Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Szerinted, tudja az a turbómaró, hogy ki ellen szándékozol vétkezni, mikor befogod a BF-be, vagy a Sieg-be?
Annak mindegy, hogy a Lucifer farkából akarsz vele lecsípni egy darabot, vagy épp töviskoszorút hegyezel vele.:))
 [#circling]

VighLajos

[#mf1][#taps][#eljen]
A gépi előtolást "éppenhogycsak"-ra állítottam...
Turbómarót eddig csak kézi fúrógéppel használtam, most úgy voltam, hogy ott a marógép, egy éve nem volt elindítva, "dógozzon".
...nem tört el...
Viszont a d=6-os szárú maró szép lassan elindult kifelé az ER25-ös befogóból.
Lehet, hogy jobban meg kellett volna tépnem?

VighLajos

Kis meló volt...
Szőlődaráló hengerei kellett egymástól eltávolítani, hogy a bekövetkezett cseresznye-szezon termékét össze lehessen zúzni vele úgy, hogy minél kevesebb magot törjön össze, de a fogak is elérjék egymást.
"Fél óra munka, egy óra rosszakodás", de jó lett!

PSoft

"A gépi előtolást "éppenhogycsak"-ra állítottam..."

Azt szerintem...eltaláltad.:)

Nekem is van egy ilyen "éppenhogycsak" táblázatom.
Csak belekukkantok, ha nem vagyok biztos valamiben.:)
 [#wave]

hyuekyh7a

Szia Laci!

Nekem egy program kellene ami ment iges be.
Csak előszőr azért gondoltam hogy stl ből átalakítani mert a designSpark-al már boldogulok szépen az meg stl csinál.
A lényeg hogy zártszelvényen ,vagy csövön vagy ovális csövön vannak furatok a felületen azt iges be mentve a gépvezérlő szoftver megjeleníti, és ki is vágja.

hyuekyh7a

A freecadot felraktam de valami nem ok mert az abban mentett igest nem is látja a mappában a cnc szoftver.

hyuekyh7a

Valakit megkérhetek, hogy rajzoljon egy 100mm átmérőjű csövet 600mm hosszban, és tegyen a palástra 2-3 30mm es furatot.
Exportálja ki IGES be és küldje el nekem a szoftver nevével amivel készült.
info.cnclaser@gmail.com

Béni

A STL a digitalizálás egyik kényszerű formátuma.
(A fémipar szempontjából hulladék.)

http://cnctar.hobbycnc.hu/Csaba/IGS/" TARGET=_fnew>http://cnctar.hobbycnc.hu/Csaba/IGS/

000000000

Sziasztok!
Szeretnék építeni egy egyszerű másoló gépet. Segítség kellene az összeállításban.  
Egy minta darabról tapogató segítségével venne mintát és szinkronban kimarná a nyersanyagból.

hyuekyh7a

Köszönöm Béni!
A solidworks a nyerő.
Ezt működik. Mennyi ennek az ára tudja valaki?

VighLajos

remrendes

Az SW? Az arak meg a nepszavazas altal lerontott arfolyam elottiek.
Standard: £5320
Pro: £6820
Premium: £8320

zozo

Cambam generált g-kódja nem akarja nekem a spirális fúrás közben visszahúzogatni a marót.

Be van állítva:

depth increment=0.5
peck distance=1
retract height=2

de mégis megy le a lyukba a maró, mint a vakondok. (nem a linuxcnc hibája, a gkódban sincs Z2 érték fúrás közben)

Bosszantó, mert ESD műanyagot marok és keni a furat falára a forgácsot.

Van esetleg valakinek egy cb fálja, amiben visszahúzkodós spirális fúrás van?
köszi.

remrendes

AT5-tel egy pici kottyanast sem erzek a szijon. Contitech Synchroflex III. Ez lesz a nyero, 10mm szelessegben.

PSoft

Adok, veszek #45030....Š jani300

"Valami egyszerű DC szervó kapcsolást vagy sémát tehetne valaki a bénába , megnézném .
Az az ablaktörlős szervó próbálkozás is érdekelne."

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/DSSC-ablaktorloszervo/" TARGET=_fnew>Itt van, amit az "ablaktörlőszervóról" összeszedtem 'anno.

Kellemes, szombat délutáni időtöltést!
[#wave]