Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok nekem olyan problámám van, hogy föltelepítem a mach2-őt egy ideig semmi probléma vele, aztán egyik bekapcsolásnál már nem jól mőködik nagyobb fordulaton rángatja a motort, némelyik tengely visszafelé mozog, hasonlák... a driverteszt is nagyon "tüskés"
leszedem az egészet, dirvert is újrarakom és egy darabig megint jó minden. Mach3-nál pedig a következő van: föltelepítem, bemásolom a licensz filét, és meg a 50korlát nélküli m

000000000

Sziasztok nekem olyan problámám van, hogy föltelepítem a mach2-őt (+ licensz)egy ideig semmi probléma vele, aztán egyik bekapcsolásnál már nem jól mőködik nagyobb fordulaton rángatja a motort, némelyik tengely visszafelé mozog meg hasonlók... a driverteszt is nagyon "tüskés"
leszedem az egészet, dirvert, mindent, újrarakom és egy darabig megint jó minden. Mach3-nál pedig a következő van: föltelepítem, bemásolom a licensz filét, és megy 500 sor korlát nélkül. majd a következő futtatásnál vagy egy újabb g kód betöltésénél már megint korlátos a progi...
elég idegesítő... a licensz file hibája esetleg tud ilyen problémát okozni? vagyí mi lehet a probléma, ja teljesen frissen telepített a vindóz, tejlesen lecsupaszítva semmi fölösleges dolog nem fut...

000000000

Nem vírusos véletlenül a géped (és az módosítgatja a file-okat)? Ilyenről még sosem hallottam...[#nemtudom]

3vv2btrhv

Nekem ojan virusom volt ami csak névtelen BMP -be engedett menteni a Netröl képet .

000000000

Nem hiszem hogy vírusos lenne a gépem, újra van rakra a vindóz és mindig formattal telepítek... A mach1lic.dat-ot egyenlőre csak úgy "találtam", mert addig nem akarom megvenni a progit míg nem látom hogy mennyire tudom használni, de az 500 soros korláttal semmit se lehet próbálgatni. tehát a licensz file nem okozhat szerintetek ilyen problémát? a gépem egyébként egy 1.2 Ghz-es celeron, tehát a sebességgel nem lehet gond szerintem.

000000000

Nem sikerül az FTP csatlakozás a file-tárba!?

Minden beállítást a mellékelt leírás szerint követtem el...

000000000

s5f8tmfv3

Varsányi Péter írta a CncTar.HunBay.com :::: 100G tárhely topik #83-ban:
"AZ FTP BELÉPÉSI AZONOSÍTÓK VÁLTOZTAK !!!!  
(ez a szerver teljesen más rendszerű - azaz nem a klasszikus Cpaneles azaz más a kezelőfelülete és mások az előírások a jelszavakhoz)  

A WINDOWS COMMANDER (ÚJ) BEÁLLÍTÁSA: (csak a felhasználói nevet és jelszót kell átírni!)  
Felhasználói név: cnctar::: Jelszó: hobbycnc "

http://cnctar.hobbycnc.hu/FTP-kapcsolodas_2.jpg" border=0>

Nálam működik.

s5f8tmfv3

c888vyjd

bocs, régebben már írtam erről a "bénázásáról"
arról van szó, hogy lassú járatban "kattog" a gép. Olyan, mintha valami kis forgács lenne az orsóba akadva. Ha gyorsan futtatom (akár billentyűvel, akár a program g0 parancsával, akkor meg egyszerűen nem megy. Kihagy lépést. Úgy viselkedik, mintha túl gyors lenne neki a sebesség. Magas hangon köhécsel a léptetőmotor, de nem viszi a tengelyt.
 Aztán pár perc múlva semmi gond, vígan megy. Kilazítottam a kuplungot, hogy nem valami mechanikai baja van-e. A tengely nélküli üres léptetőmotor is akadozik, amikor ilyenje van. Amikor rendben van, akkor 3000mm/min sebességgel is lazán viszi a tengelyeket (2000-nél nagyobbra nem szoktam állítani) amikor viszont rájön a bolondóra, akkor 1000- nél is megakad.

000000000

Szia!
Egy motorfordulatra mekkora az elmozdulásod
az X, Y, Z tengelyeidnél?

c888vyjd

3k74cecek

Mindegyik tengely csinálja, vagy csak egy ?

Ha a pucér motor is kihagy, akkor a következőkre gondolok (ebben a sorrendben néznék utána)
1. túl nagy gyorsulás (nagyon rövid idő) van beállítva  
2. túl kicsi a tápfesz
3. túl kicsi az áramkorlát
4. valami gond van a vezérlővel
5. esetleg a finomlépés beállítás túl nagy
6. a motor fesz. nélkül (lehúzott vezetékkel !) mindig simán megy? nem kotyog, nem szorul?
7. esetleg a motorban van  idegen kosz, forgács, valami
8. néha zárlatos a motor. Nem volt párszor jól megmelegítve?

Lehet, hogy szkóppal lenne érdemes nekiesni, az elektomos eseteknek. Avval hamarabb kideríthető mint puszta próbálkozással és sima digit műszerrel.

c888vyjd

mindegyik tengely csinálja, és csak néha. Ha csinálja, akkor mindegyik, ha nem, akkor egyik sem. Nem hinném, hogy mind a 3 motornál egyszerre lép föl mechanikai, vagy bármilyen gond. A gyorsulás rendben van. Ha az lenne a baj, mindig rossz kéne, hogy legyen. H1-es vezérlőm van, nem tudom, hogy mi lehet vele. Hétvégén jön egy ismerősöm, aki ért is a számítógéphez, nem csak használja. Vele átnézetem az itt elhangzott szempontok alapján. Ha a számítógép rendben, akkor lehet máshol keresni a bajt.  

"3. túl kicsi az áramkorlát"
Ez mit jelent? Hol tudom ezt állítani?

"5. esetleg a finomlépés beállítás túl nagy"
Ezt is részleteznéd? (bocs, nem vagyok túl otthonos a témában)

000000000

A H1-es vezérlő 3db (tápfesz kivételével) független vezérlőből áll. Ezért ha mind a 3 tengely vacakol, akkorvalami közös gond lép fel!
Ilyen lehet a tápfesz lejebb esése (motoré), PC Step jel probléma (mint pl. írtam lentebb a 100%-ra futást), esetleg szoftvergond.
Az áramkorlát sem esik "csak úgy" magátol le és nem egyszerre a 3 tengelyen! Egyébként a panelen lávő (A,B,C) trimmereken tudod állítani (remélem az elején jól beállítottad)!
A vezérlő fix féllépéses, ezért ezen nem tudsz állítani.
Én a tápot nézném meg és a PC-t (ellenőrizném és nem a "hitre" hagyatkoznék), amikor épp vacakol!