Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszi!

Ezzel már biztosan boldogulok.

csg67

Mindenképpen a http://www.agt.bme.hu/szakm/szg/homogen.htm tanulmányozását ajánlom (nagyon jó összefoglalás így első ránézésre, remélem nincs benne sajtóhiba), mert a mátrix műveletekben nincs osztás, ami egy nagyon veszélyes művelet. Tapasztalatból mondom, hogy az olyan képletek gyakorlatilag használhatatlanok, melyben osztás is van. Konkrétan, a majdnem párhuzamos egyeneseknél az általános egyenlet könnyen aritmetikai hibát eredményez, amit 2D-ben még lehet takargatni mindenféle trükkel, de 3D-ben már reménytelen a helyzet.

3vv2btrhv

Már müködik a kör-középpont meghatározo a Mach3-mal . Csak még azt nem tudom hol lehet paraméterezni PL : sebesség , nekem nagyon lassan közeliti .

3vv2btrhv

svejk

Mikor megnyitod a központkeresőt a bal alsó sarokban a speed(sebesség) ablakban a feed rate(előtolás) értékét állítsd a kívántra.
Helyből csak 6mm/percen van.

3vv2btrhv

3vv2btrhv

Mikor megnyitod a központkeresőt .
Nekem nem engedi a sebesség álitását , vissza ugrig az eredeti értékre .

Rinaldo

Az F melletti számmezőre klikk, érték beír és nem klikk[#ejnye1]hanem enter[#wave]...

3vv2btrhv

Igy is kiprobáltam , nem müködik .

Rinaldo

Nem a FRO -ba akartál értéket módosítani??
Abban direktbe valóban nem lehet módosítani..

000000000

Sziasztok!
A következő léptetőmotorhoz lenne egy-két kérdésem?!
Típusa: 103G770-1854
Annyit tudok, hogy 3.5V/1.5A/1.8 Deg/Step
Mennyi lehet a nyomatéka és unipoláris-e?
Esetleg adatlapja megvan valakinek?

Köszönöm!

bmejdz9nu

Talán tudtok segíteni...

A gyári lineáris egységekben szinte azonos anyagokat találok...  
Kissé átlátszó (sárgás) valami... gumibakokat alkalmaznak (vég-és vészütközőnek)...
Lehet látni, hogy formára esztergálták és marták... de mégis gumi...(azaz nem nagyon puha de messze nem műanyag)
Olyasmi keménységű mint amit a bélyegzőkben láttam... azt is szokták marni, ha jól tudom?

Hol lehet beszerezni ilyen anyagot? Mi ennek a neve?

s5f8tmfv3

Péter! Neked van ismeretséged nyomdákban ugye? Kérdezzd meg ott ahol foglalkoznak szitanyomással. Az az anyag ami a festéket teríti a szitán valami ilyesmi kemény gumis műanyag.

s5f8tmfv3

Ráadásul sárgásfehér színű...

3vv2btrhv

Ez az anyag PULIURETÁN . Valaha a PEMÜ forgalmazta .