Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

c888vyjd

igen, a H1 vezérlő trimmereit néztem már, mindhárom maximum állásban van.

3k74cecek

Hát igen. Ez az a szituáció amikor kiderül, hogy ha az elején avval kezded, hogy mindegyik tengely hibázik ha olyanjuk van, és egyébként mindegyik jó, akkor sokkal hamarabb eljuthattunk volna ide, ahol most vagyunk.
Ezek után (Magi levelében írtakat is figyelembe véve) a tippjeim közül mindössze 2. marad, viszont újként bejön a PC, esetleg a kábelezés, itt főleg a GND jel madzagja.
Meg kellene nézni, hogy a PC jó ütemben adja-e a step jeleket, esetleg a dir jel nem bizonytalankodik-e.
Nem fut-e a PC-n valami amire nem is gondolsz és ez bezavar a jelek időzítésébe. Ettől ugyanis meghülyülhet a motor.
Ezek után nagyon kellene egy szkóp a jelek megnézéséhez.

000000000

Az jó (4.7A/fázis)?!
Jó erős motorjaid lehetnek...

3vv2btrhv

Hali  
Van egy husbavágó problémám : Telepitettem a David-szkenner 2.-es verzioját , ami nekem állandoan lefagy . A 1.6B verziot saha nem tudtam lefagyasztani , de most az uj program meg lefagy de csak ha már egy müveletet megcsinált . Ma felraktam a barárom gépére , és ugyanazokat a képeket amit már többször kiprobálva jol megcsinált az 1.6b progi , a 2. es verzioval lefutatva neki nem fagyott le .
Tehát a halmazban ha a gépet változtatom , akkor kijön hagy az én gépem a hibás .
De mi az a tényezö ami nállam a 1.6b és a 2. verzio között a külömbség ?? Tudom azt mondjátok kérdezzem a program iroját , de mivel nem tudok angolul nagyon nehéz megfogalmazni a hiba lényegét .  
Kérdésem LÉNYEGE : lehet e tesztelni a PC- ét hogy az alkatrészei jól müködnek DIAGNOSZTIKA szoftver .Van ijen progi , használta már valaki ??

3k74cecek

Erős a gyanúm, hogy nem arról van szó, hogy rossz a gépedben valami (valószinűleg rendszeresen lefagyna ha így lenne, és az 1.6B verzió sem menne jól), hanem inkább inkompatibilitás van valahol. Ezt viszont nagyon rossz dolog kinyomozni.
Nem ismerem a David szkennert, de esetleg fut nálad valami program amit nem szeret, a barátod gépén pedig nem fut ez.

3vv2btrhv

Csak van egy tényezö amit még nen irtam , a gépem üresen is le szokott fagyni , ez ellen ügy védekezem , hogy elinditom mindig a képek vetitését , igy nem fagy le , képernyö kimélö meg a Mach nem szereti , azért nem azt használom .

D.Laci

Nem lenne egyszerűbb a képernyőkímélőt kikapcsolni???
De ne hari elég f.stalicska egy géped lehet….
A lefagyás teljesen újra telepítet XP esetén is elő fordul?

airfoil6205

Van egy olyan vélemény, hogy ha egy linuxos kernel hiba nélkül bebootol egy gépen akkor harveres probléma nincs a gépben. Ezért azt javasolnám töltsél le egy tetszőleges http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/index.html?id=OU13" TARGET=_fnew>Linux Live CD-t a netről írd ki, futtasd és használd. Ez semmit nem telepít a gépedre, de jól meghajtja a vasat és még netezni is tudsz róla és csak 300 Ft-kb meg némi munka.

3vv2btrhv

képernyökimélö ki van kapcsolva a mach miat .

3vv2btrhv

A David liszencet megvettem és ha ujra telepitem a windozt , ujra kell kérnem a lineszszet és ez nagyon macerás . ezért kéne megtalálnom mi az ami a két program között változott és a PC-ét használja .
Most mindent letöröltem e gépröl , maradt a legfontosabb progik. Sajnos csak erre futja a pénztárcámbol !!

D.Laci

"hogy elinditom mindig a képek vetitését"

Azt meg akó mi a ló túronak??? johogy nem videjózol meg netezel meg nem tom még mit csinálsz Mach-ozás közben....

Venni kel egy normális vasat nem ezzel kínlódni…
Van nekem PII 300MHz proci, 128Mb Ram, és azon is szépen megy a Mach3 Turn… Nyilván mást nem ajánlott közben használni…

D.Laci

"A David liszencet megvettem és ha ujra telepitem a windozt , ujra kell kérnem a lineszszet"  
Mit tartalmaz a licenst hogy ujra kel kérni??????????,

3vv2btrhv

ez a gép nincs a neten , van egy másik gép amin most beszélgetönk . A munka gépen csak a mach , art , david van , 280GB es vinyon , de nincs jogtiszta winrosszom , és ez a gond szerintem

D.Laci

Állítólag ha ezt letöltöd megoldja a win problémádat…..
http://rs87.rapidshare.com/files/79257836/All_In_One__WinEZTTÖRÖLDKIdows_XeztistöröldkiP_GenMEGEZTISTÖRÖLDKIuine_Makers__www.area51warez.info.rar

Kicsit javitani kel a linket 3 helyen….
ki csomizod a 2. mappában elindítod az okosságot és azt mondod    MÜKÖDJ!!!   És lás csodát…..

3k74cecek

Akkor pedig először ezt kell megoldani.
Milyen sűrűn fagy le ha nem vetítesz képeket?
Ha sűrűn, akkor egyesével kezdjél kiszedni minden HW-t a gépből, és előbb utóbb kiderül, hogy mi baja van.
Nekem okozott már rejtélyes és ritka lefagyásokat rossz HDD, meg rossz HDD kábel is. Baromi sok időbe tellett mire egyértelműen kiderültek a bűnök. Azóta viszont sosem volt lefagyásom.