Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vadember

Kösd be párhuzamosra. A leírás alapján ellenőrizd a vezeték végeket. A vezérlőd árama elég lesz. Nem az áram miatt megy ilyen nyomorultul. Jó lenne 36-40 Volt közeli tápegységről megtáplálnod.

niu7vyvp0

Meg is csináltam a kézi ellenőrzést, hát sajnos a pdf szín kiosztása helyes volt, ahogy írta úgy tudtam csak a motor tengelyét forgatni, ha össze cseréltem akkor fogta.

000000000

Ezt, csupán aszal egészíteném ki, hogy ezt a módszert, sok évvel ezelőtt én dolgoztam ki. És raktam a fórumra.
Majd később Józsi beidézgette a nevem említése nélkül. (nem úgy mint te, említed őt)
Így többen neki tulajdonítják ezt az egyszerű technikát.  

niu7vyvp0

Táp is jó neki 45V levettem 37V-ra, megpróbálom közvetlenül bekötni a csupasz motort hosszabbító vezeték nélkül hátha

t62d6ha2b

Amit linkeltél a motorról, ott van 3 adatlap. A 3. mutatja a te motorod színeit.

vadember

A program nem látszik amit futtatsz. Egy egyszerű G0 X100 vagy G1 X100 kóddal próbáltad?

niu7vyvp0

Így van aszerint volt bekötve eddig

Kisamotors

niu7vyvp0

G1 Z20 F400
G1 Z5
M0

Ez van jelenleg, még azt is be kell állítanom hogy a programban 1 mm mozdul a valóságban is annyi legyen, de majd ha simán jár akkor azzal is foglalkozom

Kisamotors

E szerint egy lehetséges bekötés, amivel működnie kell:
Sárga-kék összeköt, leszigetel.
Narancs-barna összeköt, leszigetel.
1 fázis:Piros, fekete.
2 fázis:Fehér, zöld.

Kisamotors

Ez pedig a soros.  
Mindkettő (párh., soros) működik, de eltérő beállításokkal, tulajdonságokkal.

niu7vyvp0

Megcsináltam a soros bekötést is de nincs változás megy de darabosan :(

vadember

Én a pc-re gyanakszom. Próbáld már ki másik gépen is. Vannak itt rossz tapasztalatok ezzel kapcsolatban. Nem mindegyik alaplappal megy megbízhatóan a Mach3.

niu7vyvp0

Úh ez rossz hír, itthon csak egy régi laptopom van amin van LPT port a többi gépemen nincs.

niu7vyvp0

Lehet hogy ez a szaggatás a vacak laptop miatt van? :( erre nem is gondoltam