Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Engem meg ez gondolkodtatott el.
„ #2648  Nem volt rajta finombeállító racsni?”
Úgy látszik nem, vagy nem működött. Tényleg egy pontos nyomatékhatároló racsni oldaná meg a bajt, mert akkor mindég csak azonos nyomatékkal lehetne meghúzni.
Lehet, hogy van rajta ilyen, csak azt is be kell állítani. Hogy szokott ez történni?

000000000

Azt nem ertem, hogyan lehetett "tulhuzni"?
Hiszen mindegyiken van finombeallito racsni. Nem mukodott, nem hasznalta?
Mitutoyo azert mar nem gagyi kategoria...

bmejdz9nu

Pl. egy mikométerel meg tudom mérni, pl. hogy egy maró mennyire használt vagy nem e újra élezett... egy digitális tolómérővel pedíg nem.

4um5b65d

Ha nem a racsnival húzod akkor kis erővel 5 századot is túl lehet húzni, nagy erővel még többet. Még a racsnival is óvatosan kell bánni, mert csak és kizárólag fínoman FORGATNI szabad. A forgatással egyidőben nem szabad tengelyirányban nyomni vagy húzni, mert más értékre áll be.

robroy007

ha lendületesen tekered a racsnit a forgórász tehetetlenségéből is 3-4 századot túlfut, mintha csah szépen össze racsnizod a pofákat

000000000

SOS-SOS  
Aki tud segítsen!!! 11 wattos 230 voltos, fénycsőhöz kellene néhány db fénycsőelektronika. Gyártó vagy beszerzési hely is érdekel. Esetleg kapcsolási rajz is. Nem, a patronos trafós megoldás érdekel!!!
Hálás köszönet annak is aki csak elgondolkodik a segítés lehetőségén.

sasi

Néhány éve, a 11 W-os asztali lámpám fojtós előtétjét cseréltem le energiatakarékossági okból kisebb „gagyi” energiatakarékos lámpa elektronikájára, azóta is tökéletesen üzemel.  
Tapasztalatom szerin, ezeknek a néhány száz forintos lámpáknak általában jobb az elektronikájuk, mint a fénypor minőségük. Persze találkoztam a „kivétellel” is.

000000000

Úgy érted, hogy a kompakt fénycsónek az elektronikáját kötötted be a fojtos cucc helyett?

Szalai György

Félvezetőtechnika Kkt.
1149 Budapest, Pillangó park 14/C
Tel/Fax: (27) 34 23 54
Cégjegyzékszám: 01-03-024363
Elektronikai alkatrész gyártó
Elektronikus fénycsőelőtét, tápegység
Elektronikai fejlesztés, tápegységek, elektronikus fénycsőelőtétek, AC-DC, DC-DC, AC-AC, DC-AC átalakítók, vasúti jármű-elektronika.
Webcímüket nem találtam.

Magam 8W-os UV C csövekhez vettem kínai fénycsőtalpakat az Alsónémedi villanyboltban két éve panel levilágítás céljára. Olcsó volt, és nem csak előtét, hanem egy komplett kis armatúra, a végein fénycsőfoglalatokkal, kapcsolóval burával. 11W-os is volt nekik. Úgy gondoltam, majd kibelezem belőle a paneleket és átépítem a saját készülékembe, de annyira jók így, hogy komplett építettem be őket. Mint levilágítónak, kicsi az igénybevételük, de kiválóan beváltak.  
[#smile]

svejk

Az UV C csövek tipusát pontosan meg tudod adni?

Szalai György

Philips TL 8W / 05 (Ennyi van ráírva.)

BARTECH Bp II. Pasaréti út 139/c
Szatmári Ervin
Tel/Fax: 06 1 274 26 89
Az enyém ACTINI 400nm 8W f cső kb 1269 Ft. (Volt akkor)
Van nekik 210nm GERMICID (Csirátlanitó) Fotólakkhoz nem az igazi, keveset világit a 400nm-es tartományban, de akváriumhoz igen.

Szemre vigyázni!

sasi

Igen, úgy ahogy mondod, ez egy költséghatékony megoldás.

000000000

Kösz az ötletet! Ez valóban kölséghatékony és frapáns megoldás.

000000000

Köszönöm a segítségedet!  
Igen, eredetileg pont erre a kinai cucra gondoltam. Különböző feladatokra használok UV készülékeket. A napokban találkoztam egy Kínai készülékkel, amibe az általad leírt és vásárolt, armatúra van. Nagyon praktikus, hogy a csőtalpban van az elektrónika. Mivel a talp olyan vékony, először azthittem, a kínaiak feltalálták az előtét nélküli fénycsövet. Én még soha nemtalálkoztam egy üzletben sem ezzel a cuccal. Ezért nem is reméltem hogy nálunk előfordulhat a boltokban. Ami nekem kellene 11W UV. 39 cm csőhossz. Esetleg ha járnál abban a boltban és rákérdeznél, vagy a tel számát, megtudnád adni?  
Építenem kellene egy új készüléket.

000000000

Sziasztok!Apámtól kaptam egy orosz mikrométert.Ha teljesen összetekerem a racsninál fogva akkor a nullától egy osztással lejjebb áll meg alapból.Van erre valami orvosság vagy alapból kuka?