Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

c888vyjd

janko!
Mit segít egy földelt konnektor? Mit földeljek le?
Minden konnektorom földelt, de sem a számítógép, sem a vezérlő, sem a marómotor nem az.

c888vyjd

Menet közben nem tudom kipróbálni a driver tesztet. Végigcsinálja a teszhtet, de a kis ablakban nem jelenik meg semmi. Ha kilépek a mach3-ból, akkor megjelenik a kis ablakban a vonal , rajta a légypiszkokkal. Ha viszont be van kapcsolva a mach3, akkor csak az üres ablakot mutatja. Ha a driver teszt futása közben nyitom meg a mach3-mat, akkor nam működik. hiába nyomkodom a nyilakat, nem mozdul. nem csak a gép, hanem a program számlálója sem.

3k74cecek

Nem tudom milyen számítógéped van, de elég hihetetlennek tűnik, hogy nem földelt, ha egy földelt konnektorba dugod, és persze megfelelő zsinórt használsz..
A szokványos PC-k mind földeltek.

c888vyjd

bocs, földelt a gép, rosszul írtam. sose néztem, hogy milyen a dugó. De nem jelent semmit, mert földelt a konnektor is.  

c888vyjd

kísérleteztem azzal is, hogy winchesterről töltök be programot, vagy pen drive-ról. (Egy másik számítógépen van a rajzprogram, a problémáson csak a mach3 fut, így pen drive-on szoktam átvinni az egyikről a másikra a g kódokat) de semmi különbség.  
Néhány percnyi munka után előjön belőle ez a hülyeség.  

c888vyjd

a step jel szélességet hogyan tudom megnézni?

c888vyjd

ÁÁÁ megvan!!!

[#falbav]Buta voltam, és nem állítottam át az active Hi-t active Lo-ra. Csoda, hogy valamennyire használható vojavascript:put('falbav')

c888vyjd

ÁÁÁ megvan!!!

[#falbav]Buta voltam, és nem állítottam át az active Hi-t active Lo-ra. Csoda, hogy valamennyire használható volt így is.

bmejdz9nu

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=160253232772&ssPageName=STRK:MEWN:IT&ih=006" TARGET=_fnew>Na ettől majd megtanulok mindent :) és csak pár dolcsi....

http://www.media-bazar.net/machine/ecover_medium.jpg" border=0>

c888vyjd

Hát ez nem megy.  
Pár napja újranyálaztam a mach3 leírást, és fölfedeztem, hogy a motor outputsnál a step low active sorok nem voltak kipipálva. Miután kipipáltam, jó lett.
Másnap ismét bénázott. VOlt, hogy lefuttattam újra a driver tesztet, mach3 kikapcs-bekapcs, és megint jó.  
 Ma megint akadoz

c888vyjd

Hát ez nem megy.
Pár napja újranyálaztam a mach3 leírást, és fölfedeztem, hogy a motor outputsnál a step low active sorok nem voltak kipipálva. Miután kipipáltam, jó lett.
Másnap ismét bénázott. VOlt, hogy lefuttattam újra a driver tesztet, mach3 kikapcs-bekapcs, és megint jó.
Ma megint akadozott, újra driver teszt, kikapcs-bekapcs, még mindig rossz.  
Olvasgattam a mach3 leírást, hátha találok valamit, amit rosszul állítottam be, de semmi.  
Kipróbáltam megint, gond nélkül fut.  
Teljesen összevissza döglik be. Képtelen vagyok szisztematikus okot találni. Egyszer jó, aztán nem jó. Aztán egy óráig semmi probléma, majd ismét bedöglik. Ma bekapcsoláskor nem akarta hajtani a tengelyt, máskor egy hosszabb program lefuttatása után bénázik.  
Esélytelennek látom a küzdelmemet.  

000000000

Szisztematikusan próbálj közelíteni a problémához!
Abból indulj ki, hogy itt mindenki másnak jó, tehát ott valami gond van (és nem a szoftvernek)!
Futtasd a Feladatkezelő/Teljesítmény ablakát a megmunkálás közben. Figyeld a CPU terhelését! Ha 100%-ba belefut, akkor gond van!
Figyeld meg a "környezetet" amikor hibázik (keress benne összefüggéseket, logikát, mikor hibázik)!
Mivel az alaplapi időzítőket használja, frissíts minden alaplapi drivert a legfrissebbre! Minden driver legyen rendben (amit látszetra nem is kell használnod a CNC-hez, MINDENT)!
A BIOS-t is nézd meg, van e frissebb?!
Az LPT EPP-legyen és a magasabbik verzió (BIOS-ban), NE ECP!!!

000000000

Ha a BIOS-ban van "spread" beállítás (CPU-val kapcsolatban), azt kapcsold ki!!!

3k74cecek

Erre így igen nehéz bármit is mondani. Mit jelent az, hogy bénázik, meg bedöglik ?
Bekapcsoláskor kézzel (billentyűzetről) nem akarta mozgatni a tengelyt, vagy a Gkód program nem akarta mozgatni ?