Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

x4rhew5r3

Több gond is lehet az enkóder áthelyezéssel.  
Az első, hogy az áttétel után a szervo szempontjából az enkóder felbontása osztódik.  
A másik, hogy bármilyen merevnek is tűnhet az áttétel, de mégis van rugalmassága, így a szervó körbe egy újabb időállandós tag (tároló) kerül. Ez csökkenti a stabilitást, és egyszerűbb szerkezetek már nem nagyon tudják ezt lekezelni.
Az a +/- egy hibajel meg csak állandósult állapotban és ideális esetben igaz.
Végül a motorvezérlő elektronika nem tudhatja, hogy melyik lesz az utolsó lépés, így minden ezirányú okoskodás fából vaskarika.

svejk

milyen progiban a legegyszerűbb matematikai alakzatokat írni?
Törtek,indexek,hatványok, Görög írásjelek..
Biztos van erre cél szoftver nem csak az MS-Office

000000000

Elmeletileg a matlab megfelelő erre. Gyakorlatilag regen foglalkoztam vele csak egy kicsit es nem emlekszem ra tisztan.

000000000

Van egy ilyen: http://people.hofstra.edu/Stefan_Waner/equation/codeindex.html" TARGET=_fnew>Stef's HTML Equation Generator
Talán ezzel a legegyszerűbb. Nem kell plusz program, elég egy böngésző, ez legenerálja hozzá a HTML-t, és ha kell egy képernyőmentés után beillesztheted akár ide a fórumba is.
Pl.:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Molinari/integral.jpg" border=0>

svejk

Köszi, valami ilyesmire gondoltam!
a wordben megtalálni sem volt egyszerű az egyenleteket :(

gondolom sejtitek mire kell:)

3k74cecek

Szerintem ez jól működne ha a mechanikát nem terhelné semmiféle forgácsolási erő.
Viszont amint van ilyen erő, az hol egyik, hol másik irányba mozgatná a mechanikát és a szabályzó ide-oda táncoltatná a mechanikát. Szerencsétlen szituácóban be is gerjedhetne az egész. Annyira sok változós a dolog, hogy előre megjósolhatatlan, hogy éppen hogyan fog viselkedni, de hogy az esetek 99%-ban nem jól az biztos.

000000000

Ó, YES !
Már alig várom...

4um5b65d

Igen , már jó mélyen belegondoltam a dologba, és be kell lássam, ha az enkóder túllép a megadott értéken akkor ide-oda fog járni a motor. Pedig milyen szép lett volna ha ez nem így lenne...:)

bmejdz9nu

Ezt a műszert hogyan és mikor használják?  
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=330249223261&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=014" TARGET=_fnew>Link: PRECISION DOUBLE BEAM 300MM DIAL HEIGHT GAGE

http://i13.ebayimg.com/02/i/000/ag/6a/c6d7_1.JPG" border=0>

Kristály Árpád

Halihó Péter!

Szerintem talpas rajztű....illetve mérőeszköz...
Pl.: Müszer előlapot csinálsz (egyedi darabot...vagy nulszériát)...nagyon könnyen és gyorsan lehet vele pontosan dolgozni.....
Kedvenc eszközöm...mára sikerült kettő darabra szert tennem....egy jó tusirlappal együt....
[#bohoc][#nyes][#wave][#wink][#worship][#wow1]

4um5b65d

Egyszerűen Magasság mérő az elnevezése, de a magyar még hozzáteszi azt is hogy talpas magaság mérő. Aztán nehezítésnek a magyar megkülönbözteti az analóg vagy más néven órás magasság mérőt és a digitális kijelzésűt, na meg persze a legegyszerűbb kivitelűt a vertikál-skálásat, ami ugye olyan mint egy tolómérő skélaosztása. Ezzel sem mérsz mást mint egy tolómérővel, de néha sokkal alkalmasabb a mérési feladatra mint egy akármiyen más tolómérő. Sokféle tapintó csúcsot lehet rárakni, némelyikre még egy komplett szögmérőt is tehetsz, meg egyéb toldatokat...ami éppen eszedbe jut. Ha pedig karctűt teszel bele akkor (ahogy Árpi is írta) egy függőleges sík "mágnesasztalra" fefogott alkatrészen lehet előrajzolási műveleteket végezni, osztóköröket kiszerkeszteni és egyéb ilyen olyan dolgokat karcolni a felületbe.

sasi

A „mágnesasztal” még idézőjelben is nagy ostobaság, mert a talpas mérőeszközöket mérőlapokon (öntvény, vagy gránit) alkalmazzák, úgy, hogy a talpas eszköz minél könnyebben csússzon a felületen, mert mozgatás közben kell érzékeljük a mérőcsúcs alkatrészhez érését. Előrajzoláskor is hasonló a helyzet. A képen látható mérőcsúcs előrajzolásra is alkalmas.
Ha van mérőlapod, nagyon hasznos eszköz, nélküle viszont csak szobadísz…

4um5b65d

Olvasni a szöveget könnyű, értelmezni már nehezebb. Nem látom azt a szövegben, hogy a magasságmérőt mágnesasztalra tettem volna, de ha te látsz ilyet akkor légy oly kedves emeld ki nekem azt a szövegrészt. És utána beszélhetünk az ostobaságról....

4um5b65d

1 - Tehát mozgatnom kell a mérőeszközt miközben épp egy alkatrész magasságát szeretném megmérni???
2 - A mérőcsúccsal rajzolunk elő???
3 - A magasság mérőt nem lehet lefektetni egy szánszerkezetre vagy például egy marógép asztalra???
Lehet, hogy eddig rosszul használtam az eszközt, én ostoba...???

Kristály Árpád

Én, tusírlapot használok....Jó ezt halkan móndom....ja...a lapot előtte beolajozom, műszerolajjal.

Üdv.: Árpi