Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

0i8bkxjf4

Ez már 1 fokkal jobb inkább ilyet vegyél mint black&deckert

0i8bkxjf4

https://drive.google.com/open?id=0B9ekT05sMbsNSTBQSm9qMEhWaG8" TARGET=_fnew>Na elkészült a V2 ebbe egy 0,7 es csőtoll szolgáltatja a tintát  
Az egész levehető 2pár mágnes rögzíti mely H.Ádám nál vásárolható  

illetve a toll is kivehető hogy lehessen tölteni illetve ne száradjon be.

B.Zoltán

Nekem a 80-as években készített plotteren is csőtoll volt.

Nekem a elektromágnes a tollat emelte , de a japán plotteren lefele nyomta. Az is szétkalapálta a csőtoll végét elég hamar és cseréni kellett.

Kár ,hogy pár éve szétszedtem , kellett a motor belőle.
Nagyon szép és pontos nyák rajzot készített pauszra.A tollba eggyel kisebb betét volt , ezért egy rajz is nagyon jól fedett a pozitív 20-nak.

Motoros

Szilikonzsirral vagy hasonlóval kend be a hegyét, munka végén és akkor nem szárad be.

keri

Ez neked működött?
Én simán szétszedtem és kimostam, és úgy raktam el a csőtollakat.
Ha beszáradt, akkor filmes dobozba raktam egy kis etanolt vagy vizet (tintától függően), bele a csőtoll amennyire lehet szétszedve, és másnap használható volt.

000000000

és a szilikonzsírt mivel távolította el, mert az életben nem jön ki a tinta... szilikonzsíreltávolítóval? meddig kell áztatni benne?

Motoros

Kb 40 éve működött, azóta nem próbáltam.
Igaz akkor még nem szilikonzsirral hanem bármi más savmentes zsírral, ezt a fantáziádra bíznám.
A zsiradék a cső végén képezzen egy göböt---úgy kell odakenni-- és nem tud a csőbe beszáradni a tus.
A csőbe nem megy úgy sem bele a zsír tehát egy papírzsebkendővel simán letörölhető és kész.
Ha több hónapig nincsen használatban akkor pedig úgy is ki kell mosni és szárazon eltenni...ez természetes.

guliver83

Kérnék egy kis segítséget.
Van egy CNC vezérlés.
Mach3 van a számítógépen ami tökéletesen működik egy másik vezérlővel.
Amit vezérelni szeretnék annak fölteszem a kapcsolási rajzát, sikerült életre keltenem, de mindig egy irányba megy a tengely. STEP DIR jel megvan rendesen mert másik vezérlővel tökéletesen megy.
Nálam akkor fordult elő ilyen amikor, nem volt GND bekötve vagyis STEP DIR jel bekötve és a PC és vezérlő között, nem volt GND kapcsolat. Ennél a vezérlőnél, nem is tudom hova kellene kötni a GND, hogy jó legyen.
Remélem tud valaki segíteni benne.

http://cnctar.hobbycnc.hu/B%C3%A9n%C3%A1z%C3%B3k%20k%C3%A9pei/22893628.png" border=0>

guliver83

Itt is írja, hogy lehet vezérelni, de mégsem megy valamiért.

Hi again.

Just had a look at the circuit diagram.
Here are the pinouts on the microprocessor board
1 ov

4 analog out (motor spped control 0.1 - 8volts)
5 forward spindle
6 reverse spindle
7 X Direction
8 X clock
9 Z Direction
10 Z Clock
if you remove these wires and connect them to your printer port (for sfety sake connect via opto isolators) they should drive the lathe.
Many circuits are available online for pc parallel port connection via opto's

good luck Ray
machine

Hello I wonder if you can help me the board you quote is this the board that connects to 1 Meg bus cable that came fromm the BBC Plug which on the board refers as plug PL3 which then goes down to the drive control board if so would it be possible to give me a ring on 0115 9389014 (Nottingham) as it might help to have a talk about it to make sure, also I have a complete spare processor board and control board if this is any help.
Cheers for now Colin.

http://www.cnczone.com/forums/archive/index.php/t-19072.html" TARGET=_fnew>Link

sasi

A csőtollak beszáradása ellen a képen látható „gyári” megoldást javaslom. Itt a toll vízpárában áll.  
A tároló aljában szivacs van, melyet időnként vízzel feltöltünk.

Egyedi megoldásnál akár a kupakban is elhelyezhető egy kis szivacs, vagy készítesz egy hosszabb kupakot.

http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/IMG_20160613_091233-rotring.jpg" border=0>

remrendes

beltingonline.com

Vettem toluk egy HTD3-as 15mm-es szettet.
30-as es 72-es fogszamu kerekekkel. A heten megmondom milyen.

svejk

A jobb szélen az páratartalom mérő?
Az is gyári tartozék volt?

remrendes

Hat nem oldodott meg a problemam. :/
Drive-flex markaju kereket kuldtek egyebkent. Kb 3-4 tized holtjateka biztosan van.

Az AT5 jobb lehet? Abbol nem talaltam 3-ast, csak 10mm-es szijhoz. Elvileg a 10mm is eleg.
Jo lenne egy 1:2.4-es attetelt hasznalnom legalabb. Ez a 30:72 fog (28.65:68.75mm) lett volna a 3-as meretben.
Jobb lenne kevesebb fogszammal nagyobb osztassal?
AT3-ban ez a 30:72 (28.65:57.30mm). Itt elferne nagyobb attetel is, de itt is 72 fog a maximum beszerezheto.
AT5-nel pedig 20:48 (31.83:76.39mm), talan a 60 is elfer a hajtott oldalon, meg kell mernem, akkor mehetne feljebb akar 20 vagy 24:60-ra (38.20:95.49mm)

000000000

:) igen, az NDK ilyen volt...
jobb sorsra érdemes...

sasi

A páratartalom jelző tartozék, az jelzi, mikor kel egy kis vizet önteni bele.