Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Talán az működhet hogy alura rávasalod a képet, majd trisós forró vízben maratod ( kell egy próba hogy a festéket oldja-e a trisó ) Azután lekened festékkel az egészet, és finoman megcsiszolod a kidomborodó nem mart részeket.

svejk

Én inkább belegravíroznám vagy gravíroztatnám a lemezbe valakivel, majd kitölteném festékkel.  
Sokkal jobban védett így a felirat mélyen, mint a kidomborodó.

svejk

Egyébként meg ki kell nyomtatni papírra, mire elrongyolódik meg is tanulja az ember. :)
No persze nem az előtolás és menettáblázatot, de az meg ritkán kell így szintén elég egy laminált lap.
No persze ha restaurálás a cél akkor más a tészta...

6rk75uezn

Na ebbe teljesen igazad van,csak nem tudom hogy egy ilyet mennyire macerás (anyagi része) gravirozni.
Válalkozó rá?

6rk75uezn

Igen,részben restaurálás a cél,szeretném ha eredeti maradna. [#awink]

6rk75uezn

Nem rossz ötlet,de hogy mennyire eszi a trisó az alut (vagy 2-3 tizedet jó lenne ha kikapna belőle,meg hogy a festéket megmarja-e.
De nem rossz ötlet.

Csuhás

Ki kell próbálnod. Az eredményről pár fotóval számolj majd be!

svejk

Én alkalmatlan vagyok ilyen feladatra :(

De biztos vagyok benne, hogy itt a fórumon nagyon baráti áron megcsinálja neked valaki.
Akár reklám is lehet a készítőjének. :)

6rk75uezn

Igen,matricásra gondoltam.
Irok is neki,ő már plexibe csinált nekem feliratot.

Csuhás

Eloxálást is kipróbálhatod szintén rávasalt maszkolással, és fekete festékkel. http://foto.testbike.hu/index.php?p=showgl&gid=8923" TARGET=_fnew>Házi eloxálás

6rk75uezn

Köszi,kipróbálom minden kép,aztán valamelyik majd jó lesz.

000000000

a trisó lemeaaríyja, és leszed róla mindent...festéket... egyidő után az alut is eltütteti... pláne, ha melegíted...

000000000

az eloxálás egy aluoxid réteg a felületben, kb csiszolókő keménységű... ezeket már írtam...  
tökéletes felirat, festék nélkül az eloxált felületbe gravírozott fémtiszta felület viszont feketíthető...vegyileg...

6rk75uezn

Köszönöm.
Irtam is neked levelet.

000000000

ok, küldd a rajzot, valami vektorosben