Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

pa0n9mw

Üdv

Na ezt az utóbit igy nem tudom probáltam-e.
Az eszközök internetbeálitások fülön probáltam  a kezdőlapnál.
Ugye van blank, az alapértelmezet és az épp aktuális, de egyik sem maradt meg.
Ha becsukom és ujra nyitom az IE-t ujra a go.microsoft-ra akar menni

fene bele
végyé

s5f8tmfv3

Ha beírod kézzel a kezdőlap címét az sem működik?
http://cnctar.hobbycnc.hu/Amator/Pics/ie71.jpg" border=0>

pa0n9mw

De müködik, azzal nincs gond.
De ha ujra nyitom az IE-t megint a microsoftra akar menni.
És ez azért gond mert nagyon korlátolt a havi forgalmam, a másik meg a fene tudja mit akarna ott szöszmötölni.
Eddig midegyik IE-nél be tudtam azonnal állitani csak ez az angol nyelvű ie7 okoskodik.

végyé

s5f8tmfv3

Próbáld meg itt átírni:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Amator/Pics/ie73.jpg" border=0>

pa0n9mw

Üdv
Ott ahol mutattad about blank van beirva :(
Aztán mérgemben megkerestem a rendszerleiroban az összes go.microsoft.com szöveget, mindenhonnan kitöröltem, ujrainitottam mindet, most már abban nincs, mégis oda akar menni :(

A "sanyike" álltal javasolt ALT D kedetű megoldás meg valahogy nem megy.
Az "alt d" re kijelöli a cimsort de semmi további nem történik.

végyé

3vv2btrhv

http://i136.photobucket.com/albums/q176/drcrashpix/miscmolding/rotational.jpg" border=0>
egy másik megoldás

3vv2btrhv

Akkor lehetséges , hogy gyenge a motor .Sajnos ezt a vezérlöt nem ismerem .

3vv2btrhv

Vagy a Mach motor tuning , nincs jol baállitva , na ezek az adatok jol jönnének ha láthatnánk .

motion

Igen. Így csak találgatás az egész.
A vezérlőt én sem ismerem. Annyit tudok róla, hogy microsteppes.
Nem tudom, hogy mekkora értékre van beállítva a felbontás.Ha esetleg túl nagyra van beállítva, akkor javaslom, hogy kapcsold ki,és a hibát ezáltal felnagyítod.
Mondjuk, ha microstepp 32-re van állítva, akkor elvileg a hiba ( ami jelen esetben szerintem lépés vesztés, vagy kihagyás) 32szeresére nő.
( ne felejtsd átállítani a unit/mm-t is)
Üdv.

3k74cecek

De jó lenne tudni, hogy a #2574-#2576 vajon kinek szól ![#wow1]

motion

Bocsánat.  
Ez lemaradt.
Tóth Tibor problémája lett áthozva az ArtCam topikból ide, amit Hunka Tibor tett meg egy huszárvágással.
Üdv.

000000000

Van a vezérlőmről egy pdf, feltöltöttem a szokott helyre. Találtam még a motorról is egy pdft-et, feltöltöttem azt is, hátha érdekel valakit. Egyébként a vezérlő most 3200-ra van állítva, de ment már 400-on, és 800-on is. A probléma minden esetben jelentkezett.
Az hogy a motor tuning nincs jól beállítva, az esélyes, mivel én csináltam, miután végigböngésztem a mach3 magyar leírását.
Most már nem vagyok gépközelben, de majd holnap le-screenshot-olom a beállításokat, és feltöltöm.

3k74cecek

Nekem inkább egy olyan gyanúm van, hogy esetleg még lehet gyenge tápegység oka is. Amikor mindkét motort egyszerre kell léptetni, akkor esetleg néha kevés a kakaó.
A hibák leginkább a 45 fokhoz közeli poziciókban vannak, ahol ugye mindkét motor a "legnagyobb" sebességgel megy.
Főleg ha áramkorlátozós a táp.
Erről is kellene infó, esetleg mérési adat.

000000000

Sziasztok,
egy 20cm-es 1.5kg-os kart kell mozgassak 70 fokos szögben, amihez ha jól számolok 3Nm forgatónyomaték kell, kérdésem DC motor áttétellel vagy szervo motor megoldás lesz olcsóbb. tudtok-e ajánlani esetleg tipust. 2 db kell. LAssú mozgásról van szó 9RPM körül.

x4rhew5r3

Nekem is vezérlés körüli a gyanúm, ezért kértem a sokkal kisebb sebességgel a marást. De hogy ne kelljen találgatni, légy szíves a következőket áruld el:
- tápegység adatait
- a vezérlő dipswitch beállítást
- motor bekötést (párhuzamos, vagy soros)
- a Mach-ban beállított áttételt
- step impulzus szélességét