Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

niu7vyvp0

000000000

Tudna valaki segiteni windows alá milyen modbus programot jó használni? Amivel az adot modbuszos eszköz protokolt lehet irogatni olvasgatni!

000000000

vagyis a átjáró port rs485 to rs232....

6rk75uezn

Sziasztok.
Kicsit megkavar hogy 4 száll jön fel a tekercsektől.
Ugye ez egy 1 fázisú motor?

PSoft

Igen, annak néz ki.

jani300

Elvileg be vagyok jelentkezve az Indexen , úgy néz ki mindha tudnék is írni , csak nem megy el . Mi lehet az oka ?

6rk75uezn

Köszi.
Arra gondolok hogy a 2 tekercstől ugye van mikor  egy közös száll jön fel,ebbe az esetbe 3 szál jön fel a sorkapocshoz,de itt felhoztás mind a négy véget a két tekercstől.

csakyt

Sziasztok. Kezdő vagyok és építeni szeretnék magamnak egy ponthegesztő gépet de nem tudom, hogy hegesztő tüskének a réz hegy helyett, használhatok-e bronz tüskéket. Jó-e ez egy ponthegesztő géphez.

Csuhás

Igen, de vehetsz direkt ponthegesztő elektródot, illetve ahhoz anyagot. Célszerűen csak egy kis pogácsa kell az elektród végére. Hegesztő boltokban, vagy a bronzkernél van elekróda vég.

szabo janko

Üdv!
Lehetőleg vörösrezet használj. Van egy elmedur nevű beríliumos ötvözet az az igazi. használnak még wolframmot is (szénkefe sodrat hegesztéséhez.

smalla

Segítsééég! Egy hibás kábel miatt megfőztem a mesanet 7i77-es kártyámat, s nem tudom talpra állítani. Valaki csinált már ilyet? tudna ebben segíteni?
A hibajelenség a következő: az enkóder bemenetek működnek, számolnak, de se az analóg ki, se a digitális kibemenetek nem működnek. Nem kommunikál a PICekkela szoftver. Ezokat már cseréltem és jók, amik benne voltak, azok is jók, vagy legalábbis kommunikáltak a programozóval. A tápfeszt előállító IC-t is cseréltem, mert abból rossz feszkó jött ki, de mostmár elvileg az is jó, mégse megy. Van valakinek ötlete arra nézve, hogy mit kellene megnézni (még)? Köszönöm

Szalai György

A ponthegesztő elektróda anyaga nem tiszta réz, hanem annak kemény ötvözete.  
CuNi2Si+Cr vagy CuCoBe vagy CuCrZr
Jó vezetőképes, kemény, nem ragad.  

A bronz sem egyetlen ötvözet, hanem egy egész család gyűjtőneve, nagyon eltérő jellemzőkkel.
De hobbyra mindegy, hogy tiszta réz helyett valamilyen keményebb bronzzal szenved az ember.
Ólmos szintercsapágy anyaggal nem próbálkoznék.

csakyt

Köszönöm a válaszod. találtam a szerszámok között egy bronz pontozót, és gondoltam abból csinálom meg az elektródákat. Szerinted használható erre a célra?

Szalai György

Elképzelni sem tudom az okát, hogy miért készít valaki szerszámacél helyett bronzból (szikramentes?) pontozót, de feltételezem, hogy ha használható, akkor a kemény ötvözetek valamelyike.
Vezetőképességnek egy rövid és viszonylag vastag bronzdarab nincs híján, ebből a szempontból megfelelő lehet.
Ha kemény, akkor az olvadáspontja is ezer C fok fölött van valószínűleg, ez is jó.
Hogy menyire ragad majd, az megjósolhatatlan.
A siker úgysem csak ezen múlik, hanem az áramsűrűség, nyomóerő és időzítés függvénye is.

ywathzay

Nem, a bronz nem megfelelő semmiképp. Az sem mindegy mit hegesztesz majd, annak megfelelő elektróda kell. Acélhoz jó a CuCrZn, de a lentebb említett beríliumos elektróda ragad az acélhoz. A sima vörösréz olcsóbb sokkal, de csak szárnak jó, elektróda gyanánt nem tudod használni, csak az ötvözeteket.