Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Nem. Nincs induktív ellenállás. Rabb Ferenc és Svejk mondta jól.

keri

Jobb kábeldobokra tesznek.
Sima vezetékre felesleges, csak tegyél elég vastagot neki.
0,5-ös az túró, ilyen a vezérléstechnikai kábelekben szokott lenni.

000000000

Azt már fejlődés túlhaladta. Az csak kapitalista csökevény. Már nemzeti konzultáció van helyette.  
Nagyon hatékony, és praktikus.  

keri

Azt is tedd hozzá hogy az impedancia esetén az I és az U között 90fokos a fáziskülönbség így a konjugált tag miatt nincs valós teljesítmény.

000000000

Na jó. Pedig azért vettem vékonyat hogy beférjen a csőbe

RJancsi

Ez így nem feltétlen igaz: "Örvényáram a váltakozó mágneses tér hatására a vasban keletkezik" Ha egy alumínium tárcsa két oldalához állandó mágnest teszünk és a tárcsát megpörgetjük, abban is keletkezik örvényáram, pedig nem vasból van. Az olcsóbb szobabiciklik is örvényáramú fékkel készülnek, de azokban legtöbbször réz szalag van a féktárcsa (kerék) peremén.

djfgekywd

Főleg ha fém a dob! De a műanyag dobos is felforr gyorsan.

nwmewgze

Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok!
Valaki tud olyanban segíteni, hogy egy 12v-os elektromágnesnek a be húzásának az erejét lehetséges-e szabályozni valamivel?Ha van ilyen akkor azt lehet mach3-al irányítani?Ha lehet akkor milyen szoftverrel-módon lehet generálni hozzá kódot vagy post procit készíteni?
Az alap elvet egy orosz oldalon találtam ahol lehet is vásárolni ilyen masinát 1,5 mislióért...sauno.ru
Készítettem már egy hasonló gépet, de problémás az 1.bites kép megszerkeztése (dotg-egyébként super progi)  
Az emlitett alapelv annyival bővebb hogy 256-bittel is lehet dolgozni tehát több átmenet van a fehér és fekete között a leütések erősségéből adódóan..Ha valakinek van ötlete ennek a technika kifejlesztésére vagy már próbálkozott vele szivesen elfogadnék tanácsokat, ötleteket!
Köszönöm!

nwmewgze

Videók vannak az oldalon, nem rejtik véka alá hogy még is mi hogyan, de azért teljes részletességgel nem szolgálnak :)

nwmewgze

Szalai György

„hőmérséklet határ kapcsolót”

Lehet, egyszerűbb lenne, ha egyből önszabályozó fűtőkábelből készítenéd.  
(EZ CSAK CICC.)

VighLajos

...én már nem vitatkozom...
Legyen benne örvényáram, cosFi, impedancia, reaktancia, induktancia, mindegy...
Az átfolyó áram, az I(exp)2*R melegíti...
És ez akkor is van, ha egyenáram folyik át rajta.
10-15 éve kaptam egy kuka elől megmentett kábeldobot. 2 kW-os halogén reflektorok vágták tönkre...
A marhák nem tekerték le a kábelt...
Mint a dinnye héját, úgy kellett leflexelni az összegyógyult rezet és szigetelést. Egyben volt az egész, 2-3 sort lehetett letekerni.

PSoft

Ismerős!:)

Dettó ugyanez, csak hegesztőtrafó ment a dobról.
Persze, feltekert dobról.
Szép látvány volt a dob alján lecsorgó/megdermedő MT kábel fehér szigetelése.
Mint egy "cseppkőbarlang" úgy nézett ki a dob alja.

designr

Ez már igy is szuper..ez Dot-g-vel készült?oroszok spec erre irt programmal dolgoznak.Mach3 nak van laser pluginja..sok próbálkozás volt már kőgravírozóhoz való használatra..fórum is van rólla..majd előkeresem neked..

2f428kduf

Igaz,hogy feltekerve melegszik, de azért mert a menetek melegítik egymást, feltekerve hűlni sem tud. Semmi köze az indukcióhoz, oda-vissza folyik az áram. Valamikor, így bifilárisan csinálták az indukció-nélküli ellenállásokat.