Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Üdv !
Segítettem ismerősnek egy mazda félig tehermentesített hátsó híd féltengelyéről lehúzni a kúpgörgős csapágyat .
Eddig nincs is probléma . A gond hogy ki be lötyög a féltengely , előtte is ilyen volt .
A keréknél egy darab kúpgörgős csapágy van amit ha belülről megtámaszt valami akkor rendben dolgozik .
Ott a probléma hogy ez a belső támasztás úgy tűnik nincsen . Nem látok semmit ami ezt tenné .Ötletem van , hogy bent a hídban kellene lenni valami hézagolónak ami a kis bolygókerékhez hézagolja, támasztja , hiszen úgyis együtt forognak .
Ha valaki tudja a megoldást leírhatná !
Ugyan az végül is mint egy zsiga hátsó híd , csakhogy ott egy mély hornyú csapágy van ,ami mindkét irányban támaszt is .
De megkeresem azért az irodalmat is , csak nem lesz egyszerű :(

jani300

Hát még véletlenül sem találok semmit kúpgörgős csapággyal szerelt félig tehermentesített hátsó hídról :(

Kisamotors

Milyen Mazda? E2200?

http://semref.com/parts/E2200/AESA01/W1/2600/CR41421/" TARGET=_fnew>Talán segít.

Bolygókerékhez csak bordás kötéssel kapcsolódik, ott tuti nincs axiális megtámasztás.

jani300

Köszönöm !
Platós szimpla kerekű kisteherautó .
Úgy néz ki mint a rajzon .
De nem értem akkor sem mi tart ellent befele irányban :(  A pontos típust nem tudom , csak a féltengely volt nálam .  A hézagolókat látom .
 A bordás kötés az persze ok .
Mustang difiben láttam valami csodát ott belülről fogta a féltengelyt valami rátolható u retesz  .

jani300

Rákérdeztem , tényleg E2200 .

Kisamotors

A csapágy része egy acélgyűrű is, ami nem engedi a kúpgörgőket tengelyirányban "kifelé" mozogni.
Hasonlóan, mint a hengergörgősöknél.
Elég fura megoldás, de működik.
Nem is találtam róla képet hirtelen.
Pár tizedet szokott lógni tengelyirányban, előfeszíteni nem lehet, ez a gyűrű felfekszik a csapágy peremére, így alkot egy egységet.

jani300

Köszönöm szépen , segítettél !
Ezt már régebben nagyon barbár módon szerelték .
Négy hosszú tizenkettes csavarral szépen erőlködés nélkül letoltuk a házat, a külső tárcsához képest .
Előtte egy autószerelő szétverte a féltengelyek belső , bordás részének végét , és flexel megigazította utána :(  
Akkor és most is szimering csere miatt lett szétszedve . A tulaj szerint kb egy milit lóg ki-be a féltengely .
Lehet csapágyat kellene cserélni ...
Már bánom hogy nem néztem meg jobban a csapágyat , de sietett , csak szétnyomni nem tudta ...
Kösznöm még egyszer .

000000000

Sziasztok van valakinek Joystick nyomógombokhoz makrók? Persze Mach3-hoz

vjanos

Ha már autószerelés a téma... :)  
Bosch önindítóban hány mm szokott lenni a kefék minimum hossza?
2003-as Ford Focus 1.6 benzin az alany.

Kisamotors

Jani300, szivesen, bár sokat nem segítettem :)

vjanos, amennyire én tudom nincs erre konkrét adat, legalábbis nem szoktunk vele foglalkozni.
A keféből kijövő vezetéket megakasztja a kefetartó, így addig kophat, míg fel nem koppan. Ha ez a távolság 2-3mm, érdemes cserélni.  
Jellemző tünet, hogy akkor indul, ha megkocogtatod a pajzsot.
Viszont mire elkopik a kommutátor (forgórész) is cserére, de legalább szabályzásra szorul.
Komplett kefetartót érdemes venni, szakboltokban Bosch szám szerint kapható, nem kell bajlódni a ponthegesztéssel, kilágyult rugókkal..stb.

3vv2btrhv

Sziasztok .WIN 10-en hogyan lehet DVD-ét kiírni ?

Arany János

Sziasztok!
Tudna ajánlani valaki egy programot, amivel 5 tengelyre (3+2) lehetne kódot készíteni?
HEA és IPE forgatás nélküli vágása lenne a cél.

remrendes

Gondolom az erre valo szoftverekkel, pl winx.

vjanos

Köszi.
Ez egy olyan klassz konstrukció volt, hogy nem koppan fel, előbb utóbb a vezeték eléri a kommutátort. Mint megtudtam, kb 16mm a kefék gyári hossza, ezek 8mm körül voltak, ahogy írtad 2-3mm volt a vezetékig.
Érdekes, hogy a kommutátor szép, sima volt, körömmel sem éreztem rajta semmit.
Komplett kefetartót kellett volna cserélni, a behúzó is gyengélkedett, a bendix is csak 13 éves volt.
Voltam végül a fervillnél, vettem egy komplett felújítottat...

000000000

Üdvözlöm az Urakat!
Ismét segítséget kérnék, árazás témában.Az alábbi képen látható munkadarabra kaptam felkérést.Anyagot itt is adnák, csak a megmunkálásra kellene egy árat mondanom.

http://www.imgserv.com/uGB" TARGET=_fnew>http://www.imgserv.com/images/2016/05/14/qnrO6T8.th.jpg" border=0>