Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

crgs7u9wg

regen a 3m-nek is volt ilyen irasvetitore teheto lcd-je, a kepminoseg nagyon rossz volt, gondolom a korabeli lcd miatt, viszont a videon eleg jonak tunik a vetitett kep...

3vv2btrhv

Ez a téma tipikus Hályogkovács esete . Nekem volt egy ötletem , hogy LED világitással egy LCD panelt használva lehetne kiváltani a nekem nagyon drága projektort . Ha most lenne 100 000 E . forintom a téma meg lenne oldva , mert kaphato ezen az áron projektor ami LED fényt használ . De Azért vagyunk hobbysták , hogy valami más alternativát is kiprobáljunk .  
A lényeg , hogy van a David forumon két szrác aki irt egy programot ami ugy müködik , hogy a tárgyra vetitett egyre csökkenö vastagságu fekete vonalakat használ a kép átalakitására .  
És ehez jo a Sima webkamera .Én botor jejemmel azt irtam hogy megoldom a projektort , szoval igy is nagyon sokat segitettetek , de tényleg ez az egész egy képlékeny ötlet .  
D.laci linkje nagyon igéretes , mert nem kell hozzá elektronikához értenem a megvalositásához . Ha jol értelmezem akkor egy MÜKÖDÖ képes Monitorbol szerelte ki a LCD .panelt és csak egy ventilátort rakott oda .
Hát igen nem tudom mibe kerül egy irásvetitö meg egy LCD monitor .
Tibor

D.Laci

http://www.ebolt.hu/category1981-Irasvetito.html" TARGET=_fnew>írásvetitő
A Mediamarktban Epson Projektor azt hiszem 90000ft. Vagy Vatera...
Nem érdemes sz..akodni vele...

3k74cecek

Így már értem, hogy mit szeretnél az LCD-kkel.
Sok sikert !
Segíteni sajnos nem tudok, mert az ilyen felhasználásban nincs semmi tapasztalatom :(

000000000

Magáról az elvről írhatnál még néhány sort. Azt nem értem, hogy egyetlenegy statikus különböző szélességű csíkos ábrát akarsz vetíteni, vagy ez változik. Magyarul: Mennyiben hasonlít a régi lézeres letapogatáshoz, ahol egy lézer vonalat mozgattál? Itt most megsokszorozódnak a vonalak és nem kell mozgatni, vagy van még valami extra a dologban? (Ja és a fókusz: A lézer elvileg a távolságtól függetlenül éles vonalat rajzolt. Itt meg nem, de ez az életlenség bizonyos határokon belül elhanyagolható.) Szóval mi mozog? Mert ha a csíkos ábrát akarod változtatni akkor nyilván nagy felbontás kell ( => drága ), ha meg csak állni fog, vagy az egész ábrát és/vagy a kamerát akarod mozgatni, akkor megint más a szitu. Megjegyzem: A kamera mozgatásával a felbontást elég jelentősen meg lehet növelni.

3vv2btrhv

Amenyit ém megértettem a Szoftverböl , az a lényege , hogy 8 db TIF formátumu csikot vetit rá , de a csikok nem mozognak . Valahol itt van a kutya elásva , mert ezt a részét nem értem . Middelb irt egy progit ami ezeket a képeket ugy alakitja át , hogy a David tudja fogadni a Video Graber menüben , én ezt a részét kiprobáltam , küldtek egy videot , és müködött !! Szoval csak azért vagyok egy kicsit belelkesedve , mert szerintem valami ujszerü megoldás ez .

svejk

A belinkelt videón egyértelműen látszik hogy mozgatja a sávot vagy legalább is változtatja a rács szélességet.
Ez ugye a korlátja amit Sanyi is írt, mivel gondolom a projektoroknak sem nagyobb a felbontásuk vizszintesen mint 1024.

000000000

Szerintem egyelőre ne vásárolj be, mert nem biztos, hogy jobb eredményeket érsz el vele, mint a már meglévő lézeres felszereléseddel. Ha nagyon hajt a kíváncsiságg szerezz egy projektort kölcsönbe, próbáld ki, aztán add szépen vissza eredeti állapotában, és használd a régi felszerelésed.

D.Laci

A csíkokat írásvetítő fóliára megcsinálni, írásvetítővel rávetíteni (ez így analóg).
Aztán a vetítet képekről készíteni egy képsorozatot…
A bukta megint ott van, hogy macerás a fóliákat kicserélni és képet készíteni, no meg a beviteli felbontás igaz, hogy lehet 10-20Mpixel felet fenni gépet de kérdés, hogy megéri-e…  

3vv2btrhv

ez egy optikai csalodás , ugy érzékeled mintha mozognának , pedig csak gyorsan vannak vetitve .

3vv2btrhv

Most azon vagyok , valami primitiv megoldással kiprobálhassam . Igen nagy a kétely bennem a minöséggel kapcsolatban , de a hordozhatoság az benne van a megoldásban .

svejk

ez is ott volt:
"vagy legalább is változtatja a rács szélességet"
Meg egyébként is szerinted a mozgókép miből áll ha nem állóképek sorozatából?

ebalint

Az elvről/gyakorlati kivitelezésről nem lehet többet megtudni?

Mik az elvárások?

Csíkok szélessége, vetítés alatti pozicionálás?
Csíkok szélessége változzon/ne változzon?
Fényképezés sebessége fontos/nem fontos?

Ha ezeket lehetne tudni, akkor akár más is elő tudná állítani ezeket a digitális fényképeket, amit az emlegetett program fogadhatna.
Gondolom elküldené az, aki ilyenre "vetemedne".

3vv2btrhv

a 2494 linkben mindent megtalálsz .

eivmhrm04

Segitségre lenne szükségem.A H1 es vezérlőm egyszerüen meg sem nyekken,illetve csak a főorsó relét tudom kapcsolgatni a machból.A hütő ventilátor forog,de a ledek nem villognak és egy tengely sem mozdul.Nem is ad ki semmilyen hangot,tehát a fetekkel nem lehet szerintem baj.Igaz hogy nem ment egy hónapig de hát az nem okozhat semmi gondot.Szóval tanácstalan vagyok,lehet hogy Magi ur tudna tanácsot adni vagy esetleg ha valaki már találkozott ilyennel.