Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

A francott... elírtam! A Mach3 csoportban a "Telepítési gondok" alatt olvashattok!
http://www.hobbycnc.hu/CNC/StandardPC/StandardPC.htm" TARGET=_fnew>Telepítési gondok...

000000000

Sajnos epp sem spp mód nincs ezen a gépen, de úgysem erre lenne használva.
Amúgy sem erre vannak kitalálva a laptopok és használt 2,4-3GHz-es gépeket 15-20ezerért dobják az ember után.
Az egyik gépemet 2.4GHz-es Pentium4-es PC viszi a másikon pedig 3GHz-es lesz mert egyszerűen nincs ára az ilyen masináknak.
Emlékszem mikor megvettem a 3.06-os proceszoromat 140000ft-ért most meg el se lehetne adni mert a kutyának se kell

000000000

István elírt valamit. Keresek egy felborult lovat...

000000000

CSak, hogy fain legyek [#wow1][#wow1]

HJózsi

Klikkelj a válaszra, akkor látszik kinek válaszolsz ...

000000000

Akkor tudni fogja, hogy neki írtam! Így még meguszhatom! [#kacsint]

4um5b65d

Folytatva Józsi instrukcióját a "válasz" opcióval kapcsolatosan......ha a saját sorodban található "válasz" gombot nyomod akkor mindenki tudni fogja, hogy csak magadban beszélgetsz !
Így sokkal nagyobb baromságokat is el lehet sütni a fórumon, mert mindenki sokkal megértőbb lesz ha a "gyagya" magában beszélget. Én már csak tudom....jó ideje így csinálom....persze nálam ez nem szándékos....[#nyes][#nyes]

000000000

akkor így nem csinálom! [#duma]

pa0n9mw

Köszia tippeket, mindenki hasonló tanácsot adott, de...........
Még futok vele pár kört mielőtt feladom.
Azért bosszant a dolog mert ez nem egy az álltalad leirt "csúcsszuper" gép
Tessen + kapaszkodni 100MHz-es gép 24Mb RAM al :)
Másra már ugyse nagyon jó, gondoltam a TCNC-nek jó lesz és pont el is fér a neki szánt helyen.

Lehet nagyobb műhely a megoldás ? :(

végyé

pa0n9mw

Üdv
Akit érdekel............
Kipróbáltam a laptoppal marást leföldelt rendszerrel és láss csodát sikerült elsőre rendesen kimarni.
Lehet hogy másnál is megérne 1 próbát?
"Nagy" előrelépés ez ahoz képest hogy eddig 3 panelem lett selejt, igy meg elsőre sikerült.

végyé

icmatyi

Üdv mindenkinek!

Kaptam egy elég precíz kis golyósorsót, 12-es átmérőjű 2.5-ös a menetemelkedése, ez hajtaná majd a leendő gépem Z tengelyét. Az orsó végmegmunkálása 10-es, és a végcsapágyon gondolkodom. Mert 2db ferde hatásvonalú csapágy nem túl olcsó. A FAG katalógusban kinéztem egy duplasoros ferde hatásvonalú csapágyat amivel helyettesíteném a 2 egysorost. A katalógus szerint ennek a csapágynak az axiális hézaga 5-21 um. Szerintetek ez megfelelő lenne, vagy inkább próbáljak szerezni 2 egysoros ferdehatásvonalut.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Link a csapágyról:  
http://medias.ina.de/medias/en!hp.ec.br.pr/32..-B-2Z_FAG*3200-B-2Z-TVH_FAG;a8n7gyMP3Cs9

Fekete Gábor

robroy007

Sziasztok !

egy tök béna kérdésem lenne mindenkihez autocad-ben kellene kép fölött görbe vektorokat rajzolnom

corelban meg van rajzolva minden de valamiét nem találok kompatibilis csere file-t

corelban egyszerű egyenes --> görbe --> görbe végén ott a két irány vektor ami alkotja a görbét

de hogy van ez Cad-ben??

2nbj3n5m

Én nem raknák,csak két támcsapágyat és ammen.
Janko
Miér? Ha jó vezetékeket használsz.. Z tengelyre.

000000000

DXF-ként miért nem tudod kiexportálni? Azt megeszi az ACAD

robroy007

átjön  
csak nem tudok lemezt generálni belőle mint egy cad-ben rajzolt ábrából

és ha ez nem megy akkor nem tudom le ellenőrizni az An-2 es repcsi modeljének megrajzol vázszerkezetét  

és akkor sok balsafa bánja a hibákat