Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Tibor!  
Egy kicsit bővében erről a szoftverről!  
Linket, képet, videót a népnek!!!
Ne keljen fát hasogatnom a hátadon! :)

3vv2btrhv

http://www.david-laserscanner.com/forum/viewtopic.php?t=624" TARGET=_fnew>Projektor link
Salah éd Middelbh közösen dolgozták ki az elvet .

D.Laci

2vkx6unz

Neked megfelelő LCD minden rendes projektorban van a méret stimmel, és a felbontás is megfelelő lesz.
A viccet féltertéve megpróbálhatod egy mobiltelefon LCD-kijelzőjét pl. NOKIA 3310-ét ehhez van infó a neten, hogy lehet monduk PIC mikrovezérlővel életre kelteni. DE szerintem e következő problémákkal kell szembenézned:
1 nem lesz elegendő a felbontás (nem elég hogy csíkos a vetített kép, de vagy mozgatnod kell az egészet vagy vélony csíkok kellenek.
A belinkelt megoldás is és az össze többi is amit ismerek többféle, képenként változó csíkszélességet használ
2 nem lesz elegendő a fényerő
3 ha nincs megfelelő fényerő akkor nem lesz elegendően kicsi a záridő vagy elrősíteni kell a képérzékelő jelét ami zajosodást okoz.
4 a webkamera problémája továbbra is megmarad vagyis az interpolációbol eredő hiba nincs igazán kiküszöbölve.
A belinkelt megoldásban egy nagyfelbontású digitális fényképező van ami a textúrához készít képe és egy FF kamera 1024x768 felbontással a digitalizáláshoz.
5 a DAVID továbbra sem kezel 1 csíknál többet. Csak a Flexscan működik így.
6 Sem a felbontás sem semmi más nem fog javulni mindössze annyit érhetnél el, hogy olyan tárgyat is szkennelhetnél mint egy szem mert a fény nem tenné tönkre a szemet mint a lézer.

3k74cecek

Kicsit pontosítani és részletezni kellene, hog y mire is van szükséged. Nem világos, hogy megjeleníteni akarsz vagy kivetíteni ?
Kivetíteni ugyanis nem lehet ezekkel. Megjelenítéshez elég neked a felbontásuk ?

3vv2btrhv

Akkor nekem egy ojan projektor kell amiben kiégett az izzó és müködik benne a LCD .  
Sanyi mindenben igazad van , de a remény hal meg utoljára .

Szalai György

Adok Veszek © q765 2008. jan. 17. 14:51 #3235

D.Laci

Nem kel ezt túlbonyolítani kel hozzá egy telefon és kész… : http://www.microvision.com/pico_projector_displays/application_scenarios.html" TARGET=_fnew>http://www.microvision.com/pico_projector_displays/application_scenarios.html
Meg egy kivetítő kütyü...
A markodban elfér az egész. Bárhova elviheted magaddal. A szkenelt tárgyra rá vetíted a csíkokat közben a telóval fel is veszed, haza érve a proginak lejátszod a videjót és kész… :)

3vv2btrhv

Ezzel csak az a gond , hogy a David forumon ezt már nagyon régen javasolták , és sajnos még nem került forgalomba .

3vv2btrhv

http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=37" TARGET=_fnew>USB -LCD
Kérdésem : ez alkalmas arra hogy a csikokat megjelenitse ???

000000000

Tibor !
Nyomtass ki egy dia méretű fóliára csíkos mintát különböző osztásokkal, helyezd egy diavetítőbe és meg tudod állapítani, hogy neked milyen felbontású LCD/TFT panelre van szükséged. (Ha egyáltalán.) Ha egy kicsit bővebben leírnád mit is akarsz csinálni valószínűleg többen tudnának segíteni, ötleteket adni.

3k74cecek

Szerintem a Tibornak olyan LCD-re van szüksége ami átvilágítható, de amiket belinkelt azok nem olyanok.
Szerintem neki egy kivetítő kellene. Hogy miért jó neki olyan is aminek kiégett az égője az még nem világos. Hiszen emiatt azért még nem dobnak ki egy kivetítőt. Vagy ha igen, akkor miért nem éri meg a kidobónak égőt cserélni, és miért érné meg Tibornak?
Vagy valamit nagyon nem értek :(

000000000

Szerintem Tibor azért gondolja, hogy megérné neki egy kivetítő, mert az tény, hogy egy kiégett égőt nagyon sokba kerül pótolni, ő meg LED -es világítást kíván helyette használni.
Azt mindenesetre nem tudom, milyen felbontással akar párhuzamos vonalakat rajzolni, mert úgy gondolom, ezek a kijelzők elég rossz felbontással bírnak. Ha meg mozgatni akarja, akkor megint csak jobban járna, ha pl. egy mikro léptetőmotorral mozgatna egy levilágított csíkos ábrát.
De kíváncsian várom Tibor beszámolóját a szándékáról. (Remélem nem csak egy linket ad be egy másik fórumról, hogy itt van, erről lenne szó.)

D.Laci

nv5firipz

A kivetítőbe speciális izzó kell. A méretek adottak. Egy prezentáción kicsit furán mutatna a gányolás. Tibornak viszont pont jó lenne az LCD panel. A kivetítő szétbontása után már szinte bármilyen égővel átvilágítva működik.