Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok, tud valaki olyan adaptert, amit bedugok CF helyére, és USB lesz a másik vége?
?

VighLajos

...nem csak magyar oldalak...
[#falbav]

000000000

ok, ez rendben van.  
Nekem fordítva kellene.  
Vagyis a CF kártya helyre dugnék egy adaptert, kijön előle egy USMB, és abba dugok amit akarok...
Tehát pl. fényképező gépben CF kártyahely, vagy dig, képkeret... akarok csatlakoztatni pl usb HD-t                                                                                                                                                                      

000000000

USMB= USB, A,B,C, anya vagy apa...  
(bocs a billentyűm smart-kodik)

0i8bkxjf4

Sziasztok el kezdtem számolgatni meg kalibrálgatni a léptetőt a GRBL hez.

Most egy 20 fogas T2 es kerék van a motoron.
Ennek 12.43 mm a bordánál az átmérője.  
Egy motornál a 8° az azt jelenti hogy annyit bír ugrani legkisebbet?
mert ebben az estben 0.87mm mozdul azaz ekkora lépésekben mozog ami nem túl pontos nak mondható  

vjanos

Nem T2.5 az?

Nem kell az átmérő, a 20 fogas kerék egy körbefordulásra 20 fogosztásnyit viszi a szíjat.  
T2-nél ez 20x2mm = 40mm, T2,5-nél 20x2,5mm = 50mm.

Egy átlagos léptetőmotor 1.8 fokonként lép egész lépésben.
Ha nem elírás, és neked 8 fokos motorod van akkor az annyi.
Mikrolépéssel javíthatod a felbontást. Pl 1/16-od lépésnél 16-oda lenne az elmozdulásod.

Ezt be kell állítanod egyrészt a léptető vezérlőnél, másrészt a GRBL-ben az adott tengely lépésszámánál.

svejk

Segítséget kérek statikából!
Rácsos tartók estén mi a különbség a húzott és a nyomott tartóelemek közt.
Mikor melyiket célszerű használni?

Később megpróbálok majd egy skiccet rajzolni egy adott esetről.

0i8bkxjf4

Na ez a bibi nekem a vezérlőn nem lehet állítani

vjanos

Nemár... milyen vezérlő az?
Valami konkrét adatokat írjál.

A videón valami grbl alapú kis stepstickes cuccot vélek felfedezni.
Legrosszabb esetben a stepstickek megfelelő lábait összekötöd...

0i8bkxjf4

ezen agyalok majd én is hogy kézzel kell belenyúlni.  

http://www.ebay.com/itm/262228349534?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT" TARGET=_fnew>Ilyet vettem

vjanos

Gratulálok :)

Az A4998-ak MS1-MS2-MS3 lábaira kell 5V-ot adni, és ott a 16od lépés...

0i8bkxjf4

Tehát elvileg most MS1-MS2 kap 5 V ot ha hozzá forrasztanám vagy csak összepatkolnám a 3. at akkor elvileg megvagyok?  

Holnap kipróbálom :D ma már nem zörgetem

svejk

No szóval akkor a konkrétum.
Ne azt kérdezzétek mi ez, meg ez úgyse jó az a lényeg, hogy az eredeti feketével rajzolt HEB200-as gerendát meg kellene erősíteni hama-hama tűzoltás gyanánt.
Ugye a két vége le akar hajolni, a közepe pedig felpúposodni a pirossal rajzol erő hatására mely a zölddel méretezett helyen támad.

A lilával rajzolt ráccsal próbálkoznék,-máshol nem fér el- érzésre 12-15 x 80-100-as hidegen húzott  acéllal a HEB200-as profil mindkét oldalfala alatt.

Nem tankátjárót akarok készíteni,  de jó lenne ha a belefeccölt anyag hatásosan csökkentené a behajlást.
Vakrudakat sem szeretnék beépíteni feleslegesen.

Szívesen fogadok minden számolással alátámasztott és csak úgy gyakorlati érzékre hagyatkozott ajánlásokat.
Nincs kritérium mennyi lehet a lehajlás, csupán minél kevesebb anyaggal látványosan szeretném csökkenteni.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/tarto.JPG" TARGET=_fnew>És végül itt a móricka skicc.

vjanos

Szerintem ha egész lépésben megy, akkor egyik sem kap most 5v-t...
De mért meg óvatosan multiméterrel.