Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

niu7vyvp0

kapcsolóüzemű

http://www.webaruhaz.klavio.hu/?id=85b75cfc564c4822863dbd4884138991&p=termeklap&tkod=2035" TARGET=_fnew>ilyen vezetéket használok a motor vezetékek hosszabbításához. Táp kábelnak vastagabbat használok az 0.75 v 1 de lehet van több is :)  
Hát próbáltam jobban pörgetni de akkor is ezt produkálja csak van h ugrik is egyet  
megpróbálok gépet szerezni és megnézni hogy azzal mit produkál

w0hgtwf3w

Nem annyira bonyolult a dolog.
Biztos,hogy a laptop nem megfelelő.
Lehet itt mindenen pörögni de szerezz egy régi asztali gépet.
Utána kezdj el mindent állítgatni.
Nem olyan bonyolult ez.
Csak ha valami nem oké (ez általában a számítógép) akkor nagy a szenvedés.

000000000

Egyenlőre, távolból nincs több ötletem.  
A másik géppel való próba, sokat segíthet. Sajnos most már, esélyes  a laptop hiba.  

niu7vyvp0

rajta vagyok hogy szerezzek egyet legalább kölcsönbe

remrendes

Lehet erdemes lenne linuxcnc-n latency tesztet nezni!?

000000000

Kedves fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni Mitsubishi Meldas vezérlős CNC esztergámhoz: OVX ill. OVZ hibát ír ha a revolverfejet mozgatni kezdem "normál" sebességgel. Nagyon lassan, viszont megy mindkét irányban. Volt valakinek hasonló (megoldott) problémája? Előre is köszönöm!

Kisamotors

Helló!
Ismerkedem a Mach3-al, és számomra érdekes dolgot vettem észre.
Egyelőre toll van a szerszám helyén.
Viszonylag nagy sebességnél (3-5000) és kis gyorsulásnál (100-150), a négyzet rajzolásnál a sarkokat durván lekerekíti.
Természetesen mindenhol előjön hiba, csak itt nagyon látványos.
Miért nem várja meg, míg pl. az X belassul és eléri a poziciót , aztán gyorsít az Y?

Fel tudom vinni a gyorsulást 5-700-ig, 3000-es sebességgel is, de akkor a kis és gyors irányváltásoknál már tartok tőle, hogy lépést veszt.A hiba így is megmarad, de ebben az esetben elhanyagolható. (Nyák rajzolás, gravírozás).
Kösz!

kozo

Próbáld így ...
Mach3 menüben állítsd át :
- A Config \ General Logic Configuration menü alatt válaszd az EXACT STOP módot .

000000000

Sziasztok tudna valaki joystick installálásban segíteni?

Csuhás

Mondjatok valami egyszerű letölthető gépészeti rajzoló programot. Nem kell 3d csak géppel szeretnék gyorsan rajzolni néhány méretezett tengelyt, esetleg lézervágatáshoz generálnék fileot. Mit érdemes megtanulni?

000000000

Solid Edge  
2D re ingyenes

remrendes

Autodesknek is van (de biztosan volt) ingyenes programja, azt hiszem Fusion 360 a neve.

zozo

Ha linuxos is jó, akkor librecad, (régebbi verzio qcad) kitűnő. Évekig használtam.

000000000

Szia!

Személy szerint ezt ajánlanám.
http://www.freecadweb.org" TARGET=_fnew>Freecad

000000000

Az autodesknek van ingyenes licensze diákok részére, otthoni felhasználásra.
Ha van a családban diák, akkor még jogtiszta is (majdnem)