Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ajpwg6jrn

Ma kipróbáltam, működik. Elsőnek egy 2uF-os kondit kötöttem sorosan az egyik tekerccsel és a másik tekercs áramát pedig egy fázishasításos szabályzóval állítottam. Így az asztal lefelé ment is szépen, felfelé erőlködött. Ezek után a 2uF-os soros üzemi kondit 10uF-ra cseréltem, így már bírt menni le és fel is szépen, viszont a motornak sajnos nincs nyomatéka kis fordulatszámon és le-lefullad, ha nagyobb fordulaton forog, akkor pedig gyorsan mozgatja az asztalt. Szóval már működik, de finom állításokra alkalmatlan. :S Ötlet lenne esetleg erre? Én egy kis frekiváltón gondolkodom és akkor esetleg tudná kisebb fordulaton is a megfelelő nyomatékot. (5-100 Hz között, állandó amplitúdóval) Mi erről a véleményetek?  

sasi

Szia Lajos!
Igen, Corel fájl a*.cdr.  
A Corelből a vektoros fájlt exportálással DXF formátumúvá alakítod. Én az AutoCAD 2.6-ot szoktam választani, de úgy emlékszem a X4-ben a többi is jó.
Ezt a LazyCam feldogozza. Exportálás előtt a konvertálandó objektumot célszerű egy akkora rajzlapra helyezni, amin éppen elfér.

kisinas

Szia!  
az ilyenfajta bekötés esetleg segíthet, ha van frekiváltód  
http://varga-sagok.weebly.com/uploads/1/5/5/5/15550462/3293683_orig.jpg" border=0>

ajpwg6jrn

Kipróbálom majd. Megmondom őszintén, így azért nem szerettem volna, mivel így nem szimmetrikusan terhelődik a frekvenciaváltó 3 fázisa. Ha jó lesz így, akkor veszek még egy frekvenciaváltót és így fogom használni.

ekpyb096i

Üdv!
Ezt nem lehetne kivitelezni mondjuk keményfém csúccsal, 120°-ba köszörülve? Lényegesen olcsóbb és beszerezhetőbb lenne. A hátránya nyilván a súlya. De ha a súlya miatt az elektromágneses emelgetés nem megoldható, akkor mechanikus ütőművel ki lehetne váltani, rugós visszahúzással és valami léptetőmotorral vezérelt bordás kerékkel.
Lehetne több ezer eurót költeni egy hasonló megvalósításra, de hobbistáknak és kísérletezőknek ez megvalósíthatóbb. Persze csak gondolatébresztőnek szántam :)

ANTAL GÁBOR

Mielőtt beleélnéd magad : határozottan írtam hogy azokat a motorokat spéci forgórésszel csinálták . Más a jelenség kipróbálása és más a korrekt működés .  Egy 2f es frekiváltóval lehetne próbálkozni de sokkal drágább mint egy
 3 f  es frekiváltó és egy korrekt 3f motor .  A Dc motor az jó gondolat volt , de egy léptető sem lenne eretnekség . A Kisinas által linkelt  rajz több helyen is fellelhető .  Az is kényszermegoldás mert a motor fő és segéd  fázis tekercsei fizikailag 90 fokra vannak betekercselve a motorba a te motorodnál . És a legfontosabb : a frekiváltó nem növeli a motor nyomatékát , azt az áttétel teszi . A nyomaték annyi marad mint a névleges ( és akkor még túloztam is )  A régi aszinkron szervós megoldásnál is bőven esett a nyomaték ha csökkentettük  a fordulatot

VighLajos

Szia Sasi!
Köszönöm a választ. Valahol van Corel is, és AutoCad is.Az acad2.6-ot vagy 20 éve nem használtam...
Az még DOS-alapú gépen futott, és nem kellett hozzá semmiféle feltörő-varázslat...

mex

Szerintem az elektromágnes nem emelgeti csak a rudat, a tényleges vésést végző gyémántkúp egy (rugó)lemezre van rögzítve, és a rugalmassága miatt tér vissza alapállapotba. A lemezre viszont tényleg lehetne kis tömegű keményfém kúpot rögzíteni.

000000000

Szerintem félreértetted. A Corelbe megnyitott fájlt tudod kimenteni különböző típusokba és formátumokba. Ki tudod választani a kimeneti programtípust és a kimeneti formátumot.
Például: AutoCad – dxf  

nwmewgze

Hello!
Ami van nekem kopogtatos masina azon nem emelgetni a mágnes a fejet hanem pont hogy beleüti és a rugo pedig vissza tolja alaphelyzetbe, a tű mozgását pedig lehet korlátozni egy sima csavarral.Dremel gyémánthegyel van használva igy a (dugattyú) és a hegy össz tömeg 13g.
Egy dc-dc konverterrel pedig lehet a kakót állítani, hogy milyen erősen üssön.A többi már kisérletek sora......

VighLajos

Igazad van Danibá, én fogalmaztam rosszul.
Corelban, vagy valami másban meg kell nyitni a cdr-fájlt, és jpg, bmp, vagy dxf formába kell konvertálni és elmenteni.
Találtam sok *.cdr olvasót, konvertálót már kevesebbet. A 14 kB-os cdr fájlból 1 kB-os jpg-t készít... 5-6 kocka az egész...
Van on-line konvertáló is, ide max. 25 fájlt lehet naponta felküldeni, igaz van rá egy hónapom...
...kutakodom...

Még dolgozom rajta...

PSoft

Ha nincs a gépeden, tedd fel a Corelt, és megoldódik a problémád.
A .cdr file betöltése,és estleges igazítása/módosítása/méretezése után...
Exportálás(Ctrl+E)a kívánt képformátumba.
Aztán, jöhet a LazyCam-os(ha nincs más)kódgenerálás a képből, meg a Mach-3.

Írtam magán-ban is.

VighLajos

Köszönöm, azt is elolvastam, és cselekedtem
[#taps]

k0iuitfzy

Sziasztok!
Kaptam egy mátrixnyomtatóból egy léptetőmotort. Típusa: Astrosyn 23LM-C004
6,0V/pázis  1,2A/fázis  1,8fok/lépés.
6 vezetékes. Ez 3 fázisú lenne?
Esetleg egy bekötést tud küldeni valaki?  

Lóri

KBalázs

Hát, ráguglizva több helyen is kétfázisúként használják, mib6ol jött az hogy 3 fázisú lenne?