kártyán kötni a relét. Mert a leírásban számomra nem egyértelmű.

Kisamotors

http://www.kepfeltoltes.eu/images/353Rel_.jpg" TARGET=_fnew>Kiegészítő áramkör

Ezzel az áramkörrel elvileg tudsz vezérelni 3 relét.
Az outbut oldalon a 7-8 (17-es LPT kimenet), 9-10( 16-os LPT kimenet)  és a 11-12 (1-es LPT kimenet PWM) kimeneti csatlakozókra kell tenni a tranyós végfokozatot.
Az 1-es LPT kimeneten érdemes teljes kitöltést állítani (255).
Szerintem így jó lehet

KoLa

Segítsen valaki!
Egy külső Winchestert túltöltöttem adattal egy pár héttel ezelőtt, lassan ment otthagytam a laptopon, reggel lecsuktam és kész.
Most kellett volna a mentett adat, de nem ismeri fel a meghajtót! jobb klikkel tulajdonságokban szabad hely semmi, full az egész!
Win7 azt mondja format!
Hogyan tudom visszahozni ezt az 500GB-ot?

remrendes

A win lemezkezeloje mit mond? Fel van csatolva?
Sajat gep / jobb bomb / kezeles / lemezkezeles.

Devecz Miklós

Én már jártam így.
Adj neki egy még szabad meghajtó betűjelet.
a következő bekapcsolásig működik, akkor meg kell ismételni.

KoLa

Látja (F:)meghajtó 465.76 GB RAW

KoLa

Nem sikerül! a kötet cimke érvénytelen!

D.Laci

„EaseUS Data Recovery Wizard” helyreállítja az adatokat, de 500Mb-hoz várhatóan kel 4Tb szabad hely. Vagy be lehet állítani, hogy milyen típusú fájlokat, állítson helyre.

nv5firipz

GetDataBack is sok dolgot visszahoz.

rmkeh8a83

Sziasztok segítséget szeretnék kérni mach3-ban beállítom a step dir portokat (pl:2-3)de az illesztő kártyámon ami V3.2-es egyik irányba mozgatom nyíllal mindkét portnak ad 5 voltot ez látszik is a leden viszont ellentétes irányban már csak 2.5 voltot ad csak egy írányba hajlandó működni kérem ha tudtok segítsetek egy sigma2 es vezérlőt működtetne köszönöm

6rk75uezn

Biztosan van itt a fórumon skinek van ilyesmi kis marógépe,az lenne a kérdésem hogyha tényleg jó áron talállnék és megvenném akkor használható-e valamire?Valamire biztos de....,szóval értitek.
Persze kis marásokról lenne szó,tengelybe retesz stb.
Nem láttam még dolgozni sőt nem is volt kezem alt ilyen kis kinai kiseszterga (kis asztali) de gondolom egy kategória lehet.

https://m.youtube.com/watch?v=YuqTzOpDCEA