Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Messer

Szűcs Péter  http://maxwell.extra.hu/ekonyvek/elektro/elektronika%20mindenkinek.djvu" TARGET=_fnew>ELEKTRONIKA MINDENKINEK
Műszaki Könyvkiadó

000000000

Ennél egyszerűbbre gondoltam[#vigyor5]
Mindegy, elviszem olvasni, köszönöm:-)

svejk

Oó! Akkor bocsika, azt hittem a Varga Lacitól van... :(

3k74cecek

"A motorral nem foglalkoztam még, mert nem bírok rájönni, hogyan lehet bekötni:-) "

Naa, ne csináld. Most viccelsz? Akkor hogyan próbáltad, ha nem tudod hogy kell bekötni ?

Egyébként, hogy kézzel mondjuk  0.5 ford/sec-el könnyedén tudod forgatni, attól még 3000-en az már jelentős teljesítményt igényelhet. A flexi tengelyt "U" alakban használni nem túl szerencsés dolog. Nagyon sok tud lenni a surlódás, meg a hajlítgatási munka. Azért nem lesz nagyon meleg, mert nagy a felülete, jól tudja leadni a hőt, de a motort rendesen terheli.

000000000

Ha bonyolulttan kell fogalmazni, bízzátok rám[#vigyor3] Szal a flexi tengelyt egy motorral vásároltam, a képen látható is, na azt nem kötöttem be, meg az csak 300w-os.
Az U alakkal csak arra céloztam, hogy nem tűnik szorulósnak, de ettől függetlenül, természetesen a motor lehet, hogy erősen terhelve van. Ígérem, holnap vagy vasárnap este fotókkal kápráztatlak el titeket, hogy világos lehessen a tényállás:-)

000000000

Köszönetem mindenkinek a flexibilis kábel és motormelegedés ügyében, az eredményt be-, áttettem a mechanikai ötletekbe!

000000000

Van egy darab valtolapkam egy gyorsfejhez. Persze semmi informaciom nincs rola, csak a lapka meretei.

15.8 x 15.8 x 4.8mm, 9fokos oldallal

Teli lapka, nincs rajta furat. Hol tudnek a pontos tipusnak utanna nezni? Ismeros esetleg valakinek? (d=160 gyorsfej)

000000000

http://www.vatera.hu/listings/index.php?q=v%E1lt%F3lapka&c=0&td=on" TARGET=_fnew>v****a link, az alján lévő 5 találatot nézd meg, gyanítom, ISCAR lapka.

000000000

Encoder bekötéséhez kérnék segítséget. G320 hoz szeretném használni. Az encoderen a következő kivezetések vannak. Z-Z B-B A-A minden második betű fölött egy vonás. Továbbá GND és +5 volt. Aki ismeri a G320-at az, tudja, hogy ennyi bekötési hely nincs rajta. Kérem, aki tud segítsen!!!

000000000

Also hatos csoport jatszik. Tobbit intezem a forgalmazoval. Vakeras embernek is van egy csomag, ami megfelelne: SPKN 1504 EDTR-42. Koszi!

eivmhrm04

Lenne egy kérdésem.Ha van 3 vezérlőm,mind mondjuk különböző akkor kell valami elosztó az lpt port után?Vagy elég csak azt a pár kábelt kihuzni és a megfelelő vezérlőhöz bekötni?

HJózsi

Jó lenne tudni a tipusát, alíghanem szimmetrikus, a G-nek ne szimmetrikus kell, egy ic-t kell betenni a kettő közé ...Sneci csinált ilyet...

ra8nsmk6w

Tehát neked kell az +5v a gnd és a A+B. Ez négy vezeték. A "vonás" az ugyanazon betű negáltja, ne foglalkozz vele és a "Z"-vel sem

bmejdz9nu

Kösd be a "sima" A-t és B-t... ( a vonásos A és B a szimmetrikus pár kimenete... az nem kell és a Z az index jel... az sem kell)

000000000

Hálás köszönet, a segítségért. Közben megérkezett a forgalmazó levele is. Ő is a Gyula verzióját írta.

Köszi Józsinak is.