Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Szükségem lenne, nyomógombok fölé fóliára. Fólia tasztatura készítéshez. Ha valaki bármien infóval rendelkezik ez ügyben osszameg velem. Valami megoldás, vagy készítő?

Egyújabbgépépítő

Én a http://www.turboplus.hu/" TARGET=_fnew>Turbo Plus -nál szoktam gyártatni.

000000000

000000000

Köszönöm a segítségeteket. Tályékozódom náluk.

000000000

A honlapot nézve ők nem készítenek fóliatasztatúrát. Lehet, hogy félreétetted a kérdésem?

Egyújabbgépépítő

Nem tudom mit értesz fólia tasztatúra alatt. Elég sokféle megoldás létezik a problémára. Hívd fel őket nyugodtan, nemegyszer készitettek nekem fóliát. Régebben csináltattam az AUTER-el is de ők nagyon drágák, tény hogy ők úgy is elkészítik ha csak elmondod mit szeretnél.

000000000

Azt értek alatta igen. Mint pl. a mikrosütőn is szokott lenni. Érdekes, egy betüvel sem utalnak rá, a honlapon, hogy ezt is készítenek. Csak nyák ról írnak. Tudnál valamit az árról is mondani?

Egyújabbgépépítő

Ez függ a darabszámtól és a mérettől. Milyen tasztatúrát szeretnél?
Vékonyat 2-3 mm, vagy lehet vastagabb?

000000000

Igazán énsem tudom melyik lenne a jobb. Olyan napi 50-100 nyomással lenne igénybevéve. Sajnos semmi tapasztalatom nincs a felhasználásával. Csak egy bizonyos gépen jobbnak látnám ezt alkalmazni. Kb. alkalmanként 10 db kellene. Szívesen venném, ha adnál át némi okosságot. Te, mekkora mérettet, készíttetettél, melyikből és milyen áron?        

Egyújabbgépépítő

Régebben csináltam 3mm vastagot, egyszerű használni csak fel kell ragasztani. Mostanában inkább úgy csinálom hogy egy OMRON B3F-4000 nyomógombra egy gumitalpat ragasztok, és az fölé teszem a fóliát. Nagyon tartós és érezhető a gomb lenyomása.

000000000

Énis erre gondoltam eredetileg, mert az áramkörön rajta lesznek a mikrokapcsolók. Persze, azt szeretném,hogy szép is legyen, jó is legyen, de megfizethető áron. A fóliára felíratok is kellenek. Erről az általad készitetről irhatnál bővebben, akár magánbanis. Hol szerzet be a fóliát? Mi a fólia neve? Lehet a fóliára nyomtatni? A nyomógombra lehet gumit kapni?

Egyújabbgépépítő

A fóliát csináltatom a Turbo Plusz -al. Megtervezem pl COREL -ben. Szitás PANTONE színeket érdemes használni. Színre bontom, ezt elküldöm és visszakapom a kész fóliát szitázva. Nem biztos hogy érdemes foglalkozni a beszerzéssel hacsak nem nagy menyiség kell.
A gumit az ELEKTROFOK-nál veszem, szomszédos a gyártóval.
http://www.digi-x.hu/CNC/folia.jpg" border=0>

Egyújabbgépépítő

Megtalálható vagyok Skype tuba.i

000000000

000000000

Ugy értettem az előző válaszodból, hogy mostanában te készíted a fóliát is, azét kérdeztem rá.