Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

D.Laci

„PowerGrip„ „M” szíjat keres, azok jobbak. Vagy egy „barkácsmódszer” a kerék átmérőt szed lejjebb egy kicsit és a fogak jobban kitöltik a hézagot.
De szerinte, ha kelően megvan feszível a szíj, akkor nem szabad, hogy irányváltásnál elmozduljon.
5-s szíj esetén 72 foggal számolva 0,3mm hézaggal,  5mm menetemelkedésű orsóval 0,00416mm kottyanás lehetséges.

remrendes

Koszonom szepen! Szimpatikus ez a "barkacs" modszer.
Lehet akkor megsem kuldom vissza ezeket. Szipatikus lenne ez a 3M meret, mert van 15mm-es szij szellesegben es ezzel a 1:2.4-es attetellel sem szaladnanak el a tarcsak meretei. AT3-ban csak 10mm-es szijat talaltam.
Illetve ha nem eleg eros a motorom, akkor meg lehet lejjebb menni akar 1:3 fole.

ANTAL GÁBOR

Én két verzióban gondolkodnék : AT 5  60/24  PU szíjjal vagy HTD5M 60/24 ( 25 ha van )    a fekete üvegszálas( keményebb szíjjal ) .  D elm = 95.49  ennek kellene elférni . Azért érdekes a probléma mert célszerű lenne a lehető legkisebb méretű kerekekkel megcsinálni a hajtást hogy kicsi legyen a tárcsák inerciája , ugyanakkor főleg a kis fogszámnál rosszak a kerekek

remrendes

ANTAL GÁBOR

Régebben nagyon sok panasz érkezett ide a  
HTD3 M es kerekekre ...

remrendes

Most is. :)
Visszakuldtem.
Megprobalom az AT5-ot, abbol nem talaltam 3-ast.
Abbol szerintem eleg a 10mm szeles. Igy talan redukalhatom a tarcsak tomeget.

remrendes

Milyen szijhosszokat szoktatok hasznalni? Nekem 375 es 390mm jott ki. Az utolso szij, ami a kezemben volt, az SPC9000. Kicsit mas meret :)

5z7aew5x

Véletlenül valakinek nincs egy 903W tipusú Wifi transzmittere kéznél, 2-3 napon belül?
[#help]

6rk75uezn

A már lentebb emlitett Ean bronz kereke,nem kell megiedni ha egy fog kitört :)
Vékony falú bronzperselyből vágtam csikokat hozaganyagnak és Avi-val felraktam.

jani300

Szerencsére megoldódott !
Még nem találtam meg addig :(

6rk75uezn

Egyenlöre meg,de sas-éknak elvileg van egy új,azt be kell majd szereznem tőlük tartalékba.1

6rk75uezn

Érdekes egy olajzási pont ez.
Ti hogy szoktatok itt olajozni?Olaj cseppent,golyó benyom és vagy befolyik vagy nem?

Csuhás

Kézi pumpás olajzónak alakítottam át a fejét. Egy fészket esztergáltam bele egy kb 6 mm átmérőjű O gyűrűnek ami használatkor tűrhetően tömít.

6rk75uezn

Értem,tehát a kézi pumpás olajzó csövét ráfogod az olajzóra és nyomsz párat,de a golyót az olajzónyilásba mi nyomja meg?

PSoft