Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

1., Az ellenállást és az impedanciát nem kellene keverned!

2., Semmiféle örvényáram és egyéb mágneses gebasz nincs. Már csak azért sem, mert a két vezetékben pontosan azonos erősségű, de ellentétes irányú áram folyik

3., Feltekercselt állapotban kizárólag a hűlés lehetőségének a hiánya okozza a melegedést. A vezetékre megengedett maximális áram csak szabadon álló vezeték esetén alkalmazható

msas

ezt úgy hívják: paste, copy.
ez nem tudás!

Rabb Ferenc

URAK !!!

Örvényáram a váltakozó mágneses tér hatására a vasban keletkezik

b4nm7gjvr

El kéne olvasnod még egyszer amit írtam ha elsőre nem megy....

1. az gyakorlatilag ellenállásként (induktív tekercsként) működik...
2. Ezt nem én állítottam...  
3. "Feltekercselt állapotban kizárólag a hűlés lehetőségének a hiánya okozza a melegedést" -> A felcsévélt (kábeldobon lévő) hosszabbító, az gyakorlatilag ellenállásként (induktív tekercsként) működik, és a kábelkötegbe belépő áramerősség a kábelhurkok számával arányosan munkát végez, amelynek során a kábelmenetek egymást is melegítik....  

svejk

Valóban 100 megkérdezettből 95 biztos azt mondja amit Te írtál.
De ettől  függetlenül főleg a minőségi darabakra az is rá van írva mekkora árammmal terhelhetők feltekerve, mekkorával letekerve.
Ez általában 1/3 áram.

Tehát a veszetség vagy melegedés nem függ attól, hogy fel vagy le van tekerve, -hiszen az ellenállása ugyanakkora marad- csupán feltekerve nem tud távozni a hő, egy szűk helyre koncentrálódik ezér forrósodik fel.

b4nm7gjvr

"Feltekercselt állapotban kizárólag a hűlés lehetőségének a hiánya okozza a melegedést."

Na de mitű melexik akkó? Mert kizárólag a hűlés lehetőségének a hiánya okozza a melegedést, az egy baromság!  

Na jó én befejezem!

msas

msas

Jó éjszakát gyerekek!!!!

000000000

Akkor tegyek rá egy hőmérséklet határ kapcsolót?

Rabb Ferenc

Az induktív tekercs nem ellenállás! Az váltakozó áramú impedancia. Nagy különbség.

Rabb Ferenc

Hát ettől melegszik: P=I2*R

000000000

(égettem már le valóban 2 db feltekert hosszabbítót...  a garázs egy sima 2 m-es hosszabbítót tulmelegedve megolvadt és meggyulladt a szigetelés persze kikapcsolta a zárlat... Utána a tűz világított)

Rabb Ferenc

Kár, hogy általános felfogás az - ha sokan mondanak hülyeséget, az már okossággá nemesül :(

000000000

Ez a népszavazás is...

keri