Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Tisztelt Összegyültek...

Egy kis segítséget szeretnék kérni...
Olyan 350x700x35 méretű alu táblát, és 60x60-as alu rudat kellene feldarabolnom, mert a mérete miatt nem tudok vele mit kezdeni. Ha valaki esetleg tud segíteni, vagy mondani egy helyet ahol megcsinálják az XVker környékén, akkor azt nagyon megköszönném. Természetesen nem ingyen kérem...

Köszönöm!

4mjnxdwuu

ha az a baj, hogy ekkora mérettel nem tudsz mit kezdeni, akkor szívesen megszabadítalak tőle..... csak mondj egy árat.[#vigyor3]

000000000

Hehe.. rendes tőled, de az anyagra szükségem van, csak ekkora batár állapotban kezelhetetlen nekem is, a kis gépem pedig lemegy tőle hídba :)

000000000

De segítkezhetnél a szétvágdosásban... Esetleg nem válalod? :)

4mjnxdwuu

Hali,
Sajnos én csak kisebb darabokra elcserélni... nem pedig elvágni tudnám. 10-es 20-as 35-s darabjaim vannak....

000000000

Köszi szépen, gondolkodom rajta.. este körülnézek szalagfűrész ügyben,  hátha sikerül valami olcsót és jót találni. De legvégső esetben lehet élek az ajánlatoddal, és elbizniszeljük a dolgot...

000000000

Helló G320 ismerők!!! Kell ennek 5 volt DC-t adni? Ha igen hovákössem?

000000000

Szia Danibá!
A Gyíknak csak tápfeszültség kell.

000000000

Kösz! Az van, hogy szerintem minden a helyén va, mégse világít a led amikor ráadom a tápot. De a + 5 voltot sem tudom mérni. Milehet a gond?

svejk

Igen is meg nem is.
Az optonak kell az 5V, mert a G320 csak negatív impulzussal vezérelhető.
Ha lemondasz a galvanikus leválasztásról akkor az encoder 5V-ját oda kötheted és ne felejtsd el a negatívokat közösíteni.
De korrektebb ha pl. a billentyűcsatiról veszed le a plusz 5V-ot, igy megmarad a galvanikus levélasztás.
A gépkönyvében le van rajzolva.

svejk

Akkor bizonyára elromolódott :( :)
Vagy zárlat van az encoder 5 V-ján...

000000000

Kösz! Úgy érted, hogy a 12. csatlakozóra kössem az encoder 5 voltját?  
Sajnos az én leírásomban nincs lerajzolva.

svejk

Igen, a 12-est a 7-essel és a 6-ost összekötni a PC GND-vel.
De mondom mindenféleképpen korrektebb a bill. vagy game portról levenni az 5 voltot, esetleg külön külső tápfeszt használni.
Le van az rajzolva rendesen a pdf-ben.

De alapvetően ez a Te gondodat nem oldja meg, mármint hogy nem világít az error lede és nincs 5 V kimenő fesz a G320-ból.

bmejdz9nu

A vezérlővel mindenképp valami gáz lehet... mert a lednek bekapcsoláskor világítania kell(ene)...

000000000

Valóban az én gondomat ez nem oldja meg, de okosabb lettem a válaszaidtól. Ha még azt is megírnád hogy az E stopot hogyan kössem be?  

Valóban, valahol zárlat van, mert leszedtem a bekötéseket a tápon kívűl és világít a led.
Írtam, magánt is.