Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Elindult az át alakitott, szervósgépem. Olyan különös hiba volt, hogy másoknak is tanulságos lehet. Majd, estére leírom.

bmejdz9nu

Biztos túterhelted az 5v-os kimeneti feszt (az encodernél)... az csak egy 100mA-es stab IC... és sok IC-t hajt + encodert is el kell látnia árammal...

000000000

A horror, története!
Túlterhelés? Igen, de hogyan?  Szinte minden vezetéket átkellet szerelni, variálni az új helyzethez. Minden vezetéket kimértem, honnan, hová. Csatlakozón keresztül be, a vezérlődobozba. Ott is totál átalakítás. Viszont amit lehetet mindenhol visszahasználtam. Volt benne, több sorkapocs sor is. Hát, az egyik 40 –s sorba bekötöztem a már kimért csatlakozóból kijövő, általam beszámozott maréknyi vezetéket. A sorkapocsból, összekötés a vezérlővel stb. Mindent szépen szám szerint, ahogy kell. Még kétszeri ellenőrzés, biztos, ami biztos. Bekapcs, sehol semmi életjel.  Méricskézés, van táp. Direktbe megy a motor, ha átkötöm.  Bekötések ellenőrzése kétszer. Bekapcs, sehol, semmi. Az ideg szét…..Szórakozok 2 nap vele. Elolvas 10 szer a gépkönyv. Kérdés fórumba. TALÁLÓS KÉRDÉS? Na mit kellettvolna ellenőrizni?????????
Fórum, segítők. Svejk szerint zárlat. Kimegyek szétszed összes vezeték a vezérlőről. Mérés. Minden bejövő vezeték minden vezetékkel zárlatos, egymással. Na, MI A PROBLÉMA?????? Elkezdem visszabontani a vezetékeket. Lebontom a sorkapocsról, az átmenő csatlakozóról bejövő vezetékeket. Ismét rámérek a sorkapocsról a vezérlőig 40 cm vezetékekre. Továbbra is minden vezeték zárlatba van. Már nincs csak a sorkapocs és a 40 cm –s vezetékek. Na, HOL A HIBA??????? Már tiszta hülyevagyok. Kezdem leszedni a vezetékeket, Mérem leszedve. Nincs zárlat. Homlokon vágom magam. Rámérek a sorkapocsra. Na, mitmérek???? Minden kapocs mindegyikkel zárlatban van. Lepattintom, szétszedem. MITTALÁLOK?????  
A sorkapocs belsejében egy összekötősin, ami minden szegmenst összeköt. Én, ilyet még nemláttam!!! A hü….e amik. Összekötő ki. Mindent visszaköt. Bekapcs. Na, mivan. Szépen müködik minden.

3k74cecek

Jó kis szívás.[#falbav]  
Még szerencse, hogy minden túlélte[#vigyor2]

bmejdz9nu

Az összes kivezetés azaz sorkapocs egy átkötővel össze volt kötve?... amit ki kellett (volna) venni?
Hol? Bele sem fér :) Talán a (lehúzható) sorkapocs alatt? Minek tették bele?  
Én már egypárat bekötötttem, de ilyet még nem láttam... Egy fotót mellékelhetnél róla... addíg el sem hiszem :)

ra8nsmk6w

És milyen volt a horror szine? mert ha kék vagy zöld-sárga akkor van olyan sin rendszer.

000000000

Igen, végül az simitotta idegeimet, hogy károsodás nélkül kibirta a gyík.  

Igen, Péter, az összes sorkapocs összevolt kötve egy 5 mm -s sinnel. Ez fogta egységbe 10 s sével a sorkapcsokat is. Ezek nem a mi "csokink "ra hasonlító kapcsok, hanem sinrepattintósak. Kb. 3 cm széless és magass. Na, látod te sem gondoltál volna erre. Ma, készítek róla fotót.

A színe fehér. Van benne zöld sorkapocs is az is össze van kötve és a testtel is szorossan kapcsolódik, de az logikus.

bmejdz9nu

Nagyon-nagyon várom a képeket!

3k74cecek

Minden profinak nevezhető sorkapocskonstrukcióhoz lehet darabolható összekőt használni, színtől függetlenül.
Az más dolog, hogy nálunk ez alapból nincs benne, hanem külön kell megvenni (én még legalábbis nem találkoztam olyannal amiben alapból bele lett volna téve, és még le is van takarva, hogy ne lehessen észre venni)

ra8nsmk6w

Ez igy van és európai szemmel nézve ez az ésszerű. Ez viszont amerikai amit úgy tünik meg kell fejteni. A képeket Én is várom!

c888vyjd

Sziasztok!
Van egy kis gondom. Nem tudom, hogy a számítógép a hülye, vagy a H1 vezérlővel van-e a baj.
Néha-néha előfordul, hogy akadozik a gép. Olyan a hangja, mint ha valami beakadt volna a menetes szárba. Ugrik egyet. Aztán van, hogy nem fut rendesen gyorsjáratban. Visít a motor, de nem viszi a tengelyt. Azt hittem először, hogy mechanikai szorulása van. Aztán kilazítottam a kuplungot, és simán a léptetőmotor is ugyanezt csinálja. Nem tudok rájönni, hogy mi lehet a baj.
Van úgy, hogy semmi probléma, 5000rpm-mel is vígan megy, de van, mikor 2000-nél is megakad.
Ismétlem, nem mechanikai a baj, mivel a csupasz motorok tengely nélkül is ezt csinálják.
Lefuttattam, a tesztet is, de csak hangyapiszok van az ablakban, nincs olyan kilengés, ami a leírás szerint hibára utalna.
Mit lehet tenni?

D.Laci

Semmi más ne fusson a gépen (vírusirtó kémprogi eltávolító, defrag stb. pláne ne internet!!).
Próbáld ki DOS alól TurboCnc-vel vagy az Ubuntu-s EMC2-vel. vagy ha van kéznél egy jelgenerátor, akkor azzal.

t6t6sjg67

220as kábel nemmegy véletlenül valahol a motorok vezetékei mellett? probáld pakolgatni.. vagy a vezérlő mellett nincs véletlenül egy nagy toroid?

c888vyjd

semmi sincs rajta. csak a win2000, egy total commander, egy adobe reader és a mach3.
direkt a cnc gép vezérléséhez vásároltam ezt a gépet. Elvileg szűz.
Ezt a turbo cnc-t meg az ubuntu-s EMC2-t hol tudom beszerezni?  
Az a vicc, hogy csak néha csinálja. Van, hogy órákon keresztül semmi baja.

t6t6sjg67

a motorok állandó hőmérsékletűek?