Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Dehogy is nem Béla bátyám!Tudol te, csak olyan kis szemérmes vagy.Bár én tudnák úgy lézerezni, ahogy Te szoktad itt mutatni.

PSoft

Ma már, ez a szlogen is másképp hangzik.

"édes gyerekem, minél fényesebb egy munkadarab, annál inkább...eladható":))))  

000000000

Sajnos így változott a világ.Laslie is csak a tejet cipelipli a P@@@i -ből.:)))

designr

000000000

Bocs."cipeli" a Pen@i-ből.(szerintem sok avolt a ser ma este)

000000000

A tejbe a légy is beledöglik.. [#nevetes1]
Akkor inkább sör. [#pias]

000000000

Pedig Leslie egy egész kocsi tejet tolt maga elött.!!!(sör még a közelben sem volt) :)))

000000000

Te, honnan tudod?

niu7vyvp0

Sziasztok,

Kezd összeállni a gépem, jelenleg a Z-tengelyem van kész és próbálom beállítani mach3-ban a léptecset hozzá, de eddig kicsit darabos a mozgása, nem szép egyenletes mint a yt-n a videókban láttam, motort leszedve és kézzel tekerve szépen mozog az egység.  
Szerintetek ez csak beállítási gond lehet?  
Még annyi kérdésem lenne, hogy a motor tuning beállításban nem működnek a a tengelyekhez hozzárendelt gombok viszont a főmenüben tökéletesen megy, ez is valami beállítási gond lehet?

kaqkk007

Tudnunk kéne hogy milyen a motor és hogyan állítottad be .

niu7vyvp0

3.1 Nm léptecsem van és 16x5-ös orsóm

Jelenleg ilyen a beállítás de csak próbálgatom még. Azt viszont észre vettem hogy megy szépen "szaggatva" és egyszer egyszer picit begyorsul és vissza áll a normálba, de ez eddig csak párszor fordult elő, de nem tudom az okát.

http://kepfeltoltes.hu/view/160515/WP_20160515_13_08_50_Pro_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/160515/WP_20160515_13_08_50_Pro_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Rabb Ferenc

A Step és a Dir Pulse szélessége nulla!!! Állítsd be 5-re mindkettőt, aztán Save...

Áttétel van a motor és a hajtott tengely között?

niu7vyvp0

Nincs közvetlen a hajtás, csak egy tengelykapcsoló van és ennyi :)

Rabb Ferenc

Akkor valószínű, hogy az egy mm-re eső lépésszámod sem jó (Steps per)  

Ha egész lépésre van állítva a vezérlőd, akkor 40 lenne a jó érték. (az egy fordulatra eső lépések száma osztva a menetemelkedéssel) Persze csak akkor, ha 1,8 fokos, vagyis 200 lépéses a motorod. Ha valamekkora microstep van beállítva a vezérlőn, akkor azzal még szorozni kell a motor egy fordulatra eső lépésszámát

Rabb Ferenc

Bocsi, osztani, mert a microstep értékei 1/2; 1/4; 1/8 stb stb