Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

c2nsu773m

A ritka fogszámú fűrészeket keményfa hosszanti vágásához használjuk , a vágott felület igen durva.
A közepes fogszámú lapokkal hossz és keresztirányú vágásokhoz használjuk (váltott ferde élű fogak) .
A sűrű fogazású lapokat használunk keresztirányú vágáshoz fánál nagyon szép felületet ad ( váltott ferde fogazású)
Rétegelthez is kiváló de bútorlaphoz egyenes homorú domború stb. variációk vannak  + az élszög is változik és ha tényleg szép felületet szeretnél akkor elővágót kell használni.
De az ilyen kézi gépekkel max sin mellett lehet bútorlapot vágni , trükk  a bútorlap felszínét húzva 3-5 mm mélyen végigkarcolni majd előremenetben teljes mélységében átvágni!  

c2nsu773m

Ezek mind hobbi gépek!
Ez profihttps://www.youtube.com/watch?v=Zwi3Vuku-zc" TARGET=_fnew>Festoll

bznc93pf5

niu7vyvp0

Tudom hogy azok, de nem használnám annyit, csak darabolásra kéne a marógéphez meg pár polc készítéséhez terveztem ezért nem is szánnék rá horribilis összeget.

niu7vyvp0

Köszi a tippet, hát bútor lap darabolásnál csak a meglévő számítógép asztalt terveztem feldarabolni és szerszám tárolóvá újjáéleszteni :)

bznc93pf5

az ÁRA IS!
de legalább szépen lehet vele dolgozni, ja és mellesleg akár több tíz évig is bírja, nem esik szét

Kisamotors

Szuper rajzgép, szép kivitelezés, jól beállított vezérléssel. Első CNC-m hasonló volt bár más vázzal,kevésbé igényesen elkészítve, de nagyon tudtam örülni, mikor már így működött.

000000000

SYMLY!

Ügyes és kreatív ember vagy. Gratulálok!  [#eljen]

000000000

Sziasztok!

Nagyon nagy problémára szeretnék megoldást találni, remélem valaki tud segíteni. Vásároltunk egy cnc marógépet, ami LNC-m510i softverrel van felszerelve, nem tudom létrehozni a kapcsolatot a gép és a laptop között, így nem tudok programot se le se fel tölteni. Ha valaki tud kérem segítsen.
Köszönettel Paga

guliver83

Igaz nem ismerem a programot, de a gyártó vagy eladót nem egyszerűbb megkérdezni?  

keri

Nincs előttem hogyan csinálod.
Én pont azt tapasztaltam, ha kétszer nekimegyek akkor már tuti szakítja, egy menetből sín mellet viszont gyönyörűen lehet vágni. Sűrű fogazásút használok.

gg58bmmp2

Elővágást csinál, mint az ipari asztali gépek.

0i8bkxjf4

Köszönöm a dicsérő szavakat.  [#lookaround]

szétszedtem újragondolom épül a V2 ebbe nem igazén cserélhető a toll  
illetve fél órát kopogtattam de a toll betét nem díjazta (nem épp erre van kitalálva)

0i8bkxjf4

A tökéletes bútorlap vágáshoz 2x kell vágni  

Jól mondja yeti.  

mivel a laminálás egy érzékeny dolog csak úgy lehet szépen vágni ha a fűrészlap a vágás során mindig a laminálás felől a bútorlap közepébe halad.  

1. vágás a lami tetejét vágja a 2. pedig a lami alját
http://www.imgserv.com/images/2016/06/11/BRpckxSX.png" border=0>