Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Meg sem kérdezem, hogy a fejed mikor és miből kívánod lemásolni.
És ez nem poén.
Mennyibe fáj egy bukó?
Egy heti táppénz-bér közötti különbségbe?
Szerinted miért van annyi szabvány, amit a gyártás során be kell tartani?
Légzsákot kocsibacnem akarsz varrni?

somma

Üdv Jozs !
Az építészeti PUR hab gyorsabb "száradását" elősegítendő nedvesíteni kell a környezetét. A PUR ragasztó a flakonjában meglehetősen sokáig folyékony marad. Levegőn habosodik, megszilárdul.
Én kipróbálnám nedvesített környezetben, esetleg polifoam maggal a közepén. (Persze más elmélkedni, mint kísérletezni. )
Sok sikert !
Üdv Matyi

PSoft

"Ötletet szeretnék kölcsönözni tőletek:"  

Parancsolj!

Válassz ki egy golyóstollat...
Fontos, hogy a toll háza műanyag legyen, és legalább, 20-30mm hosszban belül, hengeres legyen, ne kúpos!
A toll palástjára 10-20mm-re egymástól, szorosan húzz két, kb. 20mm átmérőjű műanyag alátétet/karikát.
(arra a részre essen a két karika, ahol belül a furat fala párhuzamos)
A karikák/alátétek közét, tekerd tele dróttal, így egy faxa kis behúzótekercs lesz a tollad palástján.

A toll belsejébe, válassz/keress olyan pld. alátéteket(vas), amelyek furata megegyezik a műanyag tollbetét átmérőjével, az alátétek külső átmérője pedig megegyezik a tollház belső furatával.

Ezekből az alátétekből húzz/ragassz fel annyit a tollbetétre, hogy kb. az összerakott hosszuk egyezzen meg a toll külsejére applikált tekercs hosszával.
A "vasmag" magasságát a tollbetéten úgy állítsd be, hogy a toll összerakott helyzetében, egy kicsit beleérjen a tekercsbe, de a tollbetét író vége, még ne érjen ki a toll elején a furatból.
(ez a vasmag, lehet egy tömör, furatos vasdarab is megfelelő méretekkel)
Fontos, hogy az így preparált tollbetét, könnyen, akadás mentesen mozogjon a toll hengeres belső furatában.

A tollbetét elejére húzott nyomórugót, gyengítsd el annyira, hogy a mágnes könnyen le tudja győzni a rugó erejét, de a rugó, még határozottan vissza tudja nyomni a betétet a házba, ha a mágnes nem húz/elenged.

És, már kész is a "golyóstollban a betétet mozgató kütyü".:)
Már csak föl kell "applikálnod" a tollat a leendő diódád helyére,és...mehet is a "villanyvezérelt" golyóstollas rajzolás.:)

(ezt, most találtam ki, ezen a késői órán, épp ezért, lehet, hogy itt-ott, finomításra is szorul. AZ ÖTLET, AZ ENYÉM!:) de aki megvalósítja, megoldja a közben még fölmerülő apró technikai akadályokat...használhatja nyugodtan)
 [#wave]

u6p5jr23k

Pénztárgèpek is hőpapírra nyomnak...

PSoft

Igen, csak azok olyan "cingár"(40-50mm széles)gurigák.

Jozs

"Purhab vizet eszik úgy köt "

Ez tényleg magyarázat lehet hogy "lefóliázott környezetben" miért nem szilárdult. Gondolom a szabad levegőn a levegőből veszi.

Jozs

Nem azért kell az idom hogy tudjam használni a bukót, hanem éppen azért, hogy ez épen maradjon, és a másolatban elkészítettet tudjam farigcsálni. Egy mini kamera elektronikáját akarnám belesüllyeszteni, amihez egy kicsit fúrni-faragni kell, és sajnálnám az eredetit.

0i8bkxjf4

Köszönöm ez nem rosz ötlet.  

Megpróbálom megcsinálni, ha kész majd megmutitom.

PSoft

"...ha kész majd megmutitom."

Ez, a minimum!:)
 [#wave]

Szalai György

0i8bkxjf4

Megjöttek a csuszó csapágyak építem a gépet tovább.  Meg valamikor dolgozni is kell.

000000000

Bocs, nem beszólni akartam. Sem a külső üveg vagy szénszálas héjat fúrni, sem a belső védő habréteget faragni, abba tárgyakat szerelni nem éppen nyerő ötlet.
Nem 5 percig tesztelik sem az anyagot, sem a technológiát.
A szálerősítésű anyag felületét nem lenne szabad megbontani, mert onnan repedhet, a belső hab pedig spec anyagból és mm-re kiszámolt vastagsággal készül -  a fejedre.
Ez nem egy törött kocsi lökhárító, amit üveggyapottal-gyantával kitaknyolunk.
Még a 3-5 ezer forintos kínai kerékpáros bukók mögött is komoly tesztek és előírások vannak.
Biztonsági övbe sem ütünk riglit, vagy varrunk rá italtartót, stb.
De ez csak az én véleményem.
Fillérekért HD motoros vagy éppen akció kamerát kapsz, ami paszentos és korrekt.
Én nem buherálnám a sisakot.

000000000

A homlokzat ragaztó purhabb nem tágul kifujt térfogat töbszörösére ha az kell!
De kémény purhabb 2 komponensű és az bárhol megkött ha be öntöd komponens arány/keménység lesz habb elegye rekció után...

6rk75uezn

Sziasztok.
Tanácsot kérnék hogy egy ilyen kopott géptáblát hogyan lehetne csinálni?
Olcsó megoldásra törekszek de ....
Amit itthon is megbirnák csinálni talán,arra gondoltam hogy új 1-1,5mm es alulemezre vasalnám rá a kinyomtatott megszerkesztett képet,mint ahogy a nyák készitésnél,igy meg tudom szerkeszteni pontosan és rá tudnám vasalni az alulemezre de utánna jó volna gyorsanszáradó lakkal lefujni hogy vádje,de ez hogy mennyire jönne össze azt nem tudom mert a lézernyomtatott rávasalt cuccot bizony oldja a nitrohigitó.
Ha valakinek lenne jó ötlete azt szivesen venném.Köszönöm.

6rk75uezn

Ez a tábla még csak csak néz ki valahogy de van ami teljesen lekopott és van ami hiányzik is,ezért akarok újakat.