Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Nincs mit!
Sajnálom, hogy nem tudtam részletesen leírni a kezelését.
Nagyon régen használtam már.

bmejdz9nu

Segítsetek...
Az anyag átmarásakor ill. egy forma kimarásakor amikor az anyag kiesik... biztos ismeritek...
Hogy csináljam?
Ne vágjam át teljesen... pl. hagyjak 0.1mm-et?
Vagy ragasztószallag? vagy...
Hogy csináljam, hogy a legjobb és egyszerű is  legyen?

dolfi

AZ artcam tud bridge -ket  hozzaadni és igy at tudod vagni

dolfi

AZ artcam tud bridge -két hozzáadni és így át tudod vágni  

3k74cecek

Erre általánosságban nem lehet válaszolni.
Attól függ.....
1. mi a tényleges munkadarab? a kieső vagy a megmaradó?
2. felfekszik az asztalra vagy levegőben van ?

3. milyen anyagról van szó? fém, fa , műanyag?
4. milyen vastag?
5. egy darabról van szó vagy sorozatgyártásról?

szóval nagyon sok változós a dolog.
Ha kicsit többet elárulsz, akkor lehet már ötletelni.
Persze így is lehetne, de nincs kedvem 5 oldalt írni.[#wave]

bmejdz9nu

Anyag pl. 30mm vastag alu... oldaltszorítás... levegőben azaz párhuzam készlettel a szélein szorítva az asztalra és felett...
A kieső darab nem kell... Egy darab/nem széria... cél: 38mm-es luk kimarása.
és írhatsz... mert ez nem egy mellékes dolog...

Szedlay Pál

Ne mard, kiesztergáló fejjel készítsd, egyébként is így szokták. így pontos a lyuk.

dolfi

Csináld két részletben :
 1 mard ki  névleges atm. -2 mm  
 2 mard ki kívánt atm  kész

000000000

Arra ébredtem, hogy egy fontos dolgot lefelejtettem.
Amikor az fdiskkel felosztjuk a merevlemezt és látszólag egyetlen bájt sem maradt a lemezen, akkor a is marad a legvégén 2 mega hely, ami nem látszik az fdiskben. Ide pakolja majd a boot manager a cuccait. Nameg, egy-két rafkós vírus is.

4um5b65d

Egy 38-as lyukért ne kockáztasd a maród épségét, szerintem az egészet mard ki a helyéből. Ha nagyobb darab esne ki akkor érdemes lenne elgondolkodnod, hogy miképp mentsd meg a maradékot, de ennél a picinél nem érdemes töprengeni ezen. :)

ebalint

Én aztán végleg nem vagyok egy forgácsoló zseni, de amit Laslie írt, azzal maximálisan egyetértek. hozzátéve, hogy én inkább egy előzőleg síkbamart fára szoktam leszorítani a munkadarabot, mert akkor az alsó él is elfogadható lesz.

Alunál, nagy fogásmélység esetén még talán alu alátétet is el tudnék képzelni.
.

3k74cecek

Itt valószinűleg nem a kieső darab megmentése a fő cél, hanem nyilván sokkal tovább tart az egészet kimarni. A kieső darab pedig megakadhat a maróban és összeverheti a furatot.
Én ebben az esetben először egy kicsit kisebbre marnám a furatot az aljától pl. 0.5 mm-ig. Utána kimarnám a furatot pontos átmérőre. Ekkor már a maró nem ér hozzá a belső tuskóhoz. A legaljánál 120 fokra meghagynék 3db 1mm széles részt, amit megtartja a tuskót. Ezután már kézzel kiszedheted a tuskót és a 3 kis fület sauberral leveheted.

4um5b65d

Rájöttem a végleges megoldásra !!!!
Két oldalról bekarcoljuk, majd kalapáccsal kiütjük a közepét....
[#buck][#nyes]

airfoil6205

Itt a jó megoldás! Fúr amekkorát csak tud és támad http://www.auctiva.com/hostedimages/showimage.aspx?gid=759118&image=176182627&images=176182627&formats=0&format=0" TARGET=_fnew>vele vagy hasonlóval! Persze ha van egy jó Hobby CNC géped sokkal egyszerűbb a dolog.[#nevetes1]

Szedlay Pál

Ez az, csak nem tettem linket. Ez a korrekt pontos megoldás. Bár nem vagyok egy szaki, de úgy tudom az iparban így szokás. Hobby szinten mindegy csak " pontos " legyen. [#awink][#awink]