Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Ezt hívják "SERVICE MANUALNAK"... hátha elromlik egy Gecko és javítani kell...

bmejdz9nu

Ha öszeveted az A300-as vezérlőt a G320/G340-el... azért más...
Ránézésre is... tudásra is...
1. G320/340 pl. 80V/20A az A300 180V/30A...
2. Az A300-nál lehet az encoder feldolgozási üzemmódokat beállítani (1X,2X,4X) míg ez Geckonál fix 4X.
3. Az A300-ban van pl. hővédelem... stb...
4. A Geckon 3 poti van az A300-on 5 poti...
5. Persze az A300 jóval nagyobb nyákon... és csak "sima" kétoldalas hagyományos alkatrészekből ...  
(A Gecko 4 rétegű nyákon felületszerelt alkatrészekkel.)

bmejdz9nu

Bizony a törvény is így van..  
Pl. egy lezárt PIC-et feltörni nem szabad(na)...
Mert ezzel védték... azaz tettek bele másolás védelmet...

D.Laci

Ha már (homár :) ) Imi említette a honosítás  szót, gondolom emlékszik mindenki az AC2008 kézikönyv esetére… még csak nem is a szoftverről lett volna szó (amit a tulaj beleegyezése nélkül tilos módosítani) hanem egy dokumentum… amiből a forgalmazó is profitálhatott volna….

svejk

A PIC-et, és egyéb ilyen cuccost nem nem szabad feltörni hanem nem lehet :)
(illetve elvileg lehet de igen komoly beruházás kelne hozzá)
Egyébként gondolom aki tudja másolhatja, mert nincs levédve szabadalmaztatva a tartalma.
Tehát ezért raknak bele másolásvédelmet mert a törvény nem védi..

Igen nehéz lenne bebizonyítani hogy, Te egy hagyományos elektronikát vagy egy mikrovezérlőprogramot lemásoltál vagy saját kútfőből merítetten készítettél el.  
Főleg ha tisztában vagy a működésével és egy kicsit módosítasz rajta.

bmejdz9nu

A Geckonak a "védelme" egyszerű :) az utángyártás "gazdaságosságtalansága"...

Ezért is minden alkatrészen minden felírat rajt van... még nem is csiszolták le "kínai" módra :)
Meg hát semmi olyan "speciális" kapcsolási megoldás nincs benne amit egyáltalán le lehetne védeni a "hivatalban"...  
Azaz tök egyszerű kapcsolás... (nade nem rossz és persze tanulságos...:)

Lemásolni? Olcsóbb megvenni...
Nade ha több áram és fesz kell? Illetve különböző encoder üzemmódok?
Az A300-hoz ("nagybani vásárlásokkal") alkatrészköltsége 12.000Ft + nyák! ami szintén 3-4 ezer = 18 ezer + munka...
Ezért sem csinálják meg a ruszkik...  
Ha csak nincsenek arra felé szép nagy motorok vagy nagy felbontású encoderek... (vagy sok WinPC-NC :)

Na persze a MIG45-ös vezérlésre jó lesz :) mert légvédelmi lokátor zavar álló analóg kapcsolás:)

000000000

Sziasztok!
Valóban vágom az oroszt, mert kinnt tanultam egyetemen. Bárkinek szívesen segítek. Bár a fórumot már régóta nem látogatom, így nem tudom valójában miröl is van szó. Hasonlóképpen tudok segíteni német ill. angol témákban is mert ilyen nyelvű országokban is sokáig éltem.

bmejdz9nu

Az oroszok feltörtek egy-két titkosított file-t az ftp szerveremen... (#2819-től a történet)

Jó lenne egy regisztráció nekem a fórumjukhoz...
Nem akarom bántani őket...
Mondjuk A300 vagy A300servo nick névvel... és a varsanyip@gmail.com-os mail-el...
Angolul (alapfokon vagy jobban) tudnak már jól az oroszok... legalábis sokszor találkoztam velük a világban... és azok mind tudtak :)
Ha tudnál regisztrációt csinálni... onnét már menne a "kommonikáció" szerintem...

http://forum.rcdesign.ru/index.php?s=f2a8cd93688e0d81994ca51bddfecafb&act=post&do=reply_post&f=41&t=40981" TARGET=_fnew>Valahol itt kell.... :)

crgs7u9wg

google translate indul:

Thank you A300servo. The request for registration of user adoption.  
At specified in the registration e-mail address sent a letter with instructions on activating your account.  
Your e-mail: varsanyip@gmail.com

elmeletileg megvan, a jelszo "a300"

crgs7u9wg

manapsag mar mindent lehet, ez a lopdososdi kesz iparag lett:  
http://www.break-ic.com/" TARGET=_fnew>BREAK-IC
ezektol viccbol kene kerni arajanlatot, hogy ugyan mar mennyibe volna a pic eseteben atugrasztani egy bitet :) szerintem nem lenne tul nagy osszeg, vagy ki tudja...

HJózsi

Ez nem sámli ... [#guluszem1][#csodalk] Tehetséges és szorgalmas nép... Akár már ők is fejleszthetnének ..

000000000

Sziasztok!
Azaz részemről a minden jót mindenkinek!
Ahoj!
Zdrsztvujtye!
Van egy kérdésem teljes új fórumozóként:
volt már valakinek dolga közületek NUM vezérlővel és ha igen akkor szerinte, hogyan lehet betámadni DNC-ügyileg?[#falbav]
Egy hete jött a gép Albionból és a vonatkozó könyveket nem küldték!!!

svejk

Ez jó, vagyis rossz..mármint hogy ilyen nyíltan lehet ezt csinálni :(
No azért nem félek én hogy pl. a 4500 Ft-os Quantum chip-et érdemes lenne valakinek feltöretni :) :)

bmejdz9nu

István végez vele... aztán küldjük [#vigyor3][#vigyor3]

svejk

Ő sosem fog "végezni" vele...remélem :)
És ez benne a legnagyszerűbb, bármikor rá tudjuk venni, hogy a későbbiekben ha kell módosítson rajta.
Ellenben a sok a kinai ismeretlen eredetűvel, vagy akár a bagollyal.
így már ezért sem lenne érdemes a megfejtésel foglalkozni.