Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

HJózsi

Miért csináltál hat rést?

000000000

Köszönöm. ez remélem segít.
De csak ünnep után....

000000000

Azt gondoltam, talán biztonságosabb, és stabilabb lesz.

HJózsi

Azt jól látod, hogy a kimeneten csak Logikai magas szint van .... http://hu.wikipedia.org/wiki/Logikai_kapu" TARGET=_fnew>Itt szó van a logikai szintekről is...
Válaszd le a Báziskártyáról és mérd meg, hogy le tudja-e így vinni 0 szintre ... Ha így rendben akkor az alábbi rajz alapján egészítsd ki a kapcsolásodat ...  
Résből 4 legyen, közűlük az egyik dupla széles, a max fordulatszámod és a tárcsa átmérője ill szükséges impulzus idő alapján számold a résszélességet... Aztán még menetet is vághatsz ...

000000000

Ez lenne a célom. Azért szenvedek a résekkel, 'hisz a többii része már működik.
Köszönöm a tanácsokat.

HJózsi

Mint a Gyalog galoppban a Szent Kézigránátok könyvét olvasván...  
".. aztán számolj 3-ig!
Négyig ne számolj, ötöt szádra ne vedd!  "  

erre aztán számolnak, hogy  

1 .. 2 ...  .. 5!  

Az utolsó fogásokat az esztergán azért ne ez apapján csináld ! ... [#nyes]

000000000

Rendben, holnap tovább sanyargatom magam.

HJózsi

Ok, nagyon közel vagy a megoldáshoz ... :)

000000000

Sajnálattal mondom, hogy csalódott vagyok a Hobbycnc.hu fórum miatt, mivel,hogy nem kapok semmiféle segítséget azokon a témákon bellül amik pont azért vannak ,hogy másokon segítsenek.
Miért nem lehet egy nagyon kezdönek segíteni? Vagy itt senkisem kezdőkén kezte????

fs9s63xkf

Ezt írtad: "...de nem engedi, valami nem stimmel a rajzokkal..."
Valószínűleg ez senkinek nem mondott semmit, ebből még nem tudjuk hogy mi lehet a baj, másrészt ez a topic elég sűrű és szerintem sok embernek el is kerülte a figyelmét, például nekem is.

Mivel a másik topicban kifejtetted mi a baj a válasz:
A DXF-et és a DWG-t minden más program az AutoCAD-en kívül 2D-ban értelmez, így csak az egyszerű vonalak, ívek maradnak meg. Az AutoCAD Mechanical verziói képesek IGES vagy STEP formátumban menteni a rajzokat, amiket már könnyedén megnyit minden CAM program.

e7c897sd8

Szia! Mindenki kezdőként kezdi. Viszont nem illik sürgetni az embereket a válaszadásra. Négy napos ünnep közepén járunk. Kirándulás, kert ásás, a nagyi meglátogatása a program gondolom mindenkinek. :-)

000000000

psychobilly - miket terjesztesz itt?
"A DXF-et és a DWG-t minden más program" - pl.? Inventor? Mechanical Desktop? SolidEdge? SolidWorks? stb. Ezekre gondoltál?
"Az AutoCAD Mechanical verziói képesek IGES vagy STEP.." - ezek a konverziók az általános CAD cserefájlok, a komolyabb progik mind ismerik.
"amiket már könnyedén megnyit minden CAM program" - hát erről könnyedénről, mesélhetnék!

fs9s63xkf

Halihó!

Akkor kötözködjünk :) :
"Inventor? Mechanical Desktop?.." Ennyi erővel az AutoCAD összes verzióját felsorolhatnád...  
A SolidEdge-et még nem próbáltam, ezért elnézés kérek, nem tudtam, hogy meg tud nyitni 3D-s DXF-et.
Én a Rhino-ra, VisualMill-re, DeskProto-ra, SprutCAM-ra, LazyCAM-re, EdgeCAM-re, MasterCAM-ra, BobCAD-re, VCarve-ra gondoltam így hirtelen. Ez csak 10-ből 1 CAM program ami meg tudja nyitni, azt hiszem nem álltam messze a valóságtól amikor a "minden más"-t használtam.:) Nyilván nem próbáltam ki az összes CAM programot, ami létezik, így nyilván nem szó szerint kellett érteni!!
Az Iventor, Mechanical Desktop(ami mellesleg AutoCAD) és a SolidWorks nem CAM ha jól tudom. Aron CAM programokba akarta importálni a 3D-s rajzát...
"ezek a konverziók az általános CAD cserefájlok, a komolyabb progik mind ismerik. " Én nem ezt mondtam("könnyedén megnyit minden CAM program.")? Hát akkor már ebbe is bele lehetett volna kötni, mert kizárt, hogy az összes CAM rendszer ismeri, csak mondjuk 10-ből 9. Egyébként a "sima" AutoCAD nem tud exportálni sem IGES-t, sem STEP-et (komolytalan?)!!  
Tehát s 3D-s DXF-et Aron elmenti IGES-be és máris van 10 CAM rendeszere az 1 helyett amibe képes importálni a rajzát. Vagy olyan CAD-et használ ami több fájlformátumot is ismer.

Hát igen, a "könnyedén" nem mindig az, ezt aláírom. De azért a túlnyomó többségben nincs vele gond.  

Elnézést kérek mindenkitől akit félrevezettem !! :)

3k74cecek

Ebben a topikban nem találtam a segítséget kérő hozzászólásodat, így nem egészen értem, hogy miért itt reklamálsz.
Evvel az erővel a közértbe is bemehetnél reklamálni.
Aztán ha segítséget kérsz, akkor nem ártana részletesen leírni a problémádat, mert tudtommal ezen a fórumon senki sem gondolatolvasó. Nem mindenki áll neki faggatódzni, hogy ugyan áruljál már el kicsit többet a bajodról. Inkább nem foglalkozik a témával.
Az hogy "nem jeleníti meg semmilyen converter program." az nem mond semmit.
Honnan tudjuk, hogy milyen programokkal próbáltad? Mert biztosan nem az összessel.
Aztán látni kellene azt a CAD fájlt is, mert millió oka lehet, hogy valami más program nem tudja kezelni.
Aztán nem mindenki CAD tudor itt, és ha aki éppen járatos benne, az pár napig nem olvassa a listát, akkor már nem is tud a problémádról.  
Szóval több infót és több türelmet. És mindezt a megfeleő topikba.

fs9s63xkf