Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

0i8bkxjf4

Most gbrl ben 80 step/mm es beállításon mozog pontosan a gép

jani300

Szia !
Csak a gyakorlati tapasztalat megy .
Először is 90 fokkal elvan fordítva az I gerenda az ideálishoz képest szerintem .
A merevítés nyomásra lesz betéve , a húzott oldalon jobb lenne sokkal .
A 12x80 az laposvas ? Ha igen akkor szerintem duplán , kihajlás ellen több helyen összekötve , de én mindenképpen zártszelvény idommal próbálkoznék .
Kapásból ennyi ,remélem segít valamit .

jani300

"a HEB200-as profil mindkét oldalfala alatt"
Már megint felületesen olvastam :(
Szerintem a nyomó igénybevétel miatt kihajolhat .Sok helyen össze kell kötni .
De inkább "U", vagy zárt profil az erősítésnek .

svejk

"Szerintem a nyomó igénybevétel miatt kihajolhat .Sok helyen össze kell kötni . "

Ez igaz, elég papír egy anyag ez a HEB.
Talán ez a leggyorsabb és legolcsóbb megoldás az erősítésre ,majd meglátjuk mennyit javít.

Devecz Miklós

Csak azt nem értem miért így lett beépítve.
90 fokkal elfordítva 2,85-el nagyobb lett volna a szilárdsága.

jani300

Kettő egymás mellé heftelve ,90 fokkal elfordítva terhelve ...
Nem igen fog görbülni semerre ..
(zárt tartó )
De kérte ne kötözködjünk :)

RJancsi

Nyitott profilt nem tennék be erősítésnek, még zártszelvényt sem igazán. Szerintem egy vastag  falú cső jobb megoldás. Mivel a gerendával párhuzamos öv kihajlásra van kárhoztatva, a kör keresztmetszet adja a legjobb keresztmetszet/merevség arányt. Tény, hogy a csomópontokat nehezebb jól kialakítani.

Szalai György

Nem dolgoznék annyit ezzel a rácsos tartóval, mert érzésre szerintem nem éri meg a fáradtságot.

Ugyan ilyen HEB200-ból vágott 200mm hosszú darabokat hegesztenék a mostaninak a két vége alá és még párat az alátámasztás szabályai szerinti távolságokon, az éleikkel össze.
Azután azok alá meg hegesztenék összekötőnek egy UNP200-at teljes hosszában, az éleivel felfelé.

morfeus

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy kaptam egy nagyadag pár kiló UTP 485 bevonatos alumínium hegesztő elektródát!
A kérdésem az lenne ,hogy egy http://www.szerszamok-webaruhaz.hu/tenic_168_holly_inverteres_hegeszto_mma_140a_tenic168" TARGET=_fnew>Ilyen!   inverterrel használható vagy teljesen rossz irányba próbálkizram?
Mert kipróbálni kipróbáktam de csak ragadt ill nem tudtam folyamatos ívet produkálni(persze az is lehet nem is ilyen gép)való hozzá!
Köszönöm a válaszokat!

0i8bkxjf4

Na Megvan  

valóban 1.8 fokos a moci a vezérlő mindhárom lába kapja az 5 voltot és a számítások is helyesek

1 kör 1.8° al az 200 stepp ez a 16 szorosa mert microstepp miatt 3200 stepp a 40 milliméteren 1mm 80 microstepp  

azaz 0,0125mm es 1 lépés  
Így már kicsit más mint amire én gondoltam először  

Révész Richárd

Azért ragad mert nincs kiszárítva.
http://resurszao.com/wp-content/uploads/2014/04/UTP-485.pdf" TARGET=_fnew>ITT azt írja, hogy 100 C 1,5 h a szárítási idő.
Dobd be a sütőbe.

kaqkk007

juhasz

Szia! Próbáld fordított polaritással.

morfeus

Köszönöm vàlaszodat!
Alapban Esab 4016-ost használok annal tapasztaltam ha bal...sz vagyok és nedves lesz a pálca akkor ragad!
De az alumíniumnál csak sejtettem picit!
Akkor holnap pár darabot bedobok a sütőbe száradni!
UI:forditott polaritással csináltam mármint az elektrödavolt a pozitiv!

morfeus

Szia!
Próbáltam pozitiv volt az elektróda és negatív a test!