Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Záródik a vonallánc? Küldj el egy kis részletet, hátha én is kiakadok tőle

icmatyi

Köszi a segítséget Jankó!
Támcsapágyat úgy gondoltad, hogy egyik másik végére az orsónak, vagy egymás mellé+egy sima szabadoldali pl: sima mélyhornyú golyós?
És egysoros golyós ferdehatásvonalúra gondoltál vagy kúpgörgősre. Kifejtenéd kicsit részletesebben mert nekem nem teljesen világos.
Köszönöm szépen  

4um5b65d

Matyi, egymás mellé kell berakni egy radiálisat és egy támcsapágyat. A másik végére meg csak egy radiálisat. De ha nagyon hosszú az orsód akkor erre a végre egy tűgörgőset rakj aminek a belseje tengelyirányban el tud mozdulni. Így ha felmelegszik az orsód akkor sincs gond, mert engedi a hőtágulást.

000000000

Szia!
Nem akarok belepofátlankodni, de ARTCAm-ban könnyen ellenőrizhető, hogy a vonalláncok zártak-e ill. nincs más (pl. hurokhiba). Az előbbi hibát a vektorra történő kattintással, szükség esetén a vonalszakaszok egyesítésével és végül lezárásával  oldhatod meg robroy kolléga. Hurokhiba esetén pedig a vektor doktort (egy keresztalakú ikon) kell futtatni. Az megmutatja kis piros körökkel a hibákat. Ha most a kritikus vektorokat óriásira nagyítod magad is látni fogod a hurkokat amiket természetesen le kell "kaszabolni". Üdv.

2nbj3n5m

Ha erős a Z szánszerkezet vezetősinei(pl 20-25mm-es)akkor 2db ellentétesen felrakott
támcsapágy elég,és egy önzáróanyával rögziteni.
A másik vége szabadon lóg.
Én 1994 óta dolgozom hasonló megoldású gépen
vállalkozás színten és problémám még nem volt.
De hansulyozom csak ha erösvezetékeid vannak.
Janko

icmatyi

Köszönöm segítségeteket Jankó és Laslie!

Jozs

Sziasztok !

Talán ez a megfelelő topic a kérdésemnek:
Nemrég kezdtem CNChobbyzni, és sajnos adódott egy olyan probléma, hogy működés közben a környezetem számára túl zajos a gép ( alagsori garázs, felette lakások ). Arra gondoltam, hogy egy hangszigetelő burkolatot eszkábálok köré, valamivel nagyobbat, mint a gép. Ez legalább a port is megfogná. Az Isover akusztikai lemezét szemeltem ki a célra ( Isover AP ), mondjuk az 50 -es vastagságút, de errefelé ( Eger ) nemigen kapható. Mielőtt komolyan belekezdenék a projektbe, érdekelne, hogy van-e valakinek ötlete, tapasztalata a témában. Köszi.

Jozs

000000000

Szerintem valami nemstimmel ezzel a támcsapágy megnevezéssel.
Tudomásom szerint a támcsapágy az két fél körlapból ál ami közzé a golyókat belehet rakni, általában kosár nélkül.  
Ahogy a neve is mutatja, csak támasztásra alkalmas. Kizárólag merőlegesen terhelhető.

Ti biztos nem erről beszéltek. Lehet, hogy kúpgörgősről? Mindenesetre, jólenne eggyértelmüen fogalmazni, mert a fölöslegesen megvett csapágy stb. sok fölösleges kiadást és munkát okozhat.
Próbáljunk meg egyértelmü tanácsot adni. Ezen a fórumon, a szlengnek, a céllozgatásnak komoly következményei lehetnek valaki számára.

4um5b65d

Biztos, hogy arra a csapágyra gondolt a "cikk írója" Támcsapágy = Talpcsapágy = 2 félből összerakott ,középen a golyókkal, de kosár is van hozzá.

279nwbpsa

Az általam készített Z tengely is két axiális csapágy beépítésével lett összeállítva.Az orsó egyik végére lettek téve és egy anyával előfeszítve,pont úgy,ahogyan Janko írja.

000000000

Rakhatnál fel, ide, vagy valahová rajzot, hogy pontosan hogycsináltad?

279nwbpsa

Lehet,hogy nagyon égő rám nézve,de nem tudom hogyan kell rajzolni.Ha gondolod,azért holnap tehetek fel pár képet.Egyébként nem nagy szám. Kazánlemezeket ütőkéssel lemunkáltam,a két darabot egymásra fektetve összehefteltem.Ezután marógépen három furatot készítettem.A két szélső a 25mm-es vezetőké,a középsőben van az orsó,melynek a felső végén vannak a nyomcsapágyak,az orsó másik vége szabadon "lóg".

279nwbpsa

Ja,az még lényeges,hogy az egyik csapágy a kazánlemez alsó,a másik a felső síkján van elhelyezve és így van átfűzve bennük az orsó leátmérőzött,menettel ellátott vége.

000000000

Én, csak egyszerű sematikus rajzra gondoltam. Amit kézzel, vagy Painttal lerajzolsz.  
De lehet, a fotők többet érnek. Várom. Egy rajz, egy kép többet ér mint száz szó.

279nwbpsa

Üdv Danibá!
Csináltam jópár képet a z-tengelyről,meg a gépem
tobbi alkatrészéről.Hol lenne ezeknek megfelelő helyük?