Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Jelenleg egy OKJ-és felnőttképzés keretében tanulok NCT90 és NCT2000 vezérlésű esztergákat. És féléves vizsgafelmérés lesz... Ehhez keresnék valamiféle TESZT lapokat.  
Akár OKJ-és vagy bármilyen képesítő vizsga, vagy tesztlap amiből felkészülhetek. (Főleg inkább az általános kérdések érdekelnek, a programozás nagyjából megy...)
Előre is köszönöm!

4um5b65d

talán nem járnál rosszul ha az alu lemezedet előbb eloxáltatnád valami csinos színűre aztán belegravíroznád a szöveget és kész is a dolog :)))
Na persze nem az AL99 és társai anyagminőségű lemezből kellene kiindulni, mert a sorjaképződése sokkal nagyobb mint a egy keményebb alu-é :)

000000000

Gravírozás után kellene lefestenem, aztán letörölni, és amennyi a gravírozott árokban marad, annak kellene ott megmaradni, lehetősel hő hatására nem kifolyni, ha kipattog idővel, az nem érdekes. Köszönöm az eddigi hozzászólásokat.

000000000

Sziasztok!

A golyósorsók és vezetékek védelmére milyen megoldások vannak. Sok helyen láttam olyan  U-alakra hajlított lemezekből összerakott, egymásba csúszó borítást, arról érdekelne tübb, hol lehet olyat kapni, vagy hogy lehet megcsinálni!
Előre is köszi!

Tibi

bmejdz9nu

Védelmi lehetőségekre sok más ötletet találsz a https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20gepek%20fotok/" TARGET=_fnew>itt a képtáramban.

bks4mru

Üdvözlet minden cnc-s hobbystának!
Évek óta olvasom a fórumot, de csak most regisztráltam. 1 gépet már építettem 5db A3-as írógépből. :) 470x470x60 hasznos, Kress. Egy kicsit nagyobbat szeretnék modellezéshez. Gépépítő aluprofilt hol kapok elfogadható áron? A Soroksáriút nekem nem jött be. Közel lakom, de ott soha nem találtam semmi. Előre is köszönöm az infót![#worship]

eivmhrm04

Próbáld az adok veszekben 5113 Félix el felvenni a kapcsolatot,én tőle vettem 48 m

bks4mru

Köszönöm a tanácsot Karcsi, megpróbálom!

000000000

Én egyszer voltam, szerencsém volt, vettem vagy 40kg item profilt.

bks4mru

Tényleg mázli! Fél évig nyomtam hetente kétszer.

bks4mru

Félix! Nyomtam privit! Nem kaptad meg?

pa0n9mw

Üdv
Tud valaki segiteni abban, hogy a DOS os microsoft egérdrájvert hogy lehet átdefiniálni balkezes gombkiosztásra.
Rengeteget  kinlódtam vele már spanyol nyelvre is átállitottam de egy gombcserét nem birok.
A helpje sem jön elő, vagy talán nincs is neki.

Köszi

végyé

4um5b65d

Volcov commander >>> F9 >>> OPTIONS >  :))))))

pa0n9mw

Köszi.
Ez igy jó is lenne, de.................
Amint elinditok a Volkovból egy programot, mondjuk a TCNC-t azonnal visszaáll az eredeti jobbkezes kisztásra az egér.
Valami parancsori paraméter kellene közvetlenül az egérvezérlőnek.

végyé

eivmhrm04

Kellene egy kis segitség sürgősen.Nem tudja valakihogyan lehet legegyszerübben kitörölni a mach3 ugy hogy mindenhonnan eltünjön.Mert valahova beirja magát s nem tudom ujratelepiteni hogy ne irja be a régi beállitást.Előre is köszönöm