Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

rbbhbyvfs

A laptopban van "szünetmentes áramforrás" azaz akku, tehát ha a konnektorban el is megy a fesz, attól még a laptopnak mennie kellene tovább.

Virnya?

e7c897sd8

Szedd szét az összes csatlakozót és húzd meg az összes vezetéket rögzítő csavart.  

Másik konnektorral is ezt csinálja?

sasi

A hegesztett szerkezeteknél nyílván az optimális megoldás a feszültségmentesítő hőkezelés lenne, de jól megtervezett hegesztési sorrenddel nagyrészt kiegyenlíthetőek a feszültségek, ezért egy ilyen váznál indokolatlan művelet.  
A megmunkálandó felületeket laposvassal borítva, gyakorlatilag a maradó feszültség észrevehető deformációt nem okoz. Üzem közben ez a feszültség ilyen szerkezetnél nem érheti el azt az értéket, mely káros lehet rá. A hegesztési varrat átmeneti övezetére sem jelent veszélyt, mert az alapanyag ötvözetlen szerkezeti acél, ezért pl. C45-ös laposvasat ne akarjunk ráhegeszteni, az biztosan megreped, ha nem melegítettük elő 320 fokra, és még utólag is hőkezelni kell 550-650 fokról!
Azt gondolom, a szakszerűtlenül összehegesztett acélváz is nagyságrendekkel merevebb lehet, mint a legdrágább Al profilokból összeállított esztétikus szerkezet.

svejk

Nyilván Te ezeket a dolgokat jobban tudod...
Egy biztos hogy akárhogy hegesztjük is a vázat és főleg a laposvasat a zártszelvényre abban bizony jelentős feszültség marad, mely alapvetően talán legrosszabbul a hőmérsékletváltozásokra reagál.

Az utolsó mondatodhoz nem férhet kétség,azzal azt hiszem mindenki egyetérthet.

sasi

A lényeg az, hogy nem ördögtől való a feszültség kérdése egy hobbi CNC vázánál, mondhatnám szinte figyelmen kívül hagyható, nem kell megijedni tőle!

f2266unib

Hali! MasterGy nek anno volt egy ötlete, amivel kiváltotta a motorvezérlést egy másik PC vel. (Lsd: az egyik PC-n futott a gravir soft a másik intézte a motorokat) Tud vki erről bővebbet? végfokok, rajz stb? Próbáltam vele kommunikálni de emilben nem válaszol.....

bmejdz9nu

Egyébként sok-sok csavarral a hegesztés kiváltható...  
Ekkor feszültség nem keletkezik?

D.Laci

Nem feltétlen a kötés mivoltában keresendő a probléma!
Ha egy anyagot nagyobb ki terjedelmű anyagot elkezded egy helyen melegíteni akkor iszonyatos feszültség keletkezik.
Attól ha két tökéletesen köszörült sík felületet össze csavarozol már feszültség lép fel, ha nem egyformán melegszik deformálódik, pláne ha különböző anyagról van szó pl: bimetal... vagy a Japán Katana kard...
Ha tökéletes gépet akarsz akkor tökéletesen megmunkált alkatrészek, (már az elkészítés során állandó hőmérséklet biztosítás).
A gép össze szerelése során is biztosítani az állandó hőmérsékletet, kész gépnél a gépet (vázat) egyenletes hőmérsékleten tartani...
És ne feledkezünk meg a speciális eljárásokról (érlelés) sem pl: mint az EAN gépeknél 10-15 évig állni hagyni, BMW verseny motoroknál néha levízelni.... :)

000000000

Helló!
Nekem sem valszolt, a honlapjan leírtakból annyit sikerült kideríteni, hogy az ötlet jó, de nem erdemes vele foglalkozni mert nem sokkal olcsóbb mint egy leptetőmotor vezerlő. Pl: http://cgi.ebay.de/4-AXIS-CNC-DRIVER-BOARD-4-STEPPER-MOTOR-ROUTER-MILL_W0QQitemZ290273607573QQcmdZViewItem?hash=item290273607573&_trksid=p3911.c0.m14&_trkparms=72%3A1229|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318" TARGET=_fnew>ez itt Üdv

robroy007

Gyerekek!

nem akarok nagyon beleszólni a váz építési dolgokba, csak megjegyzem, hogy az a gép amin én dolgozok 1 db masszív öntvényből van készítve plusz az asztal, talán ezért is 1,5 tonna ha jól emlékszem

az nct simán hasonló öntvény összeállításban készül az pedig ipari cnc maró

nem vagyok benne biztos, hogy minden gépet ennyire szigorúan vesznek mint ahogy Péter te  szeretnéd

arról nem is beszélve, hogy a vákuum asztalomban eleve van 0.015 hiba

pa0n9mw

Üdv
Ezzel kapcsolatban nézz be a turbocncn topicban.
Ott le van irva egy nagyon egyszerű megoldás, mert a vezérlő tulnyomó funkcióit átveszi a Tcnc program. Pár FET, 1 stabilizátor kicsit becsapva és kész kb. 1000 ft ból a vezérlő.
Ha ez nem tetszik csináltam magamnak egy PIC es fél lépéses Step/DIR vezérlőt, PWM szabályzással, ha érdekel segitek a megépitésében.

végyé

f2266unib

Ok köszönöm a segítséget...a tcnc-t is és a PIC-est is. Mindkettőt szívesen venném..

Kaneger

000000000

Segítséget szeretnék kérni! Valamilyen katalógusra lenne szükségem, amelyben gravírozó szerszámokat találok, azon belül is a vágóprofil érdekelne.

000000000

általános gravírozás témakörben pedig kérdezném, hogy általánosságban normál acélt, savállót, rezet, alumíniumot, plexit szoktak gravírozni. Tapasztalataitok alapján melyiket a legnehezebb gravírozni és miért?

Továbbá: alumínium táblába szeretnék sorozatszámot gravírozni, de mivel az messziről nem látszik, ezért gravírozás után a forgácsolt árkot valamilyen festékkel szeretném feltölteni. Milyen alumínium festéket javasoltok(Ez a szériálszám tábla öntvény kályhákra kerülne, tehát akár 3-400 fokosra is hevülhet)?

Motoros

A saválló acélt nehéz gravírozni. Nem forgó vagy forgó gyémánttal jelölheted vagy finomszemcsés karbid keményfémmel (kb 1400HV) gravírozhatod 3..15 mm/sec előtolással legalább 15 000 fordulattal,ráfolyó hűtéssel, kis fogásmélységgel :0.1...0.2 mm max.
a MARÓTŰ LEGYEN LEGALÁBB 60 FOKOS ÉS 30 FOKOS AZ ÉLSZÖGE.
A festéknek kipróbálhatnád a fekete kályhacsőlakkot...az hőálló, de ez csak egy tipp.