Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

0gbwyh99

Üdv. mindenkinek,
Érdekelne hogy olvasta-e valaki a GECKO G203V szabályzónak a leirását ?
Ott valami olyasmit ir (már ha jól értettem) hogy kis motor fordulatokon mikrolépésekkel vezérli a motort, és ahogyan növekszik a motor fordulat száma, úgy fokozatossan megy át (morphing?) egészen teljes léptetésig !
Meg tudná ezt nekem valaki magyarázni ? A gondom az egésszel az hogy honnan tudja a vezérlő progi hogy a motor vezérlő éppen merre tart a morphing-olásban ? Mert ha mondjuk elkezdi a mocikat 10X-es mikroléptekkel hajtani és ahogy a megmunkálás során mondjuk felpörög a moci annyira hogy a GECKO átkapcsol full-step módba, nem fog elmozdúlni a step/mm arány ?
Nem tom értitek-e mit nem értek ?

Miki2

Üdv Mindenki !
Lenne egy pici gondom.  
Segítséget kérnék abban, hogyan lehet beállítani a Mach 3-ban a PWM motorvezérlést.  
A magyar nyelvű használati leírásban megemlítik ugyan mint lehetőséget, de semmi konkrétumot nem találtam róla. Főorsó motort szeretnék vezéreltetni egy ± 10 V fogadására alkalmas frekiváltóval. A PWM jel átalakítására alkalmas áramköröm szintén meg van. Már csak a MACH-ot kellene valahogy beállítani.  
Köszönettel  
Miklós

csg67

Milyen vezérlésről van szó? Ipari gépeken akár a Tt, akár az M6 hívhat NC makrot amiben az említett mozgások vannak leírva. FANUC rendszerű vezérlésnél (FANUC, HAAS, NCT, stb...) O9xxx nevű programokat keresnék...

000000000

Üdv Mindenkinek!
Problémám a következő: most ismerkedek a hobbycnc szoftver oldalával, mégpedíg Corel, Lazycam, Mach3 kombinációval, és a marásomban lyukak keletkeznek, mi lehet a probléma? Kétféle felbontást is csináltam és mindkettőnél látni:
http://kepfeltoltes.hu/080611/5szog_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>[/img]
http://kepfeltoltes.hu/080611/5s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
http://kepfeltoltes.hu/080611/csillag_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
http://kepfeltoltes.hu/080611/csil_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

3vv2btrhv

Nem akarjátok elfogadni hogy ez igy nem müködik !!! Kinlodjatok még egy keveset , de itt a bizonyiték . Ez csak artcamproval lehet korekten megcsinálni . Magyarul nem a felulet lett kimarva hanem valami egészenmás .

000000000

Ok ez volt a kérdés. Akkor ezzel nem kísérletezem többet, ezt a megoldást a minap olvastam a Cau-Cau oldalán amit az Artcam fórumban ajánlott valaki. Ott a fényképek nagyon meggyőzőek voltak.

000000000

Próbáld a corel, vcarve pro, mach kombináciot.(a vcarve ingyenes demo de mach-val müködik,zsebmarása is alkalmas)

D.Laci

No, kezdődik…
Miért kel mindig fikázással kezdeni a segítséget???
Aztán meg jön a reklámozás. Ez kel neked, ez a tuti stb.… Ja de hát az túl drága… Majd én segítek megszerezni neked….
A segítséget kérő luzerból is úgy kel minden infót kiszedni, Mach beállítás stb. . Azt hiszi, hogy mindenki a gebaszos rajzára pályázik… hogy segítsen az ember azon ki nem partner benne?!

Kedves Mek!!! Azt nem írták, hogy jpg-be ne mentsd?  
Az a baj a te esetedben hogy a jpg fájl tele van szeméttel, próbáld ki bmp-sel!!!
Vagy cseréld le a Corelt, Win paintra

http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/5szog.JPG" border=0>

Kristály Árpád

[#wave][#wink][#wink][#wink][#worship][#eljen][#eljen][#eljen]
Üdv.Árpi

Halihó D.Laci!!!

000000000

Köszönöm működik bmp-vel, pedíg direkt jpg-t írtak, [#integet2][#integet2]

svejk

Pedig megmondták #2317-ben hogy úgy sem lesz jó :) [#vigyor2]

000000000

Szia Laci! Eggyetértek veled. Sajnos, némely esetben, és személynél azt tapasztalom hogy lehülyézi a másikat, közben sejteti, hogy ö tudja a megoldást. Ha veszed a lapot, pár ezer, vagy pártízzezer pénzt kiénekel a zsebedből. Ha, ő szorul segitségre, természetesen azt elvárja. Pedig sok esetben ilyen egyszerüen segíthetne aki tud és akar. Ahogy ezt te tetted most. Önzetlenül és ingyen. Szerintem, Árpi és Svejk üzenete is erről szól.

3vv2btrhv

Ha veszed a lapot, pár ezer, vagy pártízzezer pénzt kiénekel a zsebedből. Ha, ő szorul segitségre, természetesen azt elvárja.  

Remélem ezt nem nekem irtas !!!!
Tibor

3vv2btrhv

Motoros

Így igaz, egyszerű vonalas rajzokat is jobb .bmp be menteni és ezt vektorizálni mint a .jpg-ből kiindulni mert ebből nem lesz semmi.