Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

Attól függ van-e az asztalosnak humorérzéke...[#hehe]

bmejdz9nu

Van egy kupac derékszögem de nem 00-ás volt... mint utólag kiderült :) csak 01-es...

000000000

Péter ha gondolod van egy precizios vízmértékem  
0,02mm/méter.
Ha tudod használni szívesen elküldöm

airfoil6205

http://cnctar.hobbycnc.hu/dobos_antal/konyvek/eavazlat1.pdf" TARGET=_fnew>Ebben az anyagban sok érdekes dolog van ajánlom elolvasni!

Kristály Árpád

Halihó!

Mi az a lepolás.....?

Üdv.: Árpi

sasi

Mint a leppelés, gépírónői fordításban egyiknek sincs értelme… (akkor meg mindegy)[#hehe]

f35ezvjs

A leppolás = felületnemesítés tükrösítés
Ezt a munkafolyamatot alkalmazom ha hajóvereteket kell forgácsolni, befelyező bűveletként.

airfoil6205

Leppolás - tükrösítés, szóösszetételben fordul elő szövegekben, nekem is új a dolog, inkább csak azért szedtem elő mert a felületminőségek érdekesek benne az esztergálással, marással, gyalulással, véséssel és fúrással elérhető felüleltminőség értéke 1,6 - 50 mikrométerig terjed és Péter 10 mikrométer pontosságot szeretne elérni, ahogy kivettem a gépváz valószínűleg alumíniumötvözetből készülne ahol a köszörülés és egyéb finommegmunkálások nem jöhetnek szóba, ezt figyelembe véve nehéz lesz tartani ezt a pontosságot. Ha sikerül is a beállítás azt ott kell elvégezni ahol a gép működni fog, mert különben oda a pontosság.  

4um5b65d

Leppelésnek nevezik az eljárást magyar nyelven és ha jól tudom az angol "lapping" "nyalás-nyalódás" szóból származik.

000000000

Sziasztok!
Problémám van a számítógépemmel,ha nem kapcsolom le a tápot,akkor fél-egy óra múlva újra indul.Ugyanarról a konnektorrol működtetek egy laptopot az is újra indul,ha a tápja be van dugva.Mi lehet a gond,s mi lehet a megoldás. Panélban lakok,a konnektorhoz sajnos nincs odahozva a földelés, de eddig nem volt vele semmi gond,pedig nem ez az első gépem.

e7c897sd8

Nincs kilazulva a konnektorba kötött vezeték? Esetleg feszültségkimaradás?

4um5b65d

Nem hosszabbítóról viszed a gépekre vagy T elágazóról ???? Némelyikben bimetál van áramkorlátnak.

000000000

A hosszabbítót én csináltamm,nincs benne bimetál.
Feszültség kimaradás nem valoszínű,mert állandóan ezt csinálja.

4um5b65d

akkor meg csak egy hibás kontaktod van...tuti :)))

4um5b65d

És a falba épített aljzatban sem lehet semmi áramkorlát ????