Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Nagy Vezírlőpult ( :) )   területi és nyelvi beállítások      nyelvek     részletek    telepítet szolgáltatások.   ha nincs magyar telepitve akkor hozzáadás....

hyn6ys8wt

XP-nél:  Vezérlőpult(váltás klasszikus nézetre) - Területi és nyelvi beállitások - nyelvek - részletek  Itt tudod beállitani...

bmejdz9nu

[#law] Köszi!... Hát öregszem... működik... persze valamikor tudtam... de ez csak vigasz... [#pardon1]

7vpav5d32

Péter! Nagyapám azt mondta egyszer nagy büszkén, hogy "fiam... ahogy öregszem egyre magasabra pisilek!!! Tavaly még csak a bokám most meg már a térdem"

t6t6sjg67

D.Laci

Hátha a többi ékezetnélküli dezertőr is átállítja magyar ékezetesre!   :)

4mjnxdwuu

Hali,
Valaki hegesztett már alu-t ?
Van pár alu öntvényem, és hiányzik róla ez+az. Nekem a hegesztés jutott eszembe, hogy jobb mint ha rácsavaroznám, de nem tudom vetemedik-e, és mennyit... ? ( utána meg lesz munkálva, de nem tudom menyit húzhat az öntvényen, marad-e benne káros feszültség stb... ) [#lama][#fejvakaras][#nemtudom]

3vv2btrhv

alu krékpárvázakat gyártanak hegesztéssel védögáz a lényeg !!

4mjnxdwuu

Tibor,
Tudom, hogy lehet hegeszteni, de azt kétlem hogy sok köze lenne a védőgáznak a vetemedéshez...

000000000

Az alumínium hegesztése nem tartozik az egyszerű esetek közé. Az öntvényeket rendszerint fel kell melegíteni. Az alu nagy  hőtágulása miatt a hirtelen helyi felmelegedés/lehűlés után jelentős feszültség maradhat benne, ami repedést is okozhat. Egyenárammal lehet bevonatos alu pálcával is, de jó ha a két keresztmetszet hasonló. Igy is elég ronda lesz. Javaslom,hogy keress inkább egy közeli iparost, akinek megvan a felszerelése és a gyakorlata is - neked meg csak egy öntvényed van.

000000000

Sziasztok!
Segítsen valaki! A 7.3 kg/cm az mit jelent Nm-ben?
Sűrgős lenne!

airfoil6205

000000000

Szia!
Sajnos a kgcm nem nyomaték mértékegység,
a kg/cm méginkább nem az. Ennyit
az átszámító link szakszerűségéről...:)
Valószínűleg kpcm-t akartál írni.
1 kpcm =~ 0.1 Nm

000000000

Köszönöm!
Nekem is ezt adták meg.

000000000

Sajnos elég hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz ezért kérek segítséget!
Melyik adat mutatja a léptetőmotor erejét?